Olimpiadele naţionale vocaţional-artistice 2022 sunt organizate în luna aprilie, la Timișoara

1.845 de vizualizări
Foto: © Whpics | Dreamstime.com
Ministerul Educaţiei organizează anul acesta Olimpiadele Naţionale de Arte Vizuale, Arhitectură şi Istoria Artei în Timişoara, în perioada 26-29 aprilie, alături de Universitatea de Vest din Timişoara (UVT), potrivit Agerpres.

Universitatea de Vest din Timişoara, prin facultăţile sale cu profil artistic, Facultatea de Muzică şi Teatru şi Facultatea de Arte şi Design, sprijină desfăşurarea Olimpiadelor vocaţional – artistice naţionale, ce au loc în această lună.

La examene și în comisiile de evaluare vor participa cadre universitare din UVT. De asemenea, elevii de liceu din toată ţara vor fi ghidaţi în vizite de documentare de către voluntarii Facultăţii de Arte şi Design.

Preşedinţii olimpiadelor de muzică şi teatru sunt cadre didactice ale Facultăţii de Muzică şi Teatru. În cadrul comisiei de Arta Actorului se află prof. univ. dr. Violeta Zonte, decan al Facultății de Muzică şi Teatru, iar în cadrul comisiei de Muzică – Interpretare Instrumentală, Vocală şi Studii Teoretice se află conf. univ dr. Cristina Mălăncioiu.

La solicitarea Ministerului Educaţiei, Facultatea de Muzică şi Teatru a nominalizat componenţi în comisia de Canto, Vioară şi Pian, oferind şi spaţii ale facultăţii în vederea desfăşurării acestei olimpiade.

Astăzi, 19 aprilie a început proba de improvizaţie scenică, desfăşurată în Sala de Spectacole a Teatrul Maghiar de Stat Csiky Gergely din Timişoara, la care participă elevi din 14 licee, cu clase de profil, din ţară: Brăila, Bucureşti, Buzău, Cluj-Napoca, Constanţa, Focşani, Galaţi, Iaşi, Piteşti, Sfântul Gheorghe, Târgu Jiu, Târgu Mureş, Timişoara şi Tulcea.

Următoarele probe şi etape ale olimpiadelor se vor desfăşura zilnic, până în 29 aprilie, când, de la ora 10, va avea loc premierea rezultatelor, organizată în Aula Magna ‘Ioan Curea’ a UVT, la care vor participa atât reprezentanţii Ministerului Educaţiei cât şi cei ai Universităţii de Vest din Timişoara.

„Ne bucurăm să îi întâmpinăm pe elevii veniţi în Timişoara din toate judeţele ţării, la aceste olimpiade şcolare, competiţii ce reprezintă o etapă esenţială pentru formarea lor, ca viitori studenţi în artele lirice şi vizuale. Le doresc mult succes tuturor participanţilor înscrişi în competiţiile olimpiadelor vocaţional-artistice!”, a transmis Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.


1 comment
  1. Help !
    Fetita mea a obținut premiul 3 la Grafică , B.A Iași Colegiul Octav Băncilă, surpriză diplomele nu au fost semnate de Președinte , am fost rugați să le trimitem ptr. semnătură, ne-am conformat dar a trecut ceva timp și diplomele nu au mai ajuns, B.A a muncit foarte mult să obtină acest rezultat în speranța ca va avea un loc la buget asigurat fără admitere la facultate fiind cl a-XII-a acum sta nopțile și invață ptr.admitere că cei de la secretariat au spus că sar putea să nu mai vină diplomele ea spulberat speranța , vă rog poate mă puteți ajuta . Mulțumesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației: Procesul de aderare a României la OCDE va aprofunda cooperarea, nu doar din perspectiva accesului la date de înaltă calitate, ci și a expertizei organizației care acoperă întreg procesul de elaborare a politicilor publice – de la diagnosticare până la implementare

Moment important pentru dezvoltarea învățământului românesc, transmite ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, într-un comunicat cu ocazia lansării negocierilor de aderare a României la OCDE, anunțate pe 25 ianuarie. Reamintim că OECD…
Vezi articolul

Ministerul Educației cere tuturor inspectorilor școlari și directorilor să verifice dacă sunt respectate regulile legate de telefoane în școli / ROFUIP permite folosirea mobilelor la ore doar cu aprobarea profesorului

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) solicită tuturor inspectoratelor școlare și directorilor de unități de învățământ să examineze regulamentele interne referitoare la prevenirea și sancționarea activităților care afectează desfășurarea orelor de…
Vezi articolul

Mădălin Bunoiu, profesor de fizică și președinte ARACIS: Tinerii nu mai au curiozitatea să cerceteze pentru că n-au avut posibilitatea să încerce vreodată. Numărul de laboratoare de chimie, de fizică, de biologie din școlile primare, gimnaziale și licee este incredibil de mic

Președintele Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), Mădălin Bunoiu, remarcă numărul de laboratoare de chimie, fizică sau biologie, din școli, „incredibil de mic”, în special la sate.…
Vezi articolul

Noi detalii din cazul creșelor unde directoarea și angajatele furau mâncarea copiilor. Acestea au mai furat un frigider și detergenți. Angajatele creșelor i-ar fi oferit sume de bani și „atenții” directoarei pentru ca aceasta să închidă ochii

Directoarea şi celelalte angajate ale creşelor din Ploieşti furau, pe lângă mâncare, şi produsele de igienă şi electrocasnicele care ar fi trebuit să ajungă la copii, potrivit anchetatorilor. Mai mult,…
Vezi articolul