Olimpiada județeană de limba română 2024 – subiecte și bareme. Textele suport, alese din autori contemporani, printre care Ioana Pârvulescu, Lavinia Braniște, Veronica Niculescu, Mircea Cărtărescu / Rezultatele inițiale au fost publicate de mai multe centre de concurs

39.537 de vizualizări
Foto: captură subiect OLLR Etapa Județeană 2024
Elevii de gimnaziu și liceu au susținut sâmbătă în prima parte a zilei etapa județeană a Olimpiadei de Limba și literatura română (OLLR), potrivit calendarului competițiilor școlare 2024 și informațiilor transmise de inspectoratele școlare (ISJ). Edupedu.ro publică subiectele și baremele obținute pe surse. La clasa a V-a, unul din textele pe care le-au avut ca suport elevii a fost extras din „Trei zile nemaipomenite” de scriitoarea contemporană Ioana Pârvulescu.

Documentele, elaborate și în acest an la nivel național, nu la nivel de județ prin Inspectoratul școlar, pot fi descărcate mai jos din articol.

Cel puțin un text suport a fost extras din cărți scrise de autori contemporani români, potrivit subiectelor date elevilor. La clasa a VI-a, textul extras a fost din „Sora lui Colăcel”, de Lavinia Braniște. La clasa a VII-a, un text a fost ales din cele ale profesoarei de limba engleză Cristina Centea de la Colegiul Tehnic “Mircea Cristea”, iar la clasa a VIII-a – din „Pontus Axeinos” scris de Cărtărescu. Un fragment din „Toți copiii librăresei” de scriitoarea și traducătoarea Veronica D. Niculescu a fost extras la clasa a IX-a.

Ca anul trecut, la clasele V-VI au existat ca suport și texte multimodale, adică însoțite de imagini.

În cele mai multe județe, proba a început sâmbătă, 9 martie, la ora 10, accesul fiind permis elevilor până la ora 9:30 în săli, pe baza unui act de identitate. Timpul de lucru a fost trei ore, iar profesorii evaluatori au ajuns după-amiază, după ora 14, pentru a începe corectarea lucrărilor, se arată în precizările ISJ Cluj pentru profesori.

Mai multe centre de concurs au publicat rezultatele inițiale ale elevilor sâmbătă seară. Acestea pot fi contestate până luni inclusiv în cazul celor mai multe județe, pe adresele de mail anunțate de fiecare centru de concurs sau fizic la școală, în cel de-al doilea caz elevul trebuind să fie însoțit de un părinte, potrivit ISJ Ialomița.

Modalitățile de afișare a rezultatelor sunt multiple: unele județe au folosit coduri pentru anonimizare, altele au afișat numele și școala de proveniență a candidaților. Altele au folosit codul de anonimizare și au scris și școala de proveniență, iar în ceea ce privește punctajele, în cazul județului Ialomița acestea au fost afișate și per subiect (I, II, III), nu doar total.

Redăm rezultatele inițiale din centrele județene de concurs care le-au anunțat până la momentul publicării articolului:

Regulamentul folosit pentru desfășurarea OLLR 2024 a fost nou pentru clasele V-VIII și cel din anul școlar trecut în cazul claselor de liceu.

DOCUMENTE DESCARCĂ Subiecte și bareme OLLR 2024 – etapa județeană:

Clasa a V-a:

Clasa a VI-a:

Clasa a VII-a:

Clasa a VIII-a:

Clasa a IX-a:

Clasa a X-a:

Clasa a XI-a:

Clasa a XII-a:

Citește și:
Acces limitat la olimpiadele școlare în Arad. Inspectoratul școlar a impus număr de elevi care să se califice la etapa pe județ și o listă de școli care să primească locuri în plus – cazul olimpiadei de română
Olimpiada de limba română 2024. Subiecte și bareme de corectare pentru clasele de liceu, de la etapa locală din Piatra Neamț, publicate de colegiul „Petru Rareș” – descarcă
Olimpiada de limba română 2024. Subiecte și răspunsuri pentru clasele de gimnaziu, de la etapa locală din Piatra Neamț – descarcă
Olimpiada de Limba română 2024. Programa și regulamentul actualizat pentru elevii de gimnaziu au fost publicate de Ministerul Educației. Ce conținuturi au fost exceptate de la etapele pe județ și națională

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

40% din elevii dezavantajați, majoritatea din mediul rural, nu au făcut școală online / Elevii fără acces la educație au pierdut 24 de săptămâni de școală – Raport al World Vision România, la 1 an de la prima zi de școală online

La un an de la prima zi în care școlile din România s-au închis, iar educația a trecut în mediul online, 40% dintre elevii din mediile defavorizate, majoritatea înscriși la…
Vezi articolul

“Istoria Evreilor. Holocaustul” ca disciplină obligatorie la liceu: Un proiect de lege aflat la Senat are sprijinul majorității partidelor și al Guvernului / Printre inițiatori: Sorin Cîmpeanu, care în cazul educației sexuale respingea schimbarea planurilor-cadru în Parlament

Un proiect de modificare a Legii educației, prin care “Istoria Evreilor. Holocaustul” urmează să devină disciplină școlară, parte a trunchiului comun, la liceu și în învățământul profesional, primește sprijinul guvernului,…
Vezi articolul

“Dacă bolnavii intră în spital având un test PCR, nu văd de ce am face o diferențiere” în cazul studenților – ministrul Educației, despre cazul UMF Iași / Liga Studenților din Iași: ce face universitatea e “o ingerință total extralegală”

“Nu este îngrădit niciun drept” în cazul deciziei Universității de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa din Iași, de a permite participarea în format fizic la examene doar pentru studenții…
Vezi articolul

Scriitorul Radu Vancu a participat la mitingul de amploare al profesorilor în București: Sunt kilometri de oameni. O autostradă umană. Să ne adăugăm fiecare (părinte, elev, profesor) milimetrul nostru de demnitate. Până când autostrada asta a demnității va înconjura toată România. E singura noastră șansă

„Să nu lăsăm România educată singură. Când am lăsat-o singură cu un președinte, aproape c-a distrus-o. Să ne adăugăm fiecare (părinte, elev, profesor) milimetrul nostru de demnitate. Până când autostrada…
Vezi articolul