OFICIAL Evaluarea Națională 2024 începe în data de 25 iunie. Calendarul examenului pentru elevii de clasa a VIII-a

468.424 de vizualizări
Foto: captură – document
Evaluarea Națională 2024 are loc în perioada 25-28 iunie, potrivit calendarului publicat în Monitorul Oficial luni după-amiază, 4 septembrie. Proba la Limba română se va desfășura pe 25 iunie, iar proba la Matematică este programată pe 27 iunie.

Elevii de clasa a VIII-a încheie cursurile pe 14 iunie 2024. Înscrierea candidaților se face automat de către secretariatele școlilor în perioada 11 – 14 iunie. Primele rezultate s-ar afișa pe 3 iulie, iar cele finale, de după contestații, pe 9 iulie 2024.

Calendarul Evaluarea Națională de la finalul clasei a VIII-a 2024:

  • 11 – 14 iunie 2024: Înscrierea la Evaluarea Națională
  • 14 iunie 2024: Încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a
  • 25 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba română
  • 27 iunie 2024 – Proba scrisă la Matematică
  • 28 iunie 2024 – Proba scrisă la Limba maternă
  • 3 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor (până la ora 14:00)
  • 3 iulie (orele 16 – 19) și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
  • 4 – 9 iulie 2024 – Soluționarea contestațiilor
  • 9 iulie 2024 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Spre comparație, anul acesta primele rezultate la EN VIII 2023 au venit pe 28 iunie și cele finale – pe 4 iulie.

DOCUMENT Descarcă ordinul privind organizarea EN VIII 2024:

Amintim că înscrierile pentru admiterea la liceu 2024 încep pe 11 iulie, iar repartizarea candidaților are loc pe 24 iulie, conform calendarului obținut pe surse de Edupedu.ro.

Media gimnazială va fi primul criteriu de departajare pentru elevii cu medii egale de admitere la liceu 2024, potrivit unui document consultat de Edupedu.ro.

Citește și:
UPDATE Evaluarea Națională 2024 de la finalul clasei a VIII-a va avea loc între 25 și 28 iunie, potrivit calendarului în dezbatere anunțat de Ministerul Educației
SURSE Orice sistem de conexiuni cu exteriorul, senzori, camere, căști și alte aparate de tipul „Internet of Things” – IoT, interzise la examenul de Bacalaureat 2024

9 comments
  1. Provincialii nu au dreptul la educatie sau cum?Daca au obtinut rezultate mai bune de cat orasenii inseamna ca au muncit mai mult in privinta asta,sau aveti cumva impresia ca provincialii sunt analfabeti?

  2. La profilul vocational inveti ca Ministerul Educatiei nu e in stare sa redacteze un Ordin pentru admitere. In ORDINUL nr. 6.154 din 31 august 2023, art. 4 alin (3), la profilul vocational, s-a strecurat o greseala prin omisiune: In loc de Media Finala de Admitere (care include in calcul media la aptitudini), au scris Media de Admitere (Media la capacitate). Asta face ca, pe locurile ramase libere prin retragerea candidatilor admisi la vocational, sa se intre in ordinea mediei de admitere care reprezinta media la capacitate, fara nota la vocational. In consecinta, elevii admisi initial, vor intra la Arte Plastice si la Arhitectura cu (3xMediaAptitudini+MediaAdmitere)/4 si cei care vor intra pe locurile ramase libere prin retragere, vor intra cu MA. Adica, vor intra dupa criterii diferite.

    Art.4 (3)

    În cazul în care după comunicarea rezultatelor la liceele/clasele la care s-au susținut probe de aptitudini există candidați admiși care declară, în scris, că renunță la locul obținut pentru a participa la etapa de repartizare computerizată, pe locurile eliberate de aceștia pot fi admiși alți candidați care au susținut proba respectivă de aptitudini, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.“

  3. Draga domna , trei sferturi din oraseni au sunt venit din provincie la un moment dat, poate chiar din familia dv.
    Examenul este monitorizat video, conditiile sun aceleasi pentru toti .Daca “amaratii’ de provinciali sunt mai bine pregatiti decat smecherii din orase , asta e ,orasenii trebuiau sa studieze mai bine

  4. Vor veni din provincie elevi cu medii mari sa ocupe locurile la licee în orașe, dacă se aplica departajarea pe mediile din gimnaziu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Inspecția specială

Ministerul Educaţiei reia, după o întrerupere de doi ani, cauzată de pandemia de COVID-19, competiţia pentru obţinerea certificatului “Şcoală Europeană” în anul şcolar 2021 – 2022. Ce trebuie să conțină dosarul

Școlile care au fost sau sunt implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale se pot înscrie la Competiţia Națională „Școală Europeană” 2022, până la data de 20…
Vezi articolul

Ministerul Educației transmite școlilor clarificări pentru calcularea salariilor pe luna mai, în grevă generală a profesorilor: Statele de plată se întocmesc având la bază timpul efectiv lucrat – document

Statele de plată ale salariilor din Învățământ se întocmesc având la bază timpul efectiv lucrat și este în responsabilitatea directorilor de școli să verifice condica de prezență pe baza cărora…
Vezi articolul