Olimpiada Internațională de Chimie 2019: o medalie de aur și trei medalii de argint. Vezi problemele de la olimpiada de chimie de la Paris

3.184 de vizualizări
Foto: Facebook Daniela Bogdan
Elevii români olimpici la chimie au obținut o medalie de aur și trei medalii de argint, la Olimpiada Internațională de Chimie 2019. “Este o competiție foarte grea, la care au participat 84 de țări, cu 309 elevi. O medalie de aur și 3 de argint reprezintă un rezultat foarte bun”, a declarat pentru Edupedu.ro profesoara Daniela Bogdan, care a fost alături de lotul României, coordonat de profesorul universitar Marius Andruh. Aceasta a precizat că la internaționala de Chimie nu se fac clasamente oficiale pe țări, “dar suntem pe poziții fruntașe cu acest rezultat”, după statele asiatice.

Olimpiada Internațională de Chimie 2019 s-a desfășurat la Paris, în perioada 21-30 iulie 2019.

Elevul care a obținut medalia de aur:
Elevii care au obținut medaliile de argint:
  • Tudor Lile – elev în clasa a X-a la Colegiul Național „Moise Nicoară” din Arad. La Olimpiada Internațională de Chimie din Rusia 2019, D.I. Mendeleev, Tudor Lile a câștigat tot medalie de argint.
  • Ana Florescu Ciobotariu – elevă în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București. Medaliată cu aur la Olimpiada Internațională de Chimie D.I. Mendeleev 2019, Ana Florescu Ciobotariu a obținut anul trecut aur la Chimie în cadrul Olimpiadei internaționale de matematică, fizică, chimie şi informatică din Siberia, potrivit Digi 24.
  • Ioana Maria Popa – elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național Iași.
Descarcă de aici Subiectele de la Olimpiada Internațională de Chimie 2019 – de la Paris
Descarcă de aici Subiectele de la probele practice din cadrul Olimpiadei Internaționale de Chimie 2019

Anul trecut am avut 3 medalii de argint și un bronz. Anul acesta, cu un aur și 3 medalii de argint, rezultatele sunt mai bune, dar și echipa este foarte tânără“, a precizat Daniela Bogdan, pentru Edupedu.ro.

Medaliile aur de la Olimpiada Internațională de Chimie 2019:
Foto: icho2019.paris

 

Medaliile de argint de la Olimpiada Internațională de Chimie 2019:
Foto: icho2019.paris
Foto: icho2019.paris

 

Vezi aici site-ul oficial al olimpiadei internaționale
Citește și:

 


1 comment
  1. Da, asa arata un lot corect facut.
    Olimpiada de chimie poate deveni un model de organizare pentru Romania
    Exista program de pregatire a lotului largit, exista o sansa reala si pentru cei din provincie sau nonincb, coordonatorul lotului este un profesor universitar respectat, care militeaza pentru o educatie curata, Doamna Bogdan nu*-si baga elevii in lot, asa cum se intampla la fizica.
    Singura diferenta intre acesti elevi este ca unii fac si ore normale, altii nu.

    Toti sunt niste copii deosebiti, bravo lor!
    Iar cel care a luat aurul este cu adevarat un adolescent deosebit, din cate stiu, in trecut, a obtinut rezultate la mai multe materii, rezultate care ii deschideau si acolo drumul spre internationala, daca ar fi vrut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Klaus Iohannis: “Trebuie regândit modul în care organizăm toate evaluările. În final, contează mai puțin nota și mai mult dezvoltarea copilului” / Doar notele contează în evaluarea pentru tranziția la liceu, inclusiv în proiectul legii România educată

„Trebuie regândit modul în care organizăm toate evaluările, pentru că, în final, contează mai puțin nota și mai mult dezvoltarea copilului, în acord cu profilul și interesul acestuia”, a transmis astăzi…
Vezi articolul

Mircea Miclea despre alocarea către colegiile centenare a majorității banilor din Planul de Redresare pe Educație: E o decizie criminală / Cei care sabotează resursele naționale ar trebui să intre în pușcărie

Alocarea majorității banilor pentru Educație din Planul Național de Redresare și Reziliență către 60 de colegii centenare din România “este o decizie criminală”, spune profesorul Mircea Miclea, fost ministru al…
Vezi articolul

Cîmpeanu: Voi susține cu toate argumentele posibile nevoia de extindere a perioadei de cursuri începând cu septembrie 2022 / Admiterea la liceu, conform proiectului “România Educată”, e posibil să o aplicăm din 2023

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și-a reafirmat miercuri seară, într-un interviu acordat B1 TV, dorința de a extinde perioada de cursuri într-un an școlar începând cu 2022-2023. El a spus că,…
Vezi articolul