Olimpiada Naţională de Fizică pentru elevii de gimnaziu și liceu va avea loc la Oradea în perioada 6-10 aprilie. Sunt 4 centre de examen, iar olimpicii și profesorii sunt cazați la hotel

1.748 de vizualizări
Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.com
Olimpiada Națională de Fizică va avea loc la Oradea în perioada 6 – 10 aprilie și sunt așteptați să participe peste 400 de elevi din clasele VI-XII, din ţară, scrie Agerpres. Elevii vor susține o probă practică, una teoretică şi o probă de baraj.

Deschiderea oficială a Olimpiadei Naţionale de Fizică va avea loc joi, în data de 6 aprilie 2023, ora 17, la Teatrul ‘Regina Maria’ din Oradea, iar festivitatea de premiere va avea loc în data de 10 aprilie, ora 10, tot la Teatrul ‘Regina Maria’ din Oradea.

În cadrul competiţiei se susţin o probă practică, una teoretică şi o probă de baraj.

Proba practică – experimentală, va avea loc vineri, în data de 7 aprilie, la Şcoala Gimnazială ‘Oltea Doamna’ Oradea (pentru partea practică – nivel gimnazial), respectiv Colegiul Naţional ‘Emanuil Gojdu’ Oradea (pentru partea practică – nivel liceal). Proba teoretică, din 8 aprilie, va fi găzduită de Colegiul Economic ‘Partenie Cosma’ Oradea. Iar proba de baraj, duminică, 9 aprilie, se va desfăşura la Colegiul Economic ‘Partenie Cosma’ Oradea.

Conform site-ului olimpiadei, elevii participanți și profesorii însoțitori vor fi cazați la un hotel de două stele din Oradea. Responsabilii din comisiile de examen vor fi cazați la alte două hoteluri, de trei și patru stele.

Elevii participanţi la Olimpiadă vor putea vizita staţiunea ‘Băile Felix’ şi obiectivele turistice  din Municipiul Oradea, potrivit Agerpres.

Edupedu.ro va publica subiectele și baremele de la olimpiadele școlare, fazele naționale, după afișarea lor de către Ministerul Educației. Subiectele și baremele de corectare pentru etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Fizică (ONF) de la începutul lunii martie se găsesc aici.

Noutate: în acest an, Ministerul Educației publică pe Internet subiectele și baremele de la fazele județene

Pe 13 martie, Edupedu.ro a scris cum subiectele și baremele de corectare de la fazele județene ale olimpiadelor naționale susținute până atunci nu erau făcute publice nicăieri deși, din acest an școlar, de ele se ocupă, la nivel național, Ministerul Educației prin CNPEE.

La trei zile după analiza Edupedu.ro, Ministerul Educației a răspuns solicitării redacției de a afișa în mod transparent, online, documentele de la aceste competiții și a publicat arhivele cu documentele într-o nouă categorie pe site.

Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Olimpiada județeană de Fizică 2023. Descarcă subiectele și baremele, stabilite la nivel național
Elevii pot cere să-și vadă lucrările de la olimpiadele școlare județene, a decis Ministerul Educației / Descarcă model de cerere

5 comments
  1. Comisiile astea si-au batut joc de copiii de a XI si a XII-a.
    La a 11-a sunt 25 copii ‘calificati’, la a 12-a 26.
    La un moment dat pe site-ul olimpiadei era sectiunea Elevi – si aparuse o pagina cu numarul calificatilor.
    De ceva timp a disparut aceasta sectiune, mister mare.
    Sunt 90 locuri/an. Deci la a 11-a si a 12-a s-au economisit bani frumosi – cine stie – folositi la lafaiala de la 4 stele.

    Ne miram de ce ne pleaca valorile in strainatate, de ce copiii nu mai participa la olimpiade.

  2. ” profesorii însoțitori vor fi cazați la un hotel de DOUĂ stele din Oradea. Responsabilii din comisiile de examen vor fi cazați la alte două hoteluri, de TREI și PATRU stele”

    Drăguț – profii de mâna a două (că tot și-au calificat elevii la națională) sunt din nou, paria. Totuși e un progres: până acum erau cazați in internate dărăpănate

    Succes comisiilor de examen in lăfăiala de patru stele

  3. Am vazut stirea cu Olimpiada Nationala de Fizica si ma gandeam ca poate Edupedu a descoperit lista elevilor participanti la Etapa nationala.
    Initial pe site-ul onf-2023 a aparut numarul de participanti, (presupun ca asta este tot ce au primit organizatorii olimpiadei) dar dupa cateva zile au sters si aceasta informatie, deja divulgasera prea mult.

    Nu inteleg aceasta secretomanie. Pe site-ul olimpiadei gasesti orice, numai elevii participanti nu. Profesorii (care au trimis elevi la aceasta olimpiada) nu au lista celor calificati, inspectoratul nu raspunde la niciun mail, iar daca intrebi pe cineva de care stii ca a facut parte din organizarea etapei judetene, ti se spune ca nu scrie in regulament ca cei calificati vor fi afisati undeva…
    In doua zile incepe etapa nationala si nu sunt disponibile niciun fel de informatii referitoare la participanti.
    De fapt se stie, s-au calificat cei care obtinut minim punctajul x. Doar ca, daca verifici listele cu rezultatele la etapa judeteana din toate judetele (cateva au fost de negasit, dar ma indoiesc ca aveau mai multi calificati decat Bucurestiul) si sectoarele, nu iese nota minima pentru cei din clasamentul national.
    Cei calificati in clasamentul national au fost anuntati INDIVIDUAL, prin scoala… sa nu cumva sa afle si alte persoane/scoli.
    Sa nu ziceti de GDPR, ca nu este cazul, nici liste anonimizate nu au aparut pe nicaieri…
    Poate Edupedu afla ce este de ascuns la aceasta olimpiada…

    1. Sunt afacerile unora olimpiadele astea, parerea mea. In lista care subit a disparut de pe siteul olimpiadei aparea numarul calificatilor. 25 la a 11-a, 26 la a 12-a… pe 90 locuri disponibile/an.
      Se economisesc bani frumosi…care cine stie in ce buzunare aterizeaza… pe spinarea copiilor care inca mai raman pasionati de fizica in anii mari de liceu.
      Bataie de joc. Regulamente facute si schimbate de la an la an, cu un singur rezultat: frustrarea copiilor care mai invata in aceasta tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Iohannis: Nu este corect să cerem cadrelor didactice să se adapteze la o lume în continuă schimbare fără a le ajuta să se pregătească / Avem o singură șansă pentru ca toate școlile din România să se dezvolte – competiția pe bază de meritocrație

Nu este corect să cerem cadrelor didactice să se adapteze la o lume în continuă schimbare fără a le ajuta să se pregătească în acest sens. Formarea inițială într-o lume…
Vezi articolul