OFICIAL Planurile de învățământ și organizarea anului școlar 2024-2025 pentru elevii de la tehnologic

7.426 de vizualizări
Pentru elevii de la filiera tehnologică, modalitatea de organizare a anului școlar 2024-2025 a fost publicată în Monitorul Oficial. Este vorba despre ordinul nr. 3.965 din 6 martie 2024, privind măsuri de aplicare și corelare a planurilor de învățământ pentru învățământul profesional, liceal — filiera tehnologică și postliceal cu structura anului școlar 2024—2025. Descarcă la finalul articolului planurile de învățământ pentru filiera tehnologică, an școlar 2024-2025.

Conform structurii anului școlar 2024-2025, pentru clasele din învățământul liceal — filiera tehnologică, cu excepția claselor a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă și pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are o durată de 37 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 27 iunie 2025. Pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, anul școlar are o durată de 34 de săptămâni de cursuri și se încheie la data de 6 iunie 2025.

Art. 1. — „În anul școlar 2024—2025, pentru clasele a XII-a zi și a XIII-a seral din învățământul liceal — filiera tehnologică, ale căror planuri-cadru de învățământ în vigoare prevăd un număr mai mic de 37 de săptămâni, se aprobă organizarea procesului de învățământ cu menținerea structurii, a numărului total de ore/săptămână și a numărului de săptămâni alocate stagiilor de pregătire practică prevăzute în planurile-cadru de învățământ în vigoare, dar cu reducerea numărului de săptămâni de cursuri pentru disciplinele și modulele din ariile curriculare, corelat cu structura anului școlar 2024—2025, aprobată prin Ordinul ministrului educației nr. 3.694/2024, astfel:

a) pentru clasa a XII-a învățământ de zi:

  • (i) 29 de săptămâni de pregătire teoretică și pregătire practică;
  • (ii) 5 săptămâni de stagii de pregătire practică;

b) pentru clasa a XIII-a învățământ seral:

  • (i) 29 de săptămâni de pregătire teoretică și pregătire practică;
  • (ii) 5 săptămâni de stagii de pregătire practică.”
Numărul de săptămâni pentru ceilalți ani, potrivit ordinului publicat în Monitorul Oficial

Pentru clasa a IX-a liceu — filiera tehnologică:

  • (i) 34 de săptămâni de pregătire teoretică și pregătire practică;
  • (ii) 3 săptămâni de stagii de pregătire practică;

Pentru clasa a X-a liceu — filiera tehnologică:

  • (i) 34 de săptămâni de pregătire teoretică și pregătire practică;
  • (ii) 3 săptămâni de stagii de pregătire practică;

Pentru clasa a XI-a liceu — filiera tehnologică, profil Tehnic și Resurse naturale și protecția mediului:

  • (i) 32 de săptămâni de pregătire teoretică și pregătire practică;
  • (ii) 5 săptămâni de stagii de pregătire practică;

Pentru clasa a XI-a liceu — filiera tehnologică, profil Servicii:

  • (i) 33 de săptămâni de pregătire teoretică și pregătire practică;
  • (ii) 4 săptămâni de stagii de pregătire practică;

Pentru clasa a IX-a învățământ profesional:

  • (i) 32 de săptămâni de pregătire teoretică și pregătire practică săptămânală;
  • (ii) 5 săptămâni de stagii de pregătire practică;

Pentru clasa a X-a învățământ profesional:

  • (i) 28 de săptămâni de pregătire teoretică și pregătire practică;
  • (ii) 9 săptămâni de stagii de pregătire practică;

Pentru clasa a XI-a învățământ profesional:

  • (i) 27 de săptămâni de pregătire teoretică și pregătire practică;
  • (ii) 10 săptămâni de stagii de pregătire practică.

Art. 3. — „În anul școlar 2024—2025, pentru clasele din învățământul liceal — filiera tehnologică, forma de învățământ seral, cu excepția claselor a XIII-a, se respectă numărul de săptămâni de cursuri stabilit prin planurile-cadru de învățământ în vigoare.”

Art. 8. — Stagiile de pregătire practică în învățământul profesional și tehnic pentru care au optat absolvenții ciclului inferior al liceului, filiera tehnologică, cuprind 720 de ore și se desfășoară în perioada propusă de unitatea de învățământ organizatoare și aprobată de inspectoratul școlar, conform structurii anului școlar, cu respectarea vacanțelor.

Planurile de învățământ pot fi consultate mai jos:
Citește și:
Calendarul anului școlar 2024-2025, publicat în Monitorul Oficial. Cursurile încep pe 9 septembrie și se încheie pe 20 iunie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Cum arată o școală nou construită în Danemarca, fără clase delimitate și bănci, “pentru a încuraja creativitatea”. Primarul: Este extrem de important să continuăm să privim cu 30-40 de ani în față, în loc de un singur ciclu electoral înainte

Danemarca speră să își inoveze sistemul educațional prin deschiderea unui nou tip de școală în orașul Varde, concentrându-se pe curiozitate și creativitate. Școala “Frello” din Varde, numită după pictorul danez…
Vezi articolul

Un elev navetist de la Liceul Sportiv din Constanța susține că a fost nevoit să plătească din banii săi drumul la școală, după ce șoferul i-a refuzat abonamentul gratuit pe motiv că avea geanta cu echipament și nu ghiozdan: Mi s-a spus că abonamentul este pentru școală, nu pentru antrenamente

Un elev navetist al Liceului cu Program Sportiv “Nicolae Rotaru”, care mergea spre casă pe ruta Constanța – Medgidia susține că a fost nevoit să-și plătească biletul cu banii săi…
Vezi articolul