OFICIAL Peste 1.500 de posturi didactice și de cercetare în 52 de universități, scoase la concurs de ministerul Educației în anul universitar 2024-2025

10.420 de vizualizări
Foto: © Auremar | Dreamstime.com
Peste 1.500 de posturi didactice și de cercetare în universități sunt scoase la concurs de ministerul Educației în anul universitar 2024-2025, potrivit anunțului publicat în Monitorul Oficial la finalul lunii noiembrie. Este vorba de posturi pentru ocupare pe perioadă nedeterminată, conform documentului.
  • Edupedu.ro prezintă mai jos lista integrală de 60 de pagini de posturi scoase la concurs în 52 de universități. Anunțul a fost publicat de Ministerul Educației în Monitorul Oficial pe 28 noiembrie 2024, partea a III-a.

Posturile scoase la concurs pot fi ocupate pe baza regulilor aprobate prin Hotărârea de Guvern (HG) 1339/2023. Edupedu.ro a scris despre acestea că introduc o noutate: pentru funcția de asistent universitar nu mai este obligatorie diploma de doctorat, este suficientă înmatricularea la un program de doctorat.

De exemplu, la Universitatea din București (UB), „calendarul desfășurării concursurilor pentru ocuparea posturilor didactice vacante va fi afișat după aprobarea din ședința Senatului” din data de 18.12.2024, conform unor precizări ale UB. „Perioada de depunere a dosarelor de concurs se va încheia în prima jumătate a lunii ianuarie 2025”, mai transmite instituția.

FOTO DOCUMENT Lista posturilor scoase la concurs în universități în anul universitar 2024-2025:

Foto: © Auremar | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministrul Educației, Daniel David: Trebuie să căutăm soluții prin care să încurajăm absolvenții din universitățile noastre să rămână în țară / Programele de învățământ dual pe care începem să le dezvoltăm sunt un astfel de mecanism

Programele de învățământ dual, prin care companiile vor avea parteneriate cu universitățile și vor veni cu oferte de angajare pentru absolvenți, „pot să fie un mecanism prin care tinerii care…
Vezi articolul

Cazul învățătorului de la Iași, consilier județean PNL: Inspectoratul Școlar trimite audit managerial la școala unde predă acesta, acuzat că a bătut o elevă de a II-a și că își terorizează clasa. ISJ acuză școala de „tendința de ignorare a gravității faptelor prezumate”

„I.S.J. Iași a demarat o acțiune de audit managerial la Școala „M . Codreanu”, în conformitate cu atribuțiile ce ne revin”, se arată într-un răspuns al Inspectoratului Școlar Iași transmis…
Vezi articolul

Cele mai bune universități din România, în 2019: Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca conduce clasamentul universităților anunțat de cercetătorii Ad Astra. Nicio instituție privată în top

Cele mai bune universități din România sunt, în 2019, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea din București și Universitatea Politehnica din București. Clasamentul a fost dat publicității în această dimineață de…
Vezi articolul

Noile alegeri pentru funcția de rector la „Dunărea de Jos” Galați – programate pentru 22 aprilie / Senatul universității a intervenit pentru deblocarea situației cauzate de disputele între fostul rector Lucian Puiu Georgescu și Ministerul Educației

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați își va alege din nou rectorul în cadrul unui scrutin ce va avea loc pe 22 aprilie, potrivit unei decizii luate săptămâna aceasta de…
Vezi articolul

Ligia Deca: Toleranța în ce privește plagiatul în universitățile românești trebuie să fie zero / Nu numai lucrările de doctorat, masterat sau licență trebuie să fie verificate. Orice examen sau evaluare trebuie să asigure condiții de integritate. Abaterea, sancționată în primul rând în universitate și după, în context național

„Problema plagiatului este parte a unei probleme mai ample vizavi de integritatea în mediul de învățământ superior. Consider că toleranța în ce privește plagiatul în universitățile românești trebuie să fie…
Vezi articolul

Ministrul Educației: Sistemul de titularizare este atât de înrădăcinat în mintea oamenilor încât orice schimbare trebuie gândită foarte bine și anticipată. Eu nu l-aș fi gândit așa / Despre criteriile de performanță pentru profesori – „o idee rezonabilă”

Ministrul Educației și Cercetării, Daniel David, a declarat că actualul sistem de titularizare este „atât de vechi” și „adânc înrădăcinat în mintea oamenilor” și că trebuie regândit astfel încât să…
Vezi articolul