OMS propune ca viteza de circulație în orașe să fie limitată la 30 Km/h: “Accidentele rutiere sunt cauza principală a deceselor în rândul copiilor și al tinerilor”

879 de vizualizări
Foto: © Thomas Stockhausen | Dreamstime.com
Șeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a propus o limită de 30 de km/h pentru traficul auto în orașe, acolo unde circulă mulți pietoni și bicicliști, iar pentru țările care folosesc sistemul imperial, precum SUA, o limitare de 20 de mile (32,2 km) pe oră, potrivit Biziday. Propunerea a fost formulată cu ocazia lansării de către ONU a Săptămânii Globale a Siguranței Rutiere. Astfel, oficialii ONU speră să protejeze viețile pietonilor și ale cicliștilor, unde se întâlnesc cu vehiculele cu motor. 

Pe măsură ce ne revenim după COVID-19, să construim și drumuri mai sigure, pentru o lume mai sigură ”, a spus Tedros.

“Astăzi și în fiecare zi, 3.000 de copii sunt uciși sau răniți pe străzile din întreaga lume. Este o criză care este provocată de oameni și poate fi complet prevenită ”, a precizat Zoleka Mandela, ambasador global al Inițiativei pentru Sănătatea Copilului. Aceasta oferă drept exemplu orașe precum Bruxelles sau țări ca Spania, care au aprobat deja limitări de viteză. 

Citește articolul complet pe Biziday.ro

Foto: © Thomas Stockhausen | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
  1. Tind sa cred ca astia de la OMS s-au adunat acolo toti cretinii lumii. La modul cel mai serios. Numai de rahaturi se tin ei. Si in momentele in care nu e nici dracu pe drum ce fac merg de zici ca imping masina? In unele cazuri si 50km/h sunt prea putini. Peste pietoni va zic eu de ce se da. 1. Traberseaza prin locuri neregulamentare. Trecerile sunt prost semnalizate sau nevizibili pietonii ca exista scursuri care parcheaza pe treceri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Evaluarea online a elevilor. Recomandarea Ministerului Educației: Utilizarea de aplicații și platforme educaționale care permit construirea, administrarea testelor și raportarea rezultatelor în timp real

“Pentru evaluarea elevilor, recomandăm utilizarea de diverse aplicații și platforme educaționale care permit construirea, administrarea testelor și raportarea rezultatelor în timp real. Se aplică la multe școli prin platformele Microsoft…
Vezi articolul

Tudor Chirilă, despre “Ciudata viziune a Ecaterinei Andronescu”: Un document bun. Din păcate, cel mai mare obstacol în calea împlinirii acestei viziuni este chiar ministrul care o promovează

Tudor Chirilă analizează „viziunea Andronescu”, lansată în dezbatere la finalul lunii martie. Chirilă scrie pe blogul său că documentul „Educația ne unește” luat ca o viziune pentru viitor este unul…
Vezi articolul

Profesorii aleg manualele pentru anul școlar 2023-2024, inclusiv dintre cele 11 ale Editurii Booklet / Profesoara Andreea Coroian Goldiș, coordonatoarea manualului de Limba și literatura română, clasa a VI-a: Pentru niciun profesor nu e ușor să aleagă un manual, este vorba de un sprijin pentru tot anul școlar (P)

Anul școlar 2023-2024 începe cu manuale noi! Editura Booklet s-a numărat printre cei 22 de participanți la licitația publică pentru manuale organizată de Ministerul Educației. Toate cele 11 manuale Booklet…
Vezi articolul

Lotul olimpic național de matematică va fi selectat în cadrul Olimpiadei “Gazeta Matematică”, cu primele etape în februarie – anunță Societatea de Științe Matematice, după ce Ministerul a suspendat competițiile școlare

Olimpiada de matematică va fi organizată anul acesta de Societatea de Științe Matematice și se va numi “Olimpiada Națională Gazeta Matematică”, anunță organizația condusă de matematicianul Radu Gologan. “Ultima etapă,…
Vezi articolul