Olimpicii internaţionali români la Fizică au luat 4 medalii de bronz şi 3 menţiuni în Australia. Doar concurenţii din 14 ţări, din 23 participante, au obţinut medalii

1.995 de vizualizări
SURSA: edu.ro
Delegaţia României de la APhO 2019, Olimpiada Internaţională de Fizică din Adelaide, Australia, a câştigat 4 medalii de bronz, potrivit informaţiilor publicate de Liceul Internaţional de Informatică. “A fost un concurs neobişnuit, cu subiecte….. neobişnuite”, potrivit sursei citate, care remarcă faptul că numai concurenţi din 14 ţări, din cele 23 de ţări participante, au obţinut medalii.

Rezultatele obţinute de echipa României sunt:

  • Vlad Ariana-Dalia–Bronze Medal
  • Vasile Mihai– Bronze Medal
  • Chiosa Ionel-Emilian – Bronze Medal
  • Iosif Theodor– Bronze Medal
  • Dolteanu Ştefan – Honorabile Mention
  • Roşca Vlad – Honorabile Mention
  • Ignat Marius – Honorabile Mention

Coordonatoarele lotului au fost profesoarele  Rodica Ionescu şi Delia Davidescu.

În galerie aveţi imagini cu unul dintre elevii din România în timpul probei teoretice.

Olimpiada a avut loc între 5 şi 13 mai. Candidaţii au avut o probă de teorie şi una de experimente. Rezultatele elevilor români, ca ale tuturor participanţilor, au fost mai bune la probele teoretice, potrivit site-ului oficial al concursului.

Ţările participante au fost următoarele:

  1. Australia
  2. Bangladesh
  3. Cambogia
  4. China
  5. Hong Kong
  6. India
  7. Indonesia
  8. Israel
  9. Kazakhstan
  10. Macau
  11. Malaesia
  12. Mongolia
  13. Pakistan
  14. România
  15. Rusia
  16. Arabia Saudită
  17. Singapore
  18. Sri Lanka
  19. Taiwan
  20. Thailanda
  21. Turcia
  22. Emiratele Arabe Unite
  23. Vietnam


APhO este Olimpiada de Fizică din Asia. În prezent, APhO este cel mai important concurs de fizică pentru țările asiatice. Acesta este asemănător Olimpiadei Internaționale de Fizică (IPhO). Singura diferență dintre APhO și IPhO este că o echipă națională pentru APhO este compusă din cel mult opt ​​studenți, în loc de cinci pentru IPhO. Vârsta concurenților nu trebuie să depășească douăzeci de ani pe data de 30 iunie a anului concursului. Prima ediţie a fost în anul 2000 în Indonezia.

Olimpiada Europeană de Fizică – EUPhO este mai tânără, anul acesta va fi abia la a treia ediţie şi va avea loc în Letonia, la Riga, pe 31 mai-4 iunie. Potrivit site-ului oficial, România va participa cu 5 olimpici.


1 comment
  1. Adica 8 participanti,(cu unul nu stim ce s-a intamplat) toti din ichb, fosti si viitori componenti(100%, ca nu mai are nimeni loc) ai echipei olimpice nationale, doua profesoare tot din ichb, cea mai buna clasare locul 29.
    Nu ar fi o tragedie daca nu ar avea exact acelasi program cu asiaticii: in mod curent, pregatire intensiva de 5 ore fara pauza de 3 ori pe saptamana plus plus plus. Fara alte materii, fara nimic.
    Merita oare ca statul roman sa ii avantajeze atat de mult?
    Ce fac autoritatile romane pentru copiii talentati la fizica din gimnaziu, castigatori ai primelor 3 locuri de la faza nationala, care nu vor sa mearga la ichb?
    In acest moment, realitatea neparfumata este asta: mergi la acel liceu dupa gimnaziu, ai o sansa la lotul olimpic, daca te adaptezi(in fiecare an, sunt cazuri de copii extrem de buni care nu au rezistat la 14-15 ani, departe de parint). Nu mergi, zero sanse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Cercetătorii Facultății de Geografie din cadrul Universității București au lucrat la elaborarea strategiei de adaptare la schimbări climatice pentru municipiul Câmpulung

Strategia de adaptare la schimbări climatice pentru municipiul Câmpulung (ADAPT Câmpulung) a fost elaborată cu ajutorul cercetătorilor de la Universitatea București, Facultatea de Geografie, în baza unor studii făcute de…
Vezi articolul

Seria de conferințe este susținută de BCR

Conferință pentru profesori și învățători la Cluj – Universitatea Babeș-Bolyai – FSEGA, pe 19 octombrie: Școala de Bani începe școala – discutăm despre educație financiară într-un context transdisciplinar / Înscrieri deschise pentru cadrele didactice

A treia conferință regională din seria „Școala de bani începe școala: resurse educaționale transdisciplinare de educație financiară“, este organizată pe 19 octombrie 2023, de la ora 13:30, la UBB –…
Vezi articolul

DOCUMENT „Activitățile didactice se poate suspenda” – Dezacord între subiect și predicat în proiectul legii privind starea de alertă, adoptat de Guvern, chiar în capitolul Educație

„Activitățile didactice (…) se poate suspenda în perioada stabilită” – cu acest dezacord între subiect și predicat începe capitolul Educație-Cercetare din proiectul de lege privind unele măsuri pentru prevenirea și…
Vezi articolul
Domnica Petrovai

Psihologul Domnica Petrovai: Este responsabilitatea noastră, a adulților, să ne păstrăm echilibrul și să le fim sprijin copiilor noștri / Cele 9 semne că elevii și copiii de grădiniță au nevoie de ajutor în această perioadă

„Este responsabilitatea noastră, a adulților, să ne păstrăm echilibrul și să le fim sprijin copiilor noștri, care aud, înțeleg și li se poate face foarte frică”, transmite psihologul Domnica Petrovai,…
Vezi articolul
Concursul de directori la București

Aproape 190 de inspectori școlari și angajați ai inspectoratelor primesc sporuri de 50% mai mari din salariu, pentru că figurează în proiecte PNRR, în timp ce personalul din școli nu este plătit pentru managementul de proiect

Inspectori școlari și angajați ai inspectoratelor primesc salarii cu până la 50% mai mari, pentru că sunt implicați gestionarea investițiilor și/sau reformelor finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență…
Vezi articolul