Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2021: Locul 2 pentru lotul României, în topul țărilor participante la olimpiadă. Subiectele de la olimpiadă

8.796 de vizualizări
Foto: Freepik.com
România s-a clasat pe locul 2 la Olimpiada Europeană de Matematică pentru fete, potrivit clasamentului oficial. Contactat de Edupedu.ro, coordonatorul lotului, profesorul Mihai Bălună a declarat că este un rezultat foarte bun și este meritul elevelor care au muncit de mici copii la această materie. Lotul este format din elevele: Ioana Popescu, Diana Țolu, Lucia Rîșnoveanu și Ana Maria Iulia Bogdan. De asemenea, la pregătirea lotului a participat și profesoara de matematică Anca Băltărigă.

„Pregătirea lor începe de mici, ele sunt eleve la liceu acum, și rezultatul se datorează muncii lor individuale, care tot acasă, la birou cu toată cărțile și caietele deschise se face fie că e pandemie, fie că sunt vremuri normale. De asemenea, se datorează și tuturor profesorilor de matematică pe care i-au avut la clasă pe toată durata parcursului lor educațional”, a spus Bălună pentru Edupedu.ro.

Pe primul loc s-au clasat Rusia, Statele Unite și Peru, iar pe locul al treilea, Marea Britanie și Mexic. Pe coloana a doua din tabel (#o), este trecută poziția ocupată. În total, au participat 55 de echipe, dintre care 37 oficial din Europa, formate din 213 participante. S-au câștigat 27 de medalii de aur, 30 de argint și 52 de bronz.

Rezultatele integrale pe tari / Foto: www.egmo.org/egmos/egmo10
Mai jos, puteți descărca subiectele primite de olimpici:

Foto: freepik – www.freepik.com


2 comments
  1. Nu înțeleg de ce exista aceasta separare la probleme intelectuale. Înțeleg separare la probe legat de fizic, deci in sport. Cumva……exista o deosebire de intelect între băieți și fete?

    1. La radio, o eleva participanta in 2024, a spus ca se organizeaza separat fete/baieti olimpiadele de matematica pentru ca in anii trecuti, cand participau impreuna, locurile fruntase erau ocupate doar de baieti. Da, UE in felul acesta recunoaste ca exista diferente biologice care duc la performante inegale in domeniul matematic (si probabil informatic), ceea ce face competitia dintre sexe injusta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Noile reguli pentru începutul școlii pe 13 septembrie, din ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății, proiect: Cum se intră în cele două scenarii, ce elevi pot sta acasă și ce se întâmplă când se infectează un profesor sau copiii

Cele două scenarii care se vor aplica de luni, 13 septembrie, pentru fiecare școală din România, sunt asemănătoare cu cele din anul anterior școlar, dar limita la care școala trece…
Vezi articolul

BREAKING Decizia închiderii școlilor din Afumați „este o încălcare flagrantă a ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății”, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: Le transmit să remedieze în cel mai scurt timp situația în interesul elevilor

Decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov este o încălcare flagrantă a ordinului comun al miniștrilor Educației și Sănătății, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru Edupedu.ro. Acesta a…
Vezi articolul
Inspecția specială

BREAKING Asociația Școlilor Particulare cere în instanță redeschiderea tuturor unităților de învățământ, de stat sau private, închise prin hotărâri emise de Comitetele județene pentru situații de urgență

Asociația Școlilor Particulare solicită în instanță redeschiderea școlilor și grădinițelor ale căror cursuri au fost suspendate de Comitetele județene pentru situații de urgență. Organizația anunță, într-un comunicat remis Edupedu.ro, că…
Vezi articolul

Inspectoratul Școlar Cluj anunță un proiect prin care palmele a 100 de elevi vor fi „scanate” cu un dispozitiv ca să le fie determinat profilul de orientare în carieră / Marinela Marc, inspector șef: „Se scanează posibilitățile native ale tinerilor. Clubul Lions a venit spre noi cu acest dispozitiv și Universitatea Babeș Bolyai, Facultatea de Psihologie și Științele Educației”

Peste 100 de elevi clujeni de clasa a XI-a vor fi incluși într-un proiect-pilot care prevede scanarea mâinilor, cu un dispozitiv „pentru identificarea abilităților native privind cariera lor viitoare”, au…
Vezi articolul