Olimpiadele școlare, organizate anul viitor în vacanțele de Paște, anunță ministrul Educației. Anisie: „Pentru ca un copil să poată ajunge în același timp la două sau trei olimpiade”

6.248 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Olimpiadele școlare vor fi organizate în anul școlar 2020-2021 în cele două săptămâni de vacanță pe care elevii le vor avea în primăvara anului viitor, una pentru Paștele catolic și o alta pentru Paștele ortodox „pentru a da posibilitatea elevilor de a participa la mai multe olimpiade”, spune Monica Anisie. Potrivit anunțului ministrului Educației, făcut la Digi24, ar fi vorba despre olimpiadele de la faza națională. Anisie a dat și un exemplu: „olimpiada de matematică să fie în prima săptămână (vacanța de Paștele catolic), cea de informatică, pentru că aici un copil participă…, deci în a doua săptămână (vacanța de Paștele ortodox)”.

Monica Anisie: „Această noutate pe care am adus-o, cu o săptămână de vacanță pentru Paștele catolic și o săptămână de vacanță pentru Paștele ortodox. În felul acesta mai fac o precizare, în acea perioadă vom organiza și olimpiadele școlare. În felul acesta vom da posibilitatea copiilor să participe la mai multe olimpiade. Vom avea grijă, pentru că de fiecare dată când se desfășoară aceste olimpiade și corelare la Ministerul Educației și în petiții de la părinți, chiar și de la profesori, că unele nu poate participa pentru că nu poate ajunge în același timp la două sau trei olimpiade la care deja fusese calificat, pentru că el trece de o etapă de selecție până să ajung la etapa națională. În felul acesta vom avea grijă ca, de exemplu, olimpiada de matematică să fie în prima săptămână, cea de informatică, pentru că aici un copil participă…, deci în a doua săptămână ș.a.m.d.”

Potrivit structurii anului școlar, propusă în dezbatere de ministerul Educației, semestrul al II-lea din anul școlar 2020-2021 are două vacanțe de primăvară, după cum urmează:

Vacanţa nr. 1 de primăvară: Vineri, 2 aprilie 2021 – Duminică, 11 aprilie 2021 (o săptămână)

  • Paștele Catolic va fi în 2021 pe data 4 aprilie

Vacanță nr. 2 de primăvară: Vineri, 30 aprilie 2021 – Duminică, 9 mai 2021 (o săptămână)

  • Paștele Ortodox va fi în 2021 pe data 2 mai

FOTO: pexels.com

Citește și:


5 comments
  1. Sa nu mai vorbim de rezultatele de la olimpiade pe care nu le putem vedea nicaieri…dar de contestatii nu poate fii vorba. La Ilfov, dupa o saptamana de la Locala de mate nu se stie nimic……Totul se face doar ca sa fie. Se vrea performanta? Nu cred, Doar hartii….ca dau bine

  2. Pai copiii participa obligatoriu la olimpiade, uneori profesorii nici nu-i intreaba se trezesc inscrisi la locala. Unii se califica la mai multe judetene si …surpriza Franceza e in aceeasi zi cu Civica, Engleza a fost cu Romana… Cui ii pasa de efortul elevilor?

  3. Din pacate profesorii nu au nicio contributie la realizarile elevilor. Elevii muncesc singuri sau cu profesori platiti de parinti iar profesorii si inspectoratele nimic….zero. Recent a fost olimpiada locala de mate iar la Ilfov nici pana azi nu s-au comunicat sau afisat rezultatele desi se puteau depune si contestatii. Deci nu prea le pasa de copii niciunora. Iar olimpiadele locale s-au nimerit deja cele de engleza si romana in aceeasi zi locala , iar la judeteana Civica si Franceza. Si da elevii merg la mai multe , uneori profesorii nu tin cont de parerea lor. Sa mearga la numar..restul nu mai conteaza

  4. Imi dau seama ca doamna ministru de cand era mica si-a dorit sa participe la 2-3 olimpiade, faza pe tara, si cum nu a putut atunci din cauza programei, a creat aceasta posibilitate acum. Bravo ei!
    In acelasi timp,marea masa a elevilor vor uita ce au facut la inceputul semestrului la cele “n” materii cu care sunt bombardati, dupa doua vacante cu intreruperi intr-o luna. De doua ori rusine ei!
    Sau, cel mai probabil, PNL are de facut niste favoruri unor parteneri catolici, pe sacrificiul marei mase a elevilor (da-i incolo ca oricum nu se omorau cu invatatul,mai bine multumim prietenii politici), printr-o noua premiera europeana in materie de vacante (si viitoare contraperformante scolare).

  5. Își da seama doamna ministru cât de epuizat ar fi un copil care ajunge și participa la doua sau trei olimpiade naționale?
    Doriți sa avem elevi care sa clacheze?
    Și pentru acest motiv grozav fragmentati în mod ciudat vacanta de primăvara?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Școlile cu clase gimnaziale sunt atenționate să folosească modulul informatic obligatoriu MATE pentru identificarea copiilor în risc de abandon școlar – document. Reducerea părăsirii timpurii a școlii, „cea mai importantă” prioritate pentru Ministerul Educației, potrivit ISJ Mureș

Școlile care au clase gimnaziale sunt atenționate să utilizeze modulul informatic MATE în scopul colectării datelor privind identificarea copiilor care intenționează să părăsească sistemul de învățământ, potrivit unei informări a…
Vezi articolul

PMB: „Problema consolidării clădirii în care funcționează Colegiul Național „Gheorghe Șincai” nu intră în sfera noastră de competență și nici nu ne-a fost solicitată intervenția pe acest subiect”

„Problema consolidării clădirii în care funcționează Colegiul Național „Gheorghe Șincai” nu intră în sfera noastră de competență și nici nu ne-a fost solicitată intervenția pe acest subiect”, a răspuns Primăria…
Vezi articolul

OFICIAL De la 1 septembrie 2022 vor fi cel puțin 10 modificări în ROFUIP, după ce documentul a apărut în Monitorul Oficial / Printre principalele schimbări: elevii nu vor mai putea fi exmatriculați, profesorii vor încheia câte o singură medie pe an la fiecare disciplină, iar părinții nu pot strânge bani pentru atenții destinate profesorilor

Regulamentul de funcționare și organizare a școlilor 2022 a suferit mai multe modificări, în special din cauza schimbării structurii anului școlar de la 1 septembrie anul acesta. Edupedu.ro a scris…
Vezi articolul

Telefonul mobil poate fi confiscat de la elevii din clasele primare și gimnaziu și predat părinților, potrivit unui amendament susținut și de ministrul Educației și votat în comisia de învățământ din Camera Deputaților / Pentru elevii de liceu, decizia privind interzicerea telefoanelor rămâne la dispoziția școlii

Un amendament adus legilor Educației, susținut și de ministrul Educației, Ligia Deca, și de PNL, PSD, AUR, UDMR și minorități, votat luni în comisia de învățământ din Camera Deputaților, prevede…
Vezi articolul