Olimpiadele școlare se reiau de anul viitor, potrivit calendarului școlar 2021-2022, publicat astăzi în Monitorul Oficial

8.846 de vizualizări
Evaluarea Națională 2020
Foto: Pixabay.com
După un an de pauză din cauza pandemiei de coronavirus, olimpiadele școlare se reiau din anul școlar următor, potrivit calendarului 2021-2022, publicat astăzi în Monitorul Oficial.

„Etapele naționale ale olimpiadelor școlare se vor organiza, de regulă, în perioada dedicată programului „Școala Altfel”, conform calendarului olimpiadelor naționale școlare”, se arată în ordinul de ministru semnat de Sorin Cîmpeanu. Anul viitor, Școala Altfel are pentru prima dată în cinci ani o săptămână de desfășurare bătută în cuie. Astfel, „programul Național „Școala altfel” se va desfășura în perioada 8-14 aprilie 2022”, scrie în calendarul anului școlar 2021-2022.

Amintim că, pe 4 noiembrie, fostul ministru al Educației Monica Anisie a semnat un ordin de ministru prin care a prorogat olimpiadele naționale din acest an școlar pentru anul școlar viitor. Este vorba de Ordinul nr. 5924/2020 care amână pentru 2021-2022 aplicarea prevederilor Ordinului nr. 3035/2012 privind aprobarea Metodologiei-cadru de organizare și desfășurare a competițiilor școlare.

Sursă foto: Pixabay


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENTE Ghidul pentru dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementare a fost lansat în consultare publică / Cu cel mult 250.000 euro se poate dota o grădiniță comunitară pentru 40 de copii. Tablete pentru copii și realitate virtuală augmentată, printre prevederi

Ministerul Educației lansează în consultare publică Ghidul solicitantului aferent apelului „Dezvoltarea serviciilor de educație timpurie complementare”, apel de proiecte care va fi finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15: Educație, potrivit…
Vezi articolul

INTERVIU Mircea Bertea: Școala românească trebuie eliberată de presiunea examenelor și clasificărilor, de competiție și discriminare / Învățământul pedagogic preferă cultura construcției și a colaborării

Provocările și perspectivele învățământului pedagogic preuniversitar din România au fost discutate, la Cluj-Napoca, cu toți directorii de licee pedagogice din țară, cu reprezentanți ai Ministerului Educației și specialiști din mediul…
Vezi articolul

Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca: N-aş spune nu unei candidaturi la Președinție, dar avem nevoie de o analiză sociologică, de o strategie serioasă, de o consultare a poporului / Nu mă propun, am fost propus

Rectorul Universității Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca a subliniat că n-ar spune nu în privința unei candidaturi la președinția României, într-o declarație la Prima News. David a subliniat că nu se autopropune pentru…
Vezi articolul