Opțiunea închiderii școlii sub presiunea pandemiei, în abordarea germană: Angela Merkel apreciază ideea unei vacanțe mai lungi sau a trecerii pe online pentru scurt timp, înainte de Crăciun

2.359 de vizualizări
Cancelarul german Angela Merkel / Sursa: Facebook – Bundesregierung
Germania, țară care insistă pe importanța predării față în față în pofida dificultăților legate de pandemie, dă semne, în fața evoluției epidemiologice, că este dispusă la ceva mai multă flexibilitate în privința școlilor. Cât de multă? După ce un prim land, Saxonia, a anunțat că va închide temporar școlile, cancelarul Angela Merkel a spus că sprijină recomandări de întărire a lockdown-ului, ce vizează inclusiv unitățile de învățământ.

Miercuri, șefa cancelariei federale a spus că sprijină recomandările făcute, în prealabil, de Academia Națională de Științe Leopoldina, de întărire a restricțiilor aplicate spațiului public, în perioada de Crăciun. Academia a cerut între altele, marți, măsuri privind școlile – fie închiderea lor pentru o vacanță prelungită de iarnă, care să înceapă din 14 decembrie, fie trecerea la predare online până la data normală de începere a vacanței, potrivit Deutsche Welle.

  • Notă: în Germania, deciziile privind educația, inclusiv eventuala închidere a școlilor, se iau la nivel de land, de către autoritățile statale, nu federale, rolul guvernului federal fiind acela de a coordona, în măsura în care se poate, deciziile regionale.

Angela Merkel a explicat poziția sa privind înăsprirea restricțiilor de Crăciun prin faptul că țara se confruntă cu o “situație excepțională (…) 500 de decese pe zi este inacceptabil”. Miercuri, Institutul Robert Koch, principala autoritate de control al bolilor din Germania, a anunțat, miercuri, 490 de decese în ultimele 24 de ore.

Săptămâna aceasta, landul Saxonia, confruntat cu cea mai gravă situație epidemiologică din Germania și cu o incidență a cazurilor de Covid-19 de circa trei ori mai mare decât cea națională, a fost prima regiune din această țară care a anunțat închiderea școlilor, începând de luni, până la încheierea vacanței, luna viitoare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cazul profesorului de la Facultatea de Jurnalism cercetat pentru abuzuri: Comisia de Etică a Universității din București constată încălcări ale Codului privind abuzul de putere și hărțuirea sexuală, dar nu decide nimic / Universitatea așteaptă să se lămurească raporturile de muncă ale cadrului didactic

Comisia de Etică a Universității din București constată, într-un punct de vedere publicat miercuri pe site-ul universității, încălcarea Codului de etică al UB în ceea ce privește faptele de abuz…
Vezi articolul

Supravegherea permanentă în clase, prin camere audio-video, se poate face de către școli cu „acordul majoritar” al părinților și doar consultarea profesorilor, prevede forma proiectului de ordonanță de urgență modificată de Ministerul Educației după mai bine de două luni de consultări și dezbateri

Supravegherea permanentă a elevilor și profesori în sălile de clase prin camere audio-video instalate la decizia conducerii școlilor se va putea face cu „acordul majoritar” al părinților și consultarea și…
Vezi articolul

UPDATE Guvernul a aprobat joi proiectul de hotărâre prin care Ministerul Educației primește peste 30 de milioane de lei din Fondul de rezervă, pentru a putea plăti drepturile elevilor cu cerințe educaționale speciale

Proiectul de hotărâre prin care Ministerul Educației solicită suplimentarea bugetului său pe anul 2023, pentru a putea putea plăti drepturile elevilor cu cerințe educaționale speciale și pentru cheltuieli de personal…
Vezi articolul

GRAFICE Scenariile în care vor începe cursurile în marile centre universitare din țară. Clujul și Timișoara, în risc să ajungă la 6 la mia de locuitori până pe 27 septembrie, potrivit unei prognoze a cercetătorilor de la Universitatea Babeș Bolyai

Anul universitar începe tocmai când valul 4 al pandemiei de coronavirus ajung la vârf, în România. Mai exact, în unele centre universitare cum sunt Cluj-Napoca sau Timișoara, riscul de depășire…
Vezi articolul