Oficial: Toate parteneriatele cu asociația lui Alexandru Cumpănașu au încetat, anunță Ministerul Educației

1.864 de vizualizări
Foto: Facebook/Alexandru Cumpanasu
Ministerul Educației a încetat, în data de 29 martie 2021, toate parteneriatele cu Asociația pentru Implementarea Democrației (AID, a lui Alexandru Cumpănașu) în toate cele trei proiecte din 2018 și 2019, anunță instituția prin precizări transmise, vineri, Edupedu.ro. În prezent, între Ministerul Educației și Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) nu există nicio colaborare/ parteneriat/ acord privind desfășurarea unor activități finanțate din fonduri europene, potrivit sursei citate.

Cele trei proiecte:

1. „Sistem de Management al Calității pentru Ministerul Educației și Cercetării și structuri subordonate – CAF“: Potrivit ministerului, “în acest proiect, după încetarea parteneriatului cu AID, Ministerul Educației a preluat responsabilitatea implementării activităților pentru finalizarea și atingerea obiectivelor din contractul de finanțare”.

2. ,,Noi Perspective în Educație – NPE”. Potrivit ministerului, “în acest proiect, după încetarea parteneriatului cu AID, Ministerul Educației a preluat responsabilitatea implementării activităților pentru finalizarea și atingerea obiectivelor din contractul de finanțare prin noua structura din cadrul ministerului – Direcția Generală România Educată“.

3. ,,Dezvoltarea de Reglementări Instituționale privind Etica, Integritatea și Anticorupția în sistemul de educație”. Potrivit instituției, “în cadrul acestui proiect, a fost încetat atât acordul de parteneriat cu AID, cât și cu Academia de Poliție „AI. I. Cuza” din București. De asemenea, Ministerul Educației a decis rezilierea contractului de finanțare încheiat în 2018, derulat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2016-2020″.

Anterior, Educație Privată a scris – informație confirmată și de sursele Edupedu.ro – că Ministerul Educației a anulat un acord de parteneriat din 18 decembrie 2018 cu Asociația pentru Implementarea Democrației a controversatului personaj Alexandru Cumpănașu. Este vorba despre proiectul „Dezvoltarea de reglementări instituționale privind etica, integritatea și anticorupția în sistemul de educație” – Detalii aici.

Într-un răspuns pentru Edupedu.ro din 30 martie, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că este în curs de derulare o analiză solicitată „pe baza unor ‘semne de întrebare’ cu privire la cât de adecvat este parteneriatul” semnat în anul 2018.

Asociația pentru Implementarea Democrației este una dintre cele două ONG-uri conduse de Alexandru Cumpănașu, abonate la bani publici. Acesta are cel puțin un dosar penal în care apare numele său, după ce Poliția Capitalei și procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 4 din București au început urmărirea pentru acuzația de incitare la ură și discriminare față de profesori după ce Alexandru Cumpănașu a postat zeci de clipuri video pe rețeaua socială chinezească TikTok în care lansa mesaje îndreptate împotriva acestei categorii profesionale.

Citește și:
Asociația lui Cumpănașu și Academia de Poliție îi învață „etică, integritate și anticorupție” pe angajații din Ministerul Educației, într-un proiect de 4,8 milioane lei / Ministrul Cîmpeanu: Este semnat în 2018. Am solicitat o analiză cu privire la cât de adecvat este parteneriatul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Radu Szekely, secretar de stat în Ministerul Educației: Școlile sunt pregătite să înceapă anul școlar / În locul orelor de educație fizică și sport, peste rata de 2 la mie, când va veni frigul, elevii vor face alte tipuri de activități, poate educație pentru sănătate

Școlile sunt pregătite să înceapă anul școlar, a declarat secretarul de stat din Ministerul Educației, Radu Szekely, la Radio România Actualități. Oficialul a mai spus că, peste rata de infectare…
Vezi articolul

Reducerea distanței din jurul școlilor și grădinițelor în care masca este obligatorie, precum și închiderea cazinourilor și sălilor de jocuri de noroc din București – pe ordinea de zi a Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență

Purtarea măștii ar putea să fie obligatorie pe un perimetru de 50 de metri în jurul școlilor și grădinițelor din București, și nu la o distanță de 100 de metri…
Vezi articolul

Dacă aș fi ministrul Educației, aş anula tot ce înseamnă hârtii la nivel de şcoală, spune președintele FSLI Simion Hăncescu: Astăzi, dacă vine un inspector să verifice o unitate de învăţământ, cere acele bibliorafturi, în loc să meargă la sala de clasă şi să vadă exact care e nivelul de pregătire al elevilor

„Dacă eu aş fi ministrul Educaţiei, aş lua o decizie radicală, aş anula tot ce înseamnă hârtii la nivel de şcoală şi să vedem ce se întâmplă cu învăţământul”, a declarat…
Vezi articolul