OFICIAL Lista universităților de stat și private ce oferă locuri pentru anul pregătitor de limba română, destinat cetățenilor străini, în anul universitar 2023-2024

1.025 de vizualizări
Foto: © Kasto80 | Dreamstime.com
Sunt 29 de universități de stat și private din țară care oferă locuri pentru cetățenii străini pentru desfășurarea anului pregătitor de limbă română, în anul universitar 2023-2024. Ordinul de ministru ce conține lista celor 29 de universități a fost publicat marți, 11 iulie, în Monitorul Oficial.

Anul pregătitor de limba română pentru cetățenii străini este un program de studii universitare cu durata de minimum 28 de săptămâni de activități didactice (60 de credite ECTS), care se finalizează cu un examen de evaluare a competențelor de limba română pentru nivelul minim B1, definit conform Cadrului european comun de referință pentru învățarea limbilor, potrivit ordinului ministrului educației naționale și cercetării științifice
nr. 6.156/2016.

Anul acesta universitar care începe în toamna lui 2023, un număr de 29 de universități de stat și private din țară oferă locuri la acest program de studii pentru cetățenii străini.

Universitatea București și Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava oferă cele mai multe locuri, câte 300, pentru cele mai multe domenii: Matematică și științele naturii, științe inginerești, științe biologice și biomedicale, științe sociale, științe umaniste și arte, știința sportului și educației fizice.

Potrivit articolului 3 din ordinul de ministru, examenul de finalizare a anului pregătitor se desfășoară în instituțiile de învățământ superior care au organizat programul de studii, în conformitate cu regulamentul aprobat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice la propunerea Institutului Limbii Române, după consultarea cu instituțiile de învățământ superior acreditate și în conformitate cu metodologia proprie aprobată de către senatul instituției organizatoare.

Institutul Limbii Române constituie registrul național de evaluatori din care vor fi selectați membrii externi în comisiile de evaluare pentru examenul de finalizare a programului, prin consultare cu instituțiile de învățământ superior acreditate.

Foto: © Kasto80 | Dreamstime.com /  Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cîmpeanu va demite șefii de inspectorate care nu le plătesc elevilor naveta și bursele: „Am anunțat deja cu părere de rău că acest lucru va fi considerat o gravă deficiență managerială și va fi plătit de către fiecare șef de instituție”

Sorin Cîmpeanu a anunțat că șefii inspectoratelor școlare care nu le plătesc elevilor naveta și bursele vor fi demiși. „Am anunțat deja cu părere de rău că acest lucru va…
Vezi articolul

Patru examene la finalul clasei a VIII-a, Bacalaureat din toate materiile, inclusiv arte, propunerile lui Daniel Funeriu pentru noua lege a educației: Dacă îți iei Bacalaureatul, trebuie să știi care e diferența între Van Gogh și Picasso

„Este absolut esențial să evaluăm la finalul clasei a VIII-a toate materiile predate sau un număr cât mai mare de materii predate. Dacă evaluez în clasa a VIII-a română și…
Vezi articolul