Olanda, Marea Britanie și Italia, în topul preferințelor studenților români ca destinații de studiu

554 de vizualizări
tarifele pentru cămin
Foto: © Rawpixelimages | Dreamstime.com
Peste 50 de instituţii de învăţământ internaţionale vor veni la World Education Fair de la Bucureşti, Constanţa şi Iaşi, în perioada 4-6 martie, se arată într-un comunicat transmis Agerpres.
  • Târgul World Educațion Fair are loc pe 4 martie la Iași, pe 5 martie la București și pe 6 martie la Constanța

În topul destinaţiilor de studiu pentru care aplică tinerii români, Olanda se află pe primul loc, urmată de Marea Britanie, Italia, Danemarca, Germania şi Spania, arată IntegralEdu.

Din punct de vedere al domeniilor alese, lucrurile nu sunt schimbate faţă de anii anteriori. Astfel, elevii români preferă Computer Science & Engineering. Pe locul doi se află studiile europene, urmate de Business şi Creative Media and Game Technologies. Urmează domeniul Aerospace Engineering, înlocuind domeniul Drept, care se găsea anul trecut pe aceeaşi poziţie.

Au crescut cu 50 % aplicațiile pentru studii de licență în SUA.

Peste 50 universităţi vor fi prezente cu oferte de studiu pentru elevii români, la World Education Fair. 

„În contextul sanitar actual, numărul solicitărilor pentru studii gimnaziale şi liceale în străinătate a crescut cu 20% în ultimii doi ani. În topul preferinţelor se situează Marea Britanie, urmată de alte destinaţii europene precum Elveţia, Germania şi Spania”, arată IntegralEdu.

Prezentă în România din anul 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanţă în educaţie la nivel local şi reprezintă peste 500 de instituţii de învăţământ de top din întreaga lume.

Foto: © Rawpixelimages | Dreamstime.com  / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Explicațiile secretarului de stat Bogdan Cristescu, cu privire la numărul de ore de Geografie din noile planuri-cadru pentru liceu, pe fiecare filieră și specializare: Temele pentru Bacalaureat pot fi studiate în clasele IX-X, iar elevii pot în clasa a XII-a să își aleagă pregătire din curriculum la decizia elevului din oferta școlii, CDEOȘ

Secretarul de stat în Ministerul Educației Bogdan Cristescu a explicat că elevii de la profilurile real, tehnologic și vocațional vor studia Geografia, la clasele a XI-a și a XII-a, ca…
Vezi articolul

PROIECT Din toamnă, copiii de clasele primare ar trebui să știe să salveze poze, informații, adrese web pe dispozitive portabile, cu sprijinul adultului, conform cadrului de competențe digitale

Din anul școlar 2024-2025, elevii de clasele primare ar trebui să știe să salveze poze, informații, adrese web pe dispozitive portabile, cu sprijinul adultului, potrivit unui proiect pus în consultare…
Vezi articolul