OFICIAL Ziua de salariu pentru profesori și angajații din Educație, modificată în aprilie, ca să nu se suprapună cu Vinerea mare. Banii vor fi plătiți cu trei zile mai devreme

47.514 vizualizări
Foto: Pixabay.com
Salariile aferente lunii martie 2023 pentru profesori și alți angajați subordonați Ministerului Educației vor fi plătite pe 11 aprilie, cu trei zile înainte de ziua obișnuită, potrivit unui ordin emis de ministrul Finanțelor și obținut de Edupedu.ro. Măsura a fost luată pentru ca data de salariu să nu se suprapună cu Vinerea Mare, pe 14 aprilie.

UPDATE: Salariile profesorilor și angajaților din Învățământ vor fi plătite pe 11 aprilie, potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial

Concret, este vorba de ordinul nr. 1.247 din 28 martie 2023, încă nepublicat în Monitorul Oficial (MO), ”pentru stabilirea unor măsuri pentru plata salariilor aferente lunii martie 2023”.

Potrivit ultimelor date ale Ministerului Finanțelor, sunt vizați aproape 295 de mii de angajați. Mai exact, Ministerul Educației avea în subordine 294.930 de angajați, în ianuarie 2023.

Conform calendarului anului școlar 2022-2023, data de 11 aprilie este a cincea zi din vacanța de Paști. Paștele ortodox este, în acest an, pe 16 aprilie, iar elevii și profesorii se întorc la școală miercuri, pe 19 martie, în modulul 5, ultimul din acest an școlar.

FOTO DOCUMENT Ordinul ministrului Finanțelor din 28.03.2023:

Conform anexei ordinului, și Academia Română va face plata pe 11 aprilie pentru angajații instituției. Alte ministere vizate de ordin sunt Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), Ministerul Apărării Naționale (MApN) și Ministerul Afacerilor Interne (MAI), dar și instituțiile următoare: Serviciul de Protecție și Pază (SPP) și Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS). Ele ar urma să facă plățile pe 12 aprilie.


7 comments
  1. …și mare favoare pentru profesori!!! Să ne plătească conform importanței muncii , in ierarhia socială și să nu ne mai umilească guvernanții , că nu am avea bani de Paști !

  2. Și cei catolici sa stea și de pastele ortodox acasă nu, ca doar nu se vor deschide școlile doar pentru ei! De ani de zile li se dau libere din burta pt pastele catolic pe care nu le recuperează NIMENI și stau și de pastele ortodox acasă. Sa se dea liber pt ambele ev nimente la TOATĂ LUMEA ca ne am cam saturat de FAVORURI PT UNII pe motiv ca sunt putini. De aceea ne rad în nas. La toată lumea la fel ca nu e nimeni mai SPECIAL.

    1. Gabitza draga, nu e niciun favor ce sustii, e Codul Muncii, legislatie nu negociere, vacanta de primavara a prins ambele sarbatori daca pastele nu a coincis. Informeaza-te. De aceea se si ia acum vacanță pe 7, in Vinerea Mare a sarbatorii catolicilor. Despre ce recuperarare a zilelor libere legale vorbesti? unde s-a auzit asta? Poate nu stii, dar in strainatate, românii ortodocși imigranti au acelasi “favor” din partea autoritatilor: zile libere platite, nerecuperate. Din omenie. Nu a murit peste tot respectul pentru credinte si valori.

  3. Stimati “decizionali” cititi putin Codul Muncii, respectiv Contractul Colectiv de Munca, cei care sarbatoresc Pastele catolic, au dreptul la zile libere oficiale pe 7, 10 si 11 aprilie. Sunt secretare, contabili in invatamant care treb. sa calculeze, sa vireze banii chiar in perioada Pastelui.
    🤑🤑🤑🤑🤑🤑

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Digitalizarea a 57 de licee agricole, printr-un parteneriat între Ministerul Agriculturii și cel al Digitalizării, cu fonduri europene / Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” Alexandria din județul Teleorman va administra platforma online prin care vor comunica liceele

57 de licee agricole vor fi dotate cu laboratoare IT și vor fi interconectate printr-o platformă digitală, administrată de un liceu din județul Teleorman, potrivit unui comunicat de presă al…
Vezi articolul

BAC 2024 Competențe la Limba română. Proba orală explicată de profesoara Anamaria Ghiban: Pentru a demonstra înțelegerea textului, un utilizator experimentat trebuie fie capabil să citească textul corect, conștient, cursiv și expresiv / Cum arată biletul de examen

Un ghid de prezentare a probei orale la limba română pentru candidații la examenul de Bacalaureat 2024 a fost realizat pentru Edupedu.ro de profesoara de Limba și literatura română Anamaria…
Vezi articolul

Conferință organizată de Fundația Vodafone și Edupedu.ro, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București

Conferință deschisă profesorilor, pe 15 octombrie, la Arcub Gabroveni în București, despre cum îi formăm pe elevi în școala din viitor. Mircea Miclea, Domnica Petrovai, Csaba Asztalos și Mihnea Moisescu vor vorbi despre învățarea în era Inteligenței Artificiale și despre conectarea reală a copiilor cu magiștrii lor

Profesorii sunt invitați marți, 15 octombrie, de la ora 13:30, la conferința în format fizic susținută de profesorii Mircea Miclea, Domnica Petrovai, Csaba Asztalos și Mihnea Moisescu, la centrul cultural…
Vezi articolul