OFICIAL Examenul de certificare la postliceale nu mai are loc. Proba practică și proba scrisă se echivalează, iar susținerea proiectului va fi online

36.921 de vizualizări
Examenul de certificare la postliceale
Foto: Pexels.com
Examenul de certificare a absolvenților învățământului postliceal, atât proba practică, cât și proba scrisă, se echivalează după anumite formule cu mediile din anii de studiu, potrivit unui Ordin de Ministru publicat azi în Monitorul Oficial. Proba proiectului se va susține online, iar proiectul va fi trimis în format pdf. la instituția de învățământ. Doar cei care nu au internet sau calculator vor fi chemați la școală să susțină proiectul în condiții de siguranță sanitară.

Examenul de certificare a absolvenților învățământului postliceal constă în realizarea și susținerea unui proiect. Proba practică și proba scrisă se echivalează – asta prevede prima modificare apărută în Monitorul Oficial.

Examenul de certificare la postliceale

Felul în care se schivalează proba practică și proba scrisă cu modulele și mediile din timpul anilor de studiu este detaliată în actul oficial:

  • proba practică a examenului de certificare a calificării profesionale se echivalează prin calculul mediei aritmetice a mediilor modulelor care conțin instruire practică, pregătire practică sau învățământ clinic din planurile de învățământ pentru anul I (calificării profesionale cu durata studiilor de un an), anii II și III (calificări profesionale cu durata studiilor de doi ani sau I, II și III (calificare profesională cu durata studiilor de trei ani), după formula din documentul de mai jos.
  • proba scrisă a examenului de certificare a calificării profesionale se echivalează prin calculul mediei aritmetice a mediilor tuturor modulelor din planurile de învățământ tot după o formulă pe care o găsiți în documentul de mai sus.

Depunerea proiectului

Proiectul pentru examenul de certificare se trimite online, în format pdf., urmând a fi arhivat în format digital și păstrat timp de trei ani. În cazul în care elevii nu au mijloacele necesare transmiterii proiectului pe adresa de e-mail a unității acesta va fi depus fizic la secretariatul instituției, prevăd normele.

Susținerea proiectului în cadrul examenului de certificare a calificării profesionale se face online.

În situațiile în care elevii nu dețin calculatoare, laptop-uri, tablete, telefoane și sau nu au conexiune la internet și nu este posibil organizarea și susținerea online a proiectului, instituția de învățământ sau centrul de examen va asigura condițiile necesare desfășurării probei cu respectarea strictă a măsurilor de prevenirea îmbolnăvirii.

Foto: pexels.com


6 comments
  1. Si reatestare pt asistent farmacie ? 500 ore practica ? Doar în farmacia spitalului? Alte farmacii nu sunt bune ?

  2. Deci poti sa devii asistent medical fara examen dar celor din clasele a 8-a si a 12-a nici in ruptul capului nu vrea doamna Demisie sa le echivaleze media… Chiar nu mai stiu ce sa scriu…

    1. exact, s-au anulat absolut toate examenele de orice fel in afara de e.n. si bac. niste lipsiti de realitate, se va muri pe capete si vor spune “n-am stiut” si vor arunca vina pe altcineva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Curtea Constituțională motivează decizia ca titlul de doctor să poată fi retras doar dacă “nu a intrat în circuitul civil”: Anularea tezelor intrate în circuit civil poate fi făcută legal doar prin instanța judecătorească / CCR: Cele stabilite de comisia de doctorat care acordă titlul “nu pot fi reexaminate de o altă comisie”

Un titlu de doctor, intrat în circuit civil și care a produs efecte juridice, poate fi “desființat” prin anulare, care poate fi făcută doar prin instanță judecătorească, deoarece “nu poate…
Vezi articolul

Profesorii, îndemnați să-și facă PFA-uri pentru a da meditații. Cîmpeanu: „Este o modalitate transparentă de a plăti impozit aferent” / Legat de resursele financiare ale părinților: „Meditațiile nu sunt de natură să sprijine rezolvarea problemelor de echitate, din păcate”

Profesorii ar putea să-și facă PFA-uri ca să plătească impozit pe meditații, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Întrebat la Euronews România dacă ar fi o idee bună să-și facă PFA-uri…
Vezi articolul

Prin vacanța de 2 săptămâni “s-a urmărit, de fapt, reducerea costurilor cu salariile profesorilor, a cheltuielilor cu utilitățile unităților de învățământ și eliminarea obligativității acordării de zile libere plătite”, acuză Federația părinților

Toate argumentele invocate de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru a susține intrarea copiilor în vacanță au fost “demontate”, afirmă Federația Națională a Părinților (FNAP) într-o luare de poziție transmisă, marți,…
Vezi articolul
Inspecția specială

Concurs de selecție de profesori pentru Școala Europeană de la Bruxelles, anunțată de Ministerul Educației. Posturile scoase la concurs sunt de Matematică, Chimie-fizică și Consilier educativ, salariile sunt peste 4.000 de euro

Ministerul Educației organizează concurs pentru ocuparea a 3 posturi la Școala Europeană de la Bruxelles. Candidații se pot înscrie până pe 14 mai 2021, prin depunerea dosarelor la Registratura Ministerului…
Vezi articolul