Optimiștii trăiesc mai mult pentru că au mai puține motive să se streseze – studiu

421 de vizualizări
Foto © Flynt | Dreamstime.com
Oamenii care privesc viața în roz pot trăi mai mult și mai sănătăos deoarece se confruntă cu mai puține situații pe care le consideră stresante și își pot reduce nivelul de anxietate reducând discuțiile în contradictoriu, potrivit unei noi cercetări realizate de specialiști în psihiatrie de la Universitatea din Boston, cercetare citată de The Guardian.

Ei au constatat că optimiștii reacționează la situații cauzatoare de stres și își revin din aceste situații într-un mod similar cu pesimiștii, deși studiile anterioare care indicau faptul că optimiștii trăiesc mai mult produseseră bănuieli că reacțiile diferite ar fi o explicație pentru acest fenomen. Diferența constată de actuala cercetare constă în faptul că optimiștii au avut reacții emoționale mai bune, deoarece, în viața de zi cu zi, se confruntă cu mai puține evenimente pe care le consideră stresante.

Potrivit sursei citate, nu este clar cum își reduc optimiștii doza de stres, dar cercetătorii cred că fie evită discuțiile în contradictoriu și alte situații stresante, precum aglomerațiile din trafic, fie nu le percep ca stresante.

  • Autorii studiului precizează că, deși acesta s-a bazat pe date culese pe un eșantion de bărbați în vârstă, e de așteptat ca rezultatele să fie valabile și pentru femei în vârstă.

The Guardian îl citează și pe un profesor al University College London, care nu s-a implicat în studiul respectiv, dar care și-a expus punctul de vedere potrivit căruia optimiștii ar putea avea o viață cu mai puține bătăi de cap – de exemplu, oamenii ar tinde să se înțeleagă mai bine cu optimiștii, decât cu pesimiștii, ceea ce ar duce la mai puține conflicte, sau optimiștii ar putea considera că anumite incidente cotidiene nu sunt surse de stres.

Foto © Flynt | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ce pot face școlile de Ziua națională a lecturii, pe 15 februarie, potrivit noii legi promulgate de președinte / Editurile pot să își pună standuri pentru “prezentare și vânzare de carte cu caracter educativ”

În unitățile de învățământ preuniversitar se organizează activități educaționale și/sau culturale, pentru “promovarea și încurajarea lecturii”, potrivit noii legi nr. 21 din anul 2022. Această lege instituie ziua de 15…
Vezi articolul

Sindicatele din educație “Spiru Haret” și părinții cer desființarea Consiliului pentru finanțarea învățământului: este puternic politizat

Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret“ și Federația Asociațiilor de Părinți cer desființarea Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Preuniversitar (CNFIP). “Acest organism este unul puternic politizat, iar deciziile luate nu…
Vezi articolul