Opt universități de top din Franța, Germania, Ungaria, Italia, România, Suedia și Marea Britanie au stabilit dezvoltarea unor programe comune de studii, în mediul digital, prin alianța CIVICA

6.243 de vizualizări
Foto: SNSPA
Opt universități de top din Franța, Germania, Ungaria, Italia, România, Suedia și Marea Britanie care formează alianța CIVICA au stabilit să asigure programe de studii comune, dezvoltate în mediul digital, potrivit unui comunicat transmis de SNSPA. Evenimentul a fost organizat online și a marcat doi ani de la momentul în care Comisia Europeană a anunțat că această alianță universitară europeană a fost selectată să primească finanțare pentru a crea o universitate-pilot europeană.

Tema principală de discuție a reuniunii a fost analiza activităților derulate de CIVICA în ultimul an, în contextul crizei generate de pandemia COVID-19. Pandemia a avut un impact puternic asupra învățământului superior, conform comunicatului. Cei opt rectori și președinți au stabilit direcțiile de dezvoltare ale CIVICA, pentru perioada 2022-2028.

Universitățile membre sunt următoarele: Sciences Po (Franța), Universitá Bocconi (Italia), Central European University (Austria și Ungaria), European University Institute (interguvernamental), Hertie School of Governance (Germania), SNSPA, Stockholm School of Economics (Suedia) și London School of Economics and Political Science (Marea Britanie).

Foto: europa.eu

Una dintre direcții se referă la asigurarea calității și competitivității programelor de studii comune, dezvoltate și în mediul digital. O altă propunere este legată de dezvoltarea unei strategii comune de cercetare și inovare la nivelul universităților membre. Continuarea mobilităților studenților, imediat ce condițiile de sănătate și de siguranță vor putea fi asigurate, reprezintă o altă direcție. De asemenea, studenții europeni vor putea să învețe în străinătate pentru a-și forma o identitate europeană, potrivit documentului.

Studenții SNSPA au posibilitatea, prin CIVICA, să beneficieze de experiențe europene de predare și cercetare, să stea într-un campus universitar european, să urmeze cursuri cu certificare europeană (CIVICA), după cum este precizat în document. CIVICA are peste 50.000 de studenţi și 7.000 de cadre didactice, care interacționează în 9 limbi de predare.

Evenimentul online a fost prezidat de rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Remus Pricopie.

Foto: SNSPA


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Discuții despre plângeri penale între primarul Constanței și o elevă de liceu, pe subiectul burselor de merit. Vergil Chițac: „Domnișoară, să nu vă alegeți dumneavoastră cu plângere pentru că faceți presiuni înaintea votului”

Asociația Elevilor din Constanța a acuzat, luni, că primarul Vergil Chițac vrea să taie bursele de merit ale elevilor în ședința consiliului local din 15 decembrie, potrivit unui comunicat de…
Vezi articolul

Comisia Europeană anunță lansarea concursului național Euro Quiz, pentru elevii din clasele V-VIII. Descarcă resursele educaționale care pot fi folosite de profesori la clasă și ghidul de pregătire a elevilor care vor să afle cum s-a născut Uniunea Europeană

Comisia Europeană anunță că lansează concursul Euro Quiz, adresat elevilor din clasele V-VIII. Ediția din acest an a concursului național, organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în colaborare cu…
Vezi articolul