UPDATE Serbările de sfârșit de an în curtea școlii, nu sunt interzise, susține ministrul Educației. Ministerul anunțase că sunt permise ”doar activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale”

18.936 de vizualizări
Școală închisă / Foto: Edupedu.ro
UPDATE: Organizarea serbărilor tradiționale de sfârșit de an cu participarea elevilor, cadrelor didactice și părinților nu este interzisă, potrivit ministrului Monica Anisie, într-o declarație pentru Edupedu.ro. Aceasta a spus că se pot organiza în aer liber, în curtea școlii, cu respectarea distanțării fizice astfel de festivități de premiere. „Recomandarea mea pentru colegii profesori este să realizeze astfel de activități de premiere după examene”, spune Anisie.

Replica vine după ce conform unui răspuns al Ministerului Educației și Cercetării transmis la solicitarea G4Media.ro, serbările din școală erau interzise.

Oficialii menționau faptul că ne aflăm încă sub prevederile stării de alertă până pe 15 iunie, iar școlile sunt deschise doar pentru cursurile de pregătire ale elevilor din anii terminali.

Ministerul scria în documentul prezentat de G4Media.ro că în această perioadă „se derulează doar activități de pregătire și consiliere pentru examenele naționale, în contextul respectării unor măsuri stricte de prevenire/protecție”.

Citește articolul inițial pe G4Media.ro

Foto: Edupedu.ro


4 comments
  1. Ce să le mai cerem la bieții copii când și jurnaliștii de pe un site care promovează educația pun virgulă între subiect și predicat…

  2. Stimate domnule ministru,stimate guvern,s au deschis terasele,se deschid salile de fitness,copiii merg la scoala la asa zisa ,,pregatire,, ,supermarketurile sunt aglomerate ,mallurile se vor deschide…TOTUSI,copiii nu se pot bucura nici macar de festivitatile de sfarsit de clasa aVIII-a sau a-XII-a?
    Eu, ca parinte,nu mai inteleg nimic: examene si pregatire ,DA,festivitati,NU?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Există o barieră de comunicare între profesori și Ministerul Educației și, pe măsură ce trece timpul, se adâncește din ce în ce mai mult. Mă întreb dacă avem scopuri comune pentru Educație, spune profesoara Iulia Măndășescu

Există o barieră de comunicare între profesori și oamenii din Ministerul Educației și “parcă pe măsură ce trece timpul se adâncește tot mai mult”, spune profesoara pentru psihopedagogie specială Iulia…
Vezi articolul

Profesorii care merg marți la școală nu trebuie să depună nicio solicitare de ieșire din grevă, ci doar să se prezinte ca de obicei și să semneze condica – indicațiile sindicatelor pentru procedura de grevă generală suspendată

Cele două mari sindicate din educație, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” transmit într-un comunicat de presă comun, că profesorii care au fost în…
Vezi articolul

Președintele Iohannis dojenește sindicatele că “cer întotdeauna foarte mulți bani” și “n-au constatat că s-au adoptat legile Educației” / Copii aduși din Brașov i-au cântat “O lume minunată”, iar el le-a spus să “învețe bine că merită”, în ziua când la București 15.000 de oameni au participat la protestul profesorilor

Un cor de copii din Brașov i-a cântat președintelui Klaus Iohannis “o lume minunată”, în timpul unei vizite a acestuia într-o comună din județul Sibiu, în ziua când, la București,…
Vezi articolul

Piruetă pe tema burselor de merit a Consiliului Național al Elevilor, condus de Miruna Croitoru: Pragul de medie alături de procent asigură, în prezent, un echilibru între principiile echității și cele ale meritocrației / Mesajul vine după ce organizația susținea vehement versiunea propusă de Ministerul Educației și desființa pragul de 9,50, printr-un comunicat semnat săptămâna trecută de mai multe ONG-uri și companii

Schimbare de poziție din partea Consiliului Național al Elevilor, pe tema burselor de merit, de la o săptămână la alta. După ce aceasta a susținut vehement, pe 31 august, împreună…
Vezi articolul