OFICIAL Hotărârea cu cifra de școlarizare pentru anul școlar 2022-2023, publicată în Monitorul Oficial / Inspectoratele pot să publice broșura de admitere cât mai curând

11.452 de vizualizări
Foto: Captură Monitorul Oficial
Hotărârea cu cifrele de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat și pentru învățământul superior de stat, anul școlar/universitar 2022-2023, a fost publicată în Monitorul Oficial. La clasa a IX-a sunt alocate 130.600 de locuri (învățământ cu frecvență zi), se arată în document.
  • Amintim că Edupedu.ro a scris că aprobarea târzie a Hotărârii de Guvern care stabilește cifra de școlarizare pentru anul 2022-2023 a fost motivul pentru care broșurile pentru admiterea la liceu în 2022 nu au fost publicate la data prevăzută în calendar, potrivit unor surse din Ministerul Educației. Mai multe detalii aici.
  • Broșurile de admitere la liceu 2022-2023 ar fi trebuit să fie postate pe site-urile inspectoratelor școlare pe data de 9 mai, potrivit calendarului oficial.

11.000 de locuri sunt alocate pentru clasa a IX-a, învățământ cu frecvență seral și frecvență redusă.

Foto: Captură Monitorul Oficial
Foto: Monitorul Oficial
Foto: Monitorul Oficial

Sunt alocate 2.000 de locuri pentru cei care vor să devină cadre didactice, la nivel de licență, pentru anul universitar 2022-2023, după cum a scris Edupedu.ro aici.

Iată ce declara ministrul Educației, în urmă cu două zile, despre cifra de școlarizare pentru anul școlar/universitar 2022-2023:

„Pentru educația timpurie, creșe și grădinițe, numărul de locuri alocat este de 665.000 pentru anul 2022-2023. În învățământul primar sunt 935.000 de locuri alocate, este un număr mediu pe an de 187.000 de locuri, pentru că avem cinci ani în învățământul primar, clasa pregătitoare plus clasele I-IV.

În învățământul gimnazial avem 813.000 de locuri în total. În învățământul liceal, clasa a IX-a, avem 130.600 de locuri, aceste locuri sunt pentru învățământ de zi, la care se adaugă 11.000 de locuri pentru învățământ seral și cu frecvență redusă, clasa a IX-a. Avem, de asemenea, 16.000 de locuri alocate pentru clasa a XI-a, învățământul seral și cu frecvență redusă.

Avem în învățământul postliceal, inclusiv învățământul terțiar non-universitar, un număr de 28.000 de locuri. Foarte important, pentru anul I, în învățământul profesional, avem 60.000 de locuri finanțate. Avem, de asemenea, și locuri finanțate pentru programul A doua șansă, învățământ primar și gimnazial, inclusiv învățământul din penitenciare, un număr de 30.000 de locuri.

La nivel universitar avem 63.729 de locuri la licență. Sunt 62.000 de locuri pentru învățământul superior civil și 1.729 de locuri pentru învățământul superior militar. La nivel de master avem 36.642 de locuri: 36.000 – învățământ civil și 642 de locuri – învățământ superior militar. La nivel de doctorat avem 3.220 de locuri finanțate, iar pentru rezidențiat avem 5.000 de locuri finanțate.”

Amintim că senatorul USR Ștefan Pălărie a semnalat miercuri pe Facebook că inspectoratele școlare din toată țara ar fi trebuit să publice pe 9 mai broșurile de admitere, dar nu au făcut-o. „„Haos în admiterea națională la liceu. Pe 9 mai trebuia să se publice broșura cu informații pentru admiterea în învățământul liceal. Astăzi, două zile mai târziu, părinții încă așteaptă frustrați actualizarea paginii web. Termenele limită par doar o opțiune pentru instituțiile statului, aparent”, a scris Pălărie. Mai multe detalii aici.

Citește și:
Inspectoratele școlare nu au publicat broșurile de admitere la liceu până acum fiindcă au așteptat ca Ministerul Educației să aprobe HG-ul cu cifra de școlarizare pentru anul viitor
2.000 de locuri pentru cei care vor să devină profesori, la nivel de licență, pentru anul universitar 2022-2023, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern / Cifra de școlarizare pentru creșe, grădinițe, școli și facultăți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației acceptă înscrierea în clasa pregătitoare a copiilor care fac 6 ani după 31 decembrie 2019. Peste 150 de copii fuseseră respinși, deși aveau aviz de la psihologi

Ministerul Educației schimbă procedura de înscriere la clasa pregătitoare și acceptă copiii care împlinesc 6 ani după 31 decembrie 2019 și în cazul cărora psihologii au dat aviz că sunt…
Vezi articolul

Studierea antimateriei reci va duce la o revoluție în domeniul fizicii – cercetătorii de la CERN au reușit să răcească un nor de pozitroniu, cel mai ușor atom, cu ajutorul unui laser

Studierea antimateriei este pregătită să facă un salt revoluţionar către noi aplicaţii viitoare în domenii precum spectroscopia şi imagistica de diagnosticare, informează ANSA, potrivit Agerpres. O descoperire pe care oamenii…
Vezi articolul

Târg de joburi pentru refugiații din Ucraina în 16 noiembrie, la București, în cadrul proiectului Jobs for Ukraine / Se caută locuri de muncă în domeniile retail, ospitalier, construcții, producție, IT, marketing

Pe data de 16 noiembrie, la Palatul Camerei de Comerț și Industrie București, în cadrul proiectului Jobs for Ukraine, are loc cel mai mare târg de joburi dedicat persoanelor care…
Vezi articolul