OFICIAL Elevii din clasele aflate în online pot prezenta și teste făcute pe banii lor, la școală, în ziua a 8-a, dacă vor să revină la cursuri în format fizic. Ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății a fost modificat

6.740 de vizualizări
Foto: © Kontakt5956 | Dreamstime.com
Elevii din clasele aflate în online pot prezenta și teste făcute pe banii lor, la școală, în ziua a 8-a, dacă vor să revină la cursuri în format fizic, potrivit unui nou ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății, publicat miercuri seara în Monitorul Oficial. Măsura fusese anterior anunțată în declarația de presă de ministrul Sorin Cîmpeanu.

Concret, elevii care sunt în regim de școală online și care provin din clasele suspendate pe motiv de caz de infectare, pot reveni în continuare în a 8-a zi la școală, dacă prezintă un test negativ. Până acum era valabil doar testul făcut la cabinetul medical al școlii, acum a fost introdusă și posibilitatea ca DSP să facă acele teste și chiar ca elevii să vină cu rezultatul unui test făcut în mediul privat.

„La articolul 6 din Ordinul ministrului educației și al ministrului sănătății, interimar, nr. 5.338/2.015/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I,
nr. 942 din 1 octombrie 2021, alineatul (5) se modifică și va avea următorul cuprins:

„(5) Testarea elevilor se realizează în a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv de către cadrul medical din unitatea de învățământ sau, acolo unde nu este posibil, de către o echipă mobilă din cadrul DSPJ/DSPMB. Până la efectuarea testului, elevii continuă activitatea didactică în regim on-line.

Elevii al căror test efectuat în unitatea de învățământ este negativ, precum și elevii care prezintă în a 8-a zi de la data confirmării cazului pozitiv rezultatul certificat negativ al unui test antigen rapid sau RT-PCR, efectuat în ultimele 24 de ore, pot relua cursurile cu prezență fizică.

Elevii care nu se prezintă la testare sau care nu prezintă rezultatul certificat negativ al unui test antigen rapid sau RT-PCR efectuat în ultimele 24 de ore, reiau cursurile cu prezență fizică după 14 zile de la suspendarea acestora.”

Potrivit statisticii publicate de ministerul Educației, numărul de copii/ elevi din clasele/ grupele cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate era miercuri de 278.024.

Articolul este în curs de actualizare

Foto: © Kontakt5956 | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


6 comments
  1. Școala a ajuns o harababura, din cauza ambitiilor ministrului Câmpeanu.
    Ore online, ore face to face, ore hibrid, un du-te vino continuu, elevi contacti peste noapte stau online, elevi infectati peste noapte trag clasa online, apoi in ziua a opta unii elevi vin fizic la scoala, altii dib aceeași clasa, stau in continuare online. Bataie de joc si la adresa elevilor, si la adresa profesorilor.

  2. Cu acesta norma ministrul își desăvârșește planul diabolic de îmbolnăvire a căror mai mulți copii, părinți profesori.Chiar ne crede tâmpiți sa nu ne dăm seama că pot pot prezenta teste fake, sunt atâția inconștienți răuintentionati pozitiv care umbla cu buna știință prin colectivitate și pe care Ministerul se face că nu îi vede.

  3. Testele de saliva sau cele nazale sunt ineficiente. De ce credeti ca nu au fost autorizate? Deschiderea scolilor a agravat situatia si a provocat haos. Moartea abia a inceput sa se astearna. Riscam sa avem peste 1000 de decese zilnic in urmatoarele 2 saptamani.

    1. Incercati sa nu mai fiți așa manipulați că se vede că faceți parte din acei profesori care mai bine ar merge in Germania la sparanghel că logica nu prea mai au profesorii din România și din alte țări.

    2. Uite unde statea Nostradamus de Romania, Baba Vanga. Esti vreun expert din sanatate de te avanti asa in o mie de morti la zi??Uite care-i treaba, bre, fraierica-n tramvai. Du-te mataluta frumusel acasa, fa-ti vaccinul, apoi vreo 10 ani de scoala, preferabil medicina si abia apoi “vomita-ti” parerile cretinoide pe un site educational. Scoala ramane deschisa si noroc ca ramane. Astfel mai avem o sansa sa nu mai avem prosti ca tine. Tu si cu mortii tai…cei o mie…la ei ma refeream.

    3. Profesor, ai perfecta dreptate.
      Situatia se datorează și părinților irrsponsabili, care nu suporta sa stea 24 de ore din 24 acasa cu propriul copil cu varsta sub 12 ani, si parintilor care nu si-au educat copiii sa fie de incredere, ca sa ii lase chiar la 14-16 ani singuri acasa.
      Aceste specimene insista pe langa ambitiosul si obtuzul ministru Campeanu, sa trimita elevii in plina pandemie, in mijloacele aglomerate de transport in comun, si în clase cu 30 de elevi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Modificarea procedurii de testare a elevilor din instrucțiunea Ministerului Sănătății, ca să cuprindă modul de raportare a rezultatului, precum și responsabilitatea asamblării kiturilor, cerute de Consiliul Național al Elevilor. Aceștia solicită remedierea de urgență a lipsei testelor de salivă din școli

Remedierea de urgență a lipsei testelor din școli, după doar o săptămână în care aceste kituri de testare au fost asigurate, este solicitarea Consiliului Național al Elevilor pentru autoritățile din…
Vezi articolul

Paradoxul de la Școala Centrală, unde spațiul lipsește, dar este suficient. Primarul Radu Mihaiu: Domnul director spune că nu are nevoie de spațiu suplimentar, dar că elevii din ani terminali vor să-și ia o precauție suplimentară și să nu vină la școală

Școala Centrală din București este terenul unor premiere în învățământul din Capitală: în prima săptămână de redeschidere a tuturor școlilor i-a ținut acasă pe elevii care nu sunt în clase…
Vezi articolul

Modificarea structurii anului școlar, propusă în ședință de Ministerul Educației sindicatelor, părinților și elevilor. Cîmpeanu: Prin compensare, aceste zile vor fi înlocuite de școală cu prezență fizică

Modificarea structurii anului școlar este propusă în ședința de astăzi, de către Ministrul Educației elevilor, profesorilor și părinților, după cum a declarat aseară Sorin Cîmpenau, într-o intervenție telefonică la TVR2.…
Vezi articolul