Oficial din Ministerul Educației taxează protestul AUR: Nu trebuie „să-l vedem ca pe un act de eroism, în niciun caz, ci ca pe o subminare a regulilor”

564 de vizualizări
Radu Szekely / Foto: Gov.ro
În legătură cu protestul AUR, ce a fost organizat, marți, acțiunea nu trebuie „să o vedem ca pe un act de eroism, în niciun caz, ci ca pe o subminare a regulilor și a dreptului pe care noi toți îl avem de a participa într-un mod civilizat la societate”, a declarat Radu Szekely, consilier al ministrului Educației, în cadrul unei dezbateri online, despre competențele civice și sociale ale elevilor.
  • Marți a avut loc un protest violent, convocat de liderii AUR, la Parlament față de posibilitatea aprobării prin asumarea răspunderii de către Guvern, în Parlament, a legii care impune Certificatul digital Covid pentru accesul la job, după cum a scris G4Media.ro.

Radu Szekely a explicat că trebuie să fie definită cetățenia activă: „La nivelul mai general, ce înseamnă pentru noi ca români cetățenia activă, ce înseamnă pentru România participarea activă în societate, cum o dorim, cum o încurajăm, ce ne așteptăm de la cetățeni pentru a crea și cadrul…”.

El a mai spus că nu stăm bine la învățarea adulților pe tot parcursul vieții, deoarece nu este oferit cadrul necesar: „În ceea ce privește învățarea pe tot parcursul vieții, noi stăm foarte prost. Noi nu reușim ulterior să oferim cadrul în care adulții ieșiți de pe băncile școlii, să-și poată dezvolta aceste competențe, competențe pe care noi cred că ar trebui să le definim în primul rând”.

Declarația, la minutul 42:46:

Radu Szekely este consilierul ministrului Educației, a fost secretar de stat din partea USR-PLUS în Guvernul Cîțu.


1 comment
  1. Nu mai ai poți să ai alte păreri foarte rau trebuie sa fi din la fel da reguli trebuie respectate astea țin o societate stabilă și civilizata DAR și regulile pot fi aberante de acea se fac proteste pentru prostie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Acordarea indemnizației de instalare, pentru angajații din Învățământ, este obligatorie, spune Federația Sindicatelor „Spiru Haret”: Dacă profesorii nu o primesc, „există posibilitatea sesizării instanței de judecată” / Model de cerere pentru indemnizația de instalare

În anul școlar 2024-2025, acordarea indemnizației de instalare, pentru angajații din Învățământ, este obligatorie, după cum se arată într-o informare a Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, document consultat de…
Vezi articolul
Desființarea titularizării

VIDEO Povestea pactului pentru educație propus de Tudor Chirilă și răspunsurile politicienilor din guvernările Dăncilă și Orban: Reforma în educație nu interesează pe nimeni. Ce-i interesează este să aibă alegeri anticipate, conservarea puterii. Noi mai stăm o tură

“Cu pactul meu pe educație în cap, am deschis această discuție și cu Raluca Turcan și am întrebat-o: dar de ce nu luăm ceva ce este bun și nu conservăm…
Vezi articolul

OFICIAL Sindicatele din educație au respins oferta Guvernului și continuă greva. Simion Hăncescu, FSLI: Cererea profesorilor este de 2.000 de lei brut pe lună. Așa cum la sănătate s-a găsit soluția să se dea într-o singură tranșă mărirea, așa vor și angajații din învățământ

Profesorii nu au acceptat ceea ce oferă Guvernul, au declarat liderii sindicali la ieșirea de la întâlnirea cu oficialii guvernamentali. În acest moment greva continuă. Simion Hăncescu de la FSLI…
Vezi articolul