Olanda anulează examenul de Bacalaureat, iar diploma de încheiere a studiilor va fi determinată de notele din timpul anului

28.641 de vizualizări
Foto: Facebook.com/ Mark Rutte
Guvernul olandez a anunţat marţi anularea examenelor centrale de sfârşit de studii, echivalent cu examenul de bacalaureat, din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit AFP, preluat de Agerpres.

Validarea sau nevalidarea diplomei de încheiere a studiilor va fi determinată doar pe baza notelor obţinute în timpul anului şcolar.

În Olanda, care, potrivit sursei citate, număra marți mai mult de 4.700 de cazuri oficial declarate, şcolile sunt închise din 16 martie, pentru a stăvili propagarea noului tip de coronavirus.

Vreau, în aceste vremuri de criză, să le dau tuturor elevilor posibilitatea să obţină o diplomă completă şi să avanseze astfel fără pauză spre învăţământul superior”, a declarat ministrul olandez al educaţiei Arie Slob, într-un comunicat.

Instituţiile de învăţământ au mai mult timp – până la începutul lui iunie – pentru a-i face pe elevi să treacă restul examenelor prevăzute care contează pentru notele obţinute în timpul anului şcolar. Ministerul Educaţiei din Olanda încurajează puternic instituţiile şcolare să organizeze aceste examene de la distanţă, de exemplu prin videoconferinţă. Dacă şcolile nu sunt în măsură să efectueze teste şcolare la distanţă, acestea din urmă pot să se deruleze în clădiri şcolare respectând o distanţă de securitate de 1,5 metri.

Examinările și testările din sistemul de învățământ olandez:

Cele mai multe școli administrează elevilor care termină ciclul primar o testare numită „eindtoets basisonderwijs”. Rolul acestui test este de a susține profesorii în procedurile de consiliere pentru elevii și părinții lor spre ce rută de învățământ secundar să aplice.

La finalul educației secundare (liceu) elevii dau un set de examene în funcție de profilul ales. Examinările finale sunt împărțite în două părți – o evaluare la nivelul școlii și una la nivel național. Limba olandeză este obligatorie la evaluarea națională la toate profilele de educație secundară.

Citește și:

 

 

 


9 comments
  1. Asta ar fi cea mai buna soluție având în vedere că starea se v a agrava în curând. Sunt persoane bolnave care nu au șanse de recuperat la timp, și să nu vorbim de panica generala care influențează orice copil in astfel de momente.

  2. Nu mai postati asa ceva. Nu mai dati idei. Cred ca stiti ca este o tragedie daca se intampla asa ceva in Romania. Acum sunt deștepți care fac petiții. Analizați si voi lucrurile… acest articol are un impact foarte mare asupra elevilor care sunt caracterizați de lene si plăcerea furtului(copiază la orice test)…se apuca sa compare Romania cu Olanda. Olanda are alt sistem de învățământ, nu se compara nici pe sfert cu Romania

  3. Trebuie să facem orice ne stă în putință ca acesta variantă să ajungă în vederea celor care iau deciziile finale. Eu , fiind elev în clasa a 12-a , am analizat și variantele pe care le-au prezentat cei de la minister și niciuna nu ajută. Amânarea reînceperii școlii e mai mult sau mai puțin dăunătoare, recuperarea în vară nu e o varianta bună, fiindcă pentru noi va fi foarte greu cu înscrierea la facultate , iar înghețarea anului ar fi dezastruoasă.

    1. Trebuie să facem orice ne stă în putință ca acesta variantă să ajungă în vederea celor care iau deciziile finale. Eu , fiind elev în clasa a 12-a , am analizat și variantele pe care le-au prezentat cei de la minister și niciuna nu ajută. Amânarea reînceperii școlii e mai mult sau mai puțin dăunătoare, recuperarea în vară nu e o varianta bună, fiindcă pentru noi va fi foarte greu cu înscrierea la facultate , iar înghețarea anului ar fi dezastruoasă.

    2. Nu mai postati asa ceva. Nu mai dati idei. Cred ca stiti ca este o tragedie daca se intampla asa ceva in Romania. Acum sunt deștepți care fac petiții. Analizați si voi lucrurile… acest articol are un impact foarte mare asupra elevilor care sunt caracterizați de lene si plăcerea furtului(copiază la orice test)…se apuca sa compare Romania cu Olanda. Olanda are alt sistem de învățământ, nu se compara nici pe sfert cu Romania

      1. De ce sa nu ne comparam cu Olanda Franta,Marea Britanie? Toti au luat hatarari similare.In aceasta epidemie suntem cu totii,indiferent ce fel de invatamant avem.Nu sunt elevii din Olanda mai harnici.De ce jigniti elevii romani? ,Sau poate nu mai aveti meditatii,?….

    3. Ildiko Orban …cum sa se întâmple așa ceva in Romania? Lăsați elevii sa învețe pentru bac, au păcălit destul sistemul copiind la teste. Plus ca sunt olimpici care riscă să nu mai prindă loc la facultate…pt ca ei săracii s au axat pe o materie unde au facut performanta si vin deștepții ăștia care au copiat tot timpul si au tăiat frunza la câini sa le ia locul. Este inadmisibil. Elevii se ajuta singuri învățând. Stiu ca românului ii place sa copieze de la alte state. Dar in Romania e un sistem diferit fata de sistemul din Olanda deci…

  4. o tara care intelege ca nu se poate vorbi de o concentrare asupra invatatului in asemenea momente de panica. sa nu vorbim de cei defavorizati, care poate nu au laptopuri, si internet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Demisie la Ministerul Educației. Purtătoarea de cuvânt a ministrului Ligia Deca, Corina Popa: I-am înaintat doamnei ministru intenția de a mă retrage din activitatea de la Ministerul Educației

Purtătoarea de cuvânt a ministrului Educației anunță că demisionează din această funcție. Într-un mesaj trimis jurnaliștilor, Corina Popa anunță următoarele: “I-am înaintat doamnei ministru intenția de a mă retrage din…
Vezi articolul
Peste 100.000 de elevi din București revin la școală

Mai mult de 15% din elevii cu vârste peste 12 ani sunt vaccinați. 4.500 de copii s-au vaccinat în ultimele 5 zile. Cîmpeanu: Mai mulți elevi s-au vaccinat în ultimele 10 zile decât angajați din sistemul de învățământ pe parcursul verii

România a depășit pragul de 15% de elevi vaccinați, a anunțat vineri seara ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la finalul unei ședințe de Guvern dedicată Educației, pe fondul deschiderii anului școlar…
Vezi articolul

Școală digitalizată sau înapoi 100% la cretă și hârtie? Ministrul Sorin Cîmpeanu și consilierul prezidențial Ligia Deca vor anunța marți, de la 15:00, cum arată școala după pandemie, la dezbaterea Edupedu.ro – World Vision România

Școala românească va ieși din marea criză pandemică cu un upgrade pentru copii sau reculul va fi atât de puternic, încât tehnologia va fi complet abandonată? Ce rămâne din școala…
Vezi articolul

Cîmpeanu, încercare de contracarare în scandalul eliminării burselor rurale pentru liceeni: Toți elevii care învață într-o altă localitate decât cea de domiciliu beneficiază de alocație de transport / Ministrul anunță o ordonanță prin care să fie dublate sumele pentru transportul elevilor

„Orice elev din România are decontat transportul de la domiciliu până la școală, separat de bursa socială. Și cei care au dificultăți, și cei care nu au dificultăți primesc această…
Vezi articolul

Personalități rome contemporane au devenit personaje în povești pentru copii, printre care și Connect-R / Au fost distribuite 1800 de exemplare în 450 de grădinițe, iar cărțile sunt disponibile gratuit în format digital

Ștefan Mihalache (Connect-R), Nicoleta Bițu, Sorin Sandu și Loredana Mihaly sunt cele patru personaje de poveste care au devenit personaje în cărți pentru copii, scrise de 9 tineri autori în…
Vezi articolul