Olimpiade școlare 2023. Regulamentele actualizate pentru olimpiadele naționale de limba engleză, istorie, geografie, religie, pedagogie și arte au fost publicate de Ministerul Educației – DOCUMENTE

23.292 de vizualizări
Foto: © Jae Young Ju | Dreamstime.com
Au fost publicate regulamentele specifice pentru olimpiadele și concursurile școlare naționale din anul școlar 2022-2023, de către Ministerul Educației, pe edu.ro. Acestea cuprind informații despre probele de concurs, participarea elevilor, calificarea acestora, organizarea etapelor pe școală, locale, județene, dar și despre subiecte, corectarea lucrărilor și departajarea elevilor, după caz.

Pe site-ul ministerului, regulamentele sunt anunțate treptat de către instituție, iar EduPedu.ro va publica știri la apariția altor documente. În acest articol se găsesc legături și către celelalte regulamente publicate până acum.

Regulamentele din acest articol, publicate oficial recent, vizează olimpiada națională de limba engleză, olimpiada națională de istorie, cea de geografie, cea națională de pedagogie-psihologie, olimpiada națională a animatorilor, olimpiadele naționale de religie/cultură și spiritualitate; olimpiadele naționale de artă, concursul școlar național de biologie „George Emil Palade”, Olimpiada Interdisciplinară „Cultură şi spiritualitate românească” (Limba şi Literatura Română şi Religie – gimnaziu și liceu); concursul de comunicări științifice ale elevilor din învățământul liceal la disciplina biologie și concursul Național Interdisciplinar de Matematică și Fizică ”Vrănceanu-Procopiu” (+ anexe), în anul școlar 2022-2023. Documentele pot fi consultate pe rând mai jos.

Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Olimpiadei Naționale de Limba Engleză (clasele VII – XII), în anul școlar 2022-2023:
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Olimpiadei Naționale de Geografie, în anul școlar 2022-2023:
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Olimpiadei Naționale de Istorie, în anul școlar 2022-2023:
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Olimpiadei Naționale de Pedagogie – Psihologie (licee pedagogice), în anul școlar 2022-2023:
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Olimpiadei Animatorilor (clasele cu profil vocațional pedagogic), în anul școlar 2022-2023:
Regulamente specifice de organizare şi desfăşurare a olimpiadelor naționale de religie/cultură și spiritualitate, în anul școlar 2022-2023:

Olimpiada Națională de Religie – Cultul Ortodox (clasele V – VIII):

Olimpiada Națională de Religie – Cultul Ortodox (clasele IX – XII):

Olimpiada Națională de Religie – Cultele Romano Catolic-limba română și Greco-Catolic (clasele V – XII – Colegii/Licee teologice catolice și greco-catolice, clasele IX – XII):

Olimpiada Națională de Religie – Cultul Penticostal (clasele V-XII/Licee Teologice Penticostale, clasele IX – XII):

Olimpiada Națională de Religie – Cultul Baptist și Cultul Creștin după Evanghelie (clasele V – XII/Licee teologice baptiste, clasele IX – XII)

Olimpiada Națională de Religie – Cultul Adventist de Ziua a Șaptea (clasele V – XII/Licee Teologice Adventiste, clasele IX – XII)

Olimpiada Națională de  Religie – Seminarii și Licee teologice ortodoxe (clasele IX – XII)

Regulamente specifice de organizare şi desfăşurare a olimpiadelor naționale de artă, în anul școlar 2022-2023:

Olimpiada Naţională de Arta actorului:

Olimpiada Naţională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria artei:

Olimpiada Naţională Corală:

Olimpiada Naţională de Coregrafie:

Olimpiada Naţională de Interpretare Vocală, Instrumentală şi Studii Teoretice Muzicale:

Regulament de organizare și desfășurare a Concursului școlar național de biologie „George Emil Palade”, în anul școlar 2022-2023:
Olimpiada Interdisciplinară „Cultură şi spiritualitate românească” (Limba şi Literatura Română şi Religie), în anul școlar 2022-2023:
  • Gimnaziu:
  • Liceu:
Regulament de organizare și desfășurare a Concursului de comunicări științifice ale elevilor din invățământul liceal la disciplina biologie, în anul școlar 2022-2023: 
Regulament specific privind organizarea și desfășurarea Concursului Național Interdisciplinar de Matematică și Fizică ”Vrănceanu-Procopiu” + anexe, în anul școlar 2022-2023: 

Regulamentele specifice de organizare și desfășurare a olimpiadelor și concursurilor școlare naționale sunt aprobate de secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar Florian Lixandru și de secretarul de stat pentru învățământ în limbile minorităților naționale Kallos Zolltan. Sunt aceiași doi oficiali care, prin tradiție, aprobă și calendarele olimpiadelor.

Unele din regulamentele din acest articol au fost postate pe site-ul Ministerului de către reprezentanții instituției la aproape două săptămâni de la aprobarea lor, cum este cazul regulamentului pentru Olimpiada Națională de Limba Engleză, document datat pe 31 ianuarie 2023, dar urcat pe edu.ro după 13 februarie. Etapele județene pentru această olimpiadă se apropie, desfășurându-se pe 11 martie în țară, conform calendarului.

Foto: © Jae Young Ju | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Etapa județeană a olimpiadei naționale de Lingvistică este mutată de pe 18 februarie pe 3 martie – erată de la Ministerul Educației, cu 4 zile înainte de data stabilită inițial / Schimbare și la județeana de Biologie
Olimpiade școlare 2023. Regulamentele actualizate pentru olimpiadele naționale de limba și literatura română, fizică, biologie și limba franceză au fost publicate de Ministerul Educației – DOCUMENTE
Olimpiade școlare 2023. Regulamente specifice de organizare, publicate de Ministerul Educației chiar și cu doar 3 zile înainte de o etapă județeană – cazul olimpiadei de chimie (documente)
Olimpiade școlare 2023. Modificări la calendarele oficiale, anunțate într-o erată de Ministerul Educației: etapa județeană de Fizică este mutată duminică, 5 martie. Naționala de Informatică se ține în 1-5 aprilie
ULTIMA ORĂ Calendarele olimpiadelor și concursurilor școlare din anul școlar 2022-2023, publicate de Ministerul Educației. Când sunt fazele județene, unde se țin fazele naționale în 2023
Olimpiade școlare 2023. Care sunt concursurile pentru care elevii pot primi bursele de merit și performanță – LISTĂ
LISTĂ Concursuri școlare sportive 2023. Calendarul campionatelor pentru elevi legitimați și cel al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSS) 2022-2023, publicate de Ministerul Educației
Olimpiade școlare 2023. Etapele naționale la Matematică, Fizică și Chimie, stabilite în documente de inspectoratele școlare din țară, chiar și în vacanța din februarie / Încă n-au apărut calendarele oficiale de la Ministerul Educației

1 comment
  1. Bună ziua!Copilul meu este înscris la olimpiada de spiritualitate care este in data de 11 martie etapa județeană,iar ieri a avut loc olimpiada de matematica etapa locala și a trecut in etapa județeană care este tot în 11 martie!El ar dori sa participe la ambele mai ales că anul trecut a avut rezultat bun la olimpiada județeană de spiritualitate!Oare nu se poate modifica data de la spiritualitate?In speranța unui răspuns ,vă mulțumesc anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesorii care vor scrie noile planuri-cadru pentru liceu, aleși prin selecție publică și plătiți pentru participarea în comisii. Cine poate aplica și când se lansează înscrierile – DOCUMENT

Ministerul Educației a lansat în dezbatere publică procedura care reglementează cine poate face parte din comisiile de elaborare și de validare a planurilor-cadru de învățământ. Acestea vor sta la baza…
Vezi articolul

Peste 80 de posturi noi în inspectoratele școlare, pentru „persoane cu competențe digitale avansate” care să gestioneze baze de date, să monitorizeze reforme PNRR și să pregătească standardizarea examenelor din 2027 – proiect de Hotărâre de Guvern

Inspectoratele școlare județene (ISJ) și cel al Municipiului București (ISMB) vor primi peste 80 de posturi noi pentru „persoane cu competențe digitale avansate” care ar urma să gestioneze baze cu…
Vezi articolul