Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori: 3 medalii de aur și o medalie de argint, obținute de elevii români. Cine sunt olimpicii și la ce licee învață

3.229 de vizualizări
Foto: edu.ro
Lotul de informatică al României a obținut trei medalii de aur și o medalie de argint la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori (EJOI), anunță Ministerul Educației. Medaliile de aur au fost obținute de Alexandru Luchianov – elev în clasa a IX-a la Liceul Internațional de Informatică din Bucureşti, Luca Perju-Verzotti – elev în clasa a IX-a la Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, și de Alexandru Raul Todoran – elev în clasa a VII-a la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăștie, județul Hunedoara.

Alexandru Luchianov, distins și anul trecut cu aur, a ocupat prima poziție în clasament, înregistrând punctajul maxim posibil. Locul al doilea a fost ocupat de Luca Perju-Verzotti, care a câștigat bronz la ediția de anul trecut, precizează Ministerul Educației, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

Medalia de argint i-a revenit lui Mihnea Andreescu – elev în clasa a VIII-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Bucureşti.

Echipa României a fost însoțită şi coordonată pe parcursul concursului de profesorii Gheorghe-Eugen Nodea de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu, care a fost Team leader, și Ciprian Cheșcă de la Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil” din Buzău – Deputy leader.

Ce țări au participat la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori 2019

La Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori 2019 au participat 90 de elevi din următoarele 24 de țări:

  • Armenia, Azerbaidjan, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cipru, Estonia, Franța, Georgia, Grecia, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ucraina și Ungaria.

Vezi aici participanții de la olimpiadă

Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori s-a desfășurat în perioada 23 – 29 august, la Maribor, în Slovenia. Aceasta a fost a treia ediție a olimpiadei.

Olimpiada Europeană de Informatică pentru juniori (EJOI) este organizată după regulile şi standardele Olimpiadei Internaţionale de Informatică (IOI). Potrivit regulamentului, pot fi înscriși elevi din învățământul secundar, cu vârsta de până la 15 ani, fiecare echipă având doi profesori coordonatori şi maximum 4 elevi.

 

 

 


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Aplicatia Bright Sky RO care ajuta victimele violentei domestice / Foto: Fundatia Vodafone Romania

Material susținut de Fundația Vodafone România

Victimele violenței domestice pot să ceară ajutor imediat prin aplicația gratuită Bright Sky RO / Angela Galeța, Fundația Vodafone România: Nimeni nu află că ai intrat pe aplicație, care poate să stocheze dovezi foto, audio sau video

Victimele violenței domestice pot cere ajutor imediat prin aplicația gratuită Bright Sky RO, lansată de Fundația Vodafone România în parteneriat cu Poliția Română, Asociația Necuvinte și Asociația Code for Romania.…
Vezi articolul

BREAKING Teza de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode include “erori de citare” și “unele fragmente plagiate” – Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai / Fragmentele identificate cu problemă de tip plagiat reprezintă 2.95% din teză și “nu rezultă cu certitudine că plagiatul a fost unul intenționat”, dar aceasta “nu schimbă concluzia” privind plagiatul

Comisia de etică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca a constatat “o serie de abateri de la bunele norme de publicare” în cazul tezei de doctorat susținută în 2018 de actualul ministru…
Vezi articolul
Abandon şcolar

Antoneta Bolchiș, secretar de stat la Ministerul Educației: Copiii care au o conduită școlară deviantă au nevoie să se simtă valorizați, să simtă că fiecare este suficient de bun, indiferent de notă

„Copiii care manifestă o conduită școlară deviantă au nevoie să se simtă acceptați necondiționat, valorizați, să simtă că, indiferent de notă, fiecare dintre ei este suficient de bun”, a declarat…
Vezi articolul

Sorin Cîmpeanu, atac frontal la „cei care s-au perindat la conducerea Ministerului Sănătății pe parcursul crizei sanitare”, care ar fi de vină pentru „îndepărarea copiilor de școală” prin faptul că „ne-am jucat cu școala de-a închis-deschis” / Nicio referire la Klaus Iohannis, care a anunțat toate închiderile școlilor

Ministrul Educației spune într-o declarație difuzată de Euronews, că vina pentru faptul că “peste 16.000 de elevi care au început clasa VIII-a, dar nu au fost înscriși la Evaluarea Națională”…
Vezi articolul