OFICIAL Lucrările de licență, disertație, abilitare sau examenele din sesiune se pot da și online pe perioada stării de urgență. Profesorii, obligați să dea rapoarte săptămânale superiorilor despre cursurile online

24.151 de vizualizări
angajatori caută să recruteze studenți
Foto: Pexels.com
Lucrările de licență/diplomă sau disertație se pot da și online pe perioada stării de urgență pentru anul universitar 2019-2020, potrivit unui Ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial. Condiția pentru ca acest lucru să se poată întâmpla este ca universitatea care alege să susțină aceste examenele online să dețină o platformă pe care se poate face evaluarea online a candidaților. Proba trebuie înregistrată integral pentru fiecare candidat în parte, iar înregistrarea trebuie arhivată la nivelul facultății, mai precizează actul normativ.

Modificările publicate în monitorul Oficial prevăd la Articolul III, alineatul 1 faptul că pe perioada stării de urgență instituțiile de învățământ superior vor utiliza metode didactice alternative (platforme online). Iar la alineatul 2 profesorii sunt obligați să „raporteze săptămânal către responsabilii desemnați de conducerea universităților activitatea desfășurată prin intermediu platformelor online”. În plus, sesiunea de examene poate fi și ea organizată online, potrivit noului ordin, după o metodologie stabilită de universități.

Iată ordinul de ministru publicat în Monitorul Oficial:

Ordinul prevede și că susținerea tezei de abilitare pentru conducătorii de doctorate, poate fi organizată online în perioada stării de urgență.

Reamintim că Universitatea București a cerut în mod public încă din 27 martie: “universităților trebuie să li se dea autonomie și posibilitatea de a organiza examenele de licență și disertație în acele modalități pe care le consideră potrivite, inclusiv online (susținerea lucrărilor) și de a identifica modalități de testare/ evaluare finală adaptate pentru acest context (platforme securizate de testare standardizatăevaluări orale online, predarea unor proiecte și portofolii în platformele de învățare utilizate etc.)”, spune Universitatea din București, care avansează câteva soluții pentru a nu repeta anul școlar și universitar.

FOTO: pexels.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Profesoara Simona Cristea, replică în scandalul examenelor cu subiecte identice, în care este cercetată disciplinar: „Nu există nicio prevedere care să interzică repetarea subiectelor de la o sesiune la alta”

„Nu există nicio prevedere legală care să interzică titularului de curs repetarea subiectelor de examen de la o sesiune de examen la alta”, spune profesoara Simona Cristea de la Facultatea…
Vezi articolul

Premierul Cîțu – niciun răspuns la 2 luni de când rectorul uneia din marile universități din România i-a cerut schimbări legislative pentru a face funcțională relația universități-mediul economic. Daniel David: Recunosc, cu oarecare surprindere și poate chiar o ușoară dezamăgire, că nu am avut încă o reacție

Premierul Florin Cîțu nu a trimis niciun răspuns solicitării oficiale transmise acum 2 luni de rectorul Universității Babeș-Bolyai, printr-o scrisoare deschisă, de a schimba legislația astfel încât relația dintre universități…
Vezi articolul

UPDATE Aproape 2.500 de locuri la master – tăiate din capacitatea de școlarizare, în 32 de domenii, pentru anul universitar viitor / Domeniile și programele de studii de master pentru 2023-2024 au fost aprobate de guvern

Capacitatea de școlarizare la studii de master s-a diminuat scade în viitorul an universitar, în 32 de domenii de studii, cu aproape 2.500 de locuri, potrivit unei hotărâri de guvern…
Vezi articolul