Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse sa își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei

5.633 de vizualizări
Acces la învățarea online
Foto: Anna Shvets – Pexels.com
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curicula pentru evaluarea națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

Cei șase olimpici sunt Catinca Alexandru, Darius Vulturu, Rareș Bălășescu, Alexandru Radu, Ștefan Dima, Bianca Oțel.

Lecțiile au loc pe platforma Cisco Webex, iar ca fiecare elev poate cere lămuriri chiar în timpul orei. „Pe website-ul nostru vom publica teme la care elevii pot încărca soluții pe care le vom corecta, oferindu-le feedback și lecțiile de zi. Suplimentar se va face un clasament pe baza punctajelor obținute și primii clasați vor primi premii. Va exista și o secțiune pentru întrebări la care echipa noastră va răspunde cât de promt posibil”, se arată în descrierea proiectului.

Motivația din spatele ideii celor șase olimpici este situația actuală generată de criza COVID, care ne afectează pe toți.

„Școlile sunt închise, elevii nu mai au contact cu profesorii lor. Le e mai greu să înțelegă ce li se predă, să ceară lamuriri suplimentare. Adesea cursurile se rezuma la încărcarea unor fișe pe platformele de învățare online și eventual la o lecție filmată în care este explicat subiectul. Copiilor le poate fi greu să înțeleagă anumite concepte și nu au cum să se edifice singuri. De aceea noi ne-am decis să ne implicăm. Am creat acest proiect cu scopul de a ajuta copiii cu mai puține resurse sa își atingă obiectivele educaționale pe care și le-au propus. Dorim sa impartasim atat cunostitele noastre, cat si pasiunea pentru matematică. Ne-ar plăcea să avem o relatie mai personalizată decât cea clasica profesor-elev, să îi cunoastem, să le înțelegem nevoile și sa le devenim mentori, pentru că la rândul nostru am avut momente dificile și un asemenea ajutor a fost bine venit”, au explicat olimpicii.

Sursă foto: Pexels


2 comments
  1. Gestul este frumos.
    Oricum, olimpicii știu ca pentru a fi admiși la universități din alte tari, le cresc șansele dacă fac și voluntariat. Și au găsit o cale potrivita pentru perioada actuala.Le dorim succes!
    Totuși, citind motivația, îmi vine greu sa cred ca cel puțin în orașe, mai exista profesori care nu stăpânesc minimul de cunoștințe pentru a lucra cu elevii pe platforma scolii respective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

„Nu vrem succes, vrem deblocarea posturilor din învățământ”, reacționează un profesor la postarea Ligiei Deca în care la urează succes participanților la Titularizare 2024: În județul Suceava, în ultimii 7 ani, nu s-a scos niciun post titularizabil la limba și literatura română

„Nu mai vrem atâta succes, vrem posturi scoase la concurs”, „Nu vrem succes, vrem deblocarea posturilor din învățământ. În județul Suceava, în ultimii 7 ani, nu s-a scos niciun post…
Vezi articolul

O grădiniță și mai multe creșe, renovate cu sprijinul Ungariei, inaugurate în Mureș. Reprezentantul premierului Ungariei: „După 100 de ani de dezintegrare națională, ne găsim în secolul solidarității naționale și nu dorim deloc să construim în defavoarea popoarelor înfrățite, ci pentru a ne crește propriile forțe”

O grădiniţă şi mai multe creşe renovate de Eparhia Reformată din Transilvania cu sprijinul statului ungar au fost inaugurate în judeţul Mureş, la Reghin şi la Luduş, transmite Rador. „După…
Vezi articolul

Calendarul examenelor de certificare a calificării profesionale a fost publicat în Monitor. Postlicealele Ministerului de Interne încep examenele în noiembrie 2019

Calendarul examenelor de certificare a calificării profesionale a absolvenților de învățământ profesional și tehnic preuniversitar a fost publicat în Monitorul Oficial. Primele examene se susțin la școlile postliceale ale Ministerului…
Vezi articolul

DOCUMENT Școala după școală poate fi organizată în Biserică. A apărut procedura de organizare a Programului: cum pot fi plătiți profesorii

Procedura de organizare a Programului “Școala după Școală” a fost publicată de Inspectoratul școlar București. Fiecare școală trebuie să discute până în luna februarie, în Consiliul de Administraţie, dacă este…
Vezi articolul