Oficial din Ministerul Educației taxează protestul AUR: Nu trebuie „să-l vedem ca pe un act de eroism, în niciun caz, ci ca pe o subminare a regulilor”

565 de vizualizări
Radu Szekely / Foto: Gov.ro
În legătură cu protestul AUR, ce a fost organizat, marți, acțiunea nu trebuie „să o vedem ca pe un act de eroism, în niciun caz, ci ca pe o subminare a regulilor și a dreptului pe care noi toți îl avem de a participa într-un mod civilizat la societate”, a declarat Radu Szekely, consilier al ministrului Educației, în cadrul unei dezbateri online, despre competențele civice și sociale ale elevilor.
  • Marți a avut loc un protest violent, convocat de liderii AUR, la Parlament față de posibilitatea aprobării prin asumarea răspunderii de către Guvern, în Parlament, a legii care impune Certificatul digital Covid pentru accesul la job, după cum a scris G4Media.ro.

Radu Szekely a explicat că trebuie să fie definită cetățenia activă: „La nivelul mai general, ce înseamnă pentru noi ca români cetățenia activă, ce înseamnă pentru România participarea activă în societate, cum o dorim, cum o încurajăm, ce ne așteptăm de la cetățeni pentru a crea și cadrul…”.

El a mai spus că nu stăm bine la învățarea adulților pe tot parcursul vieții, deoarece nu este oferit cadrul necesar: „În ceea ce privește învățarea pe tot parcursul vieții, noi stăm foarte prost. Noi nu reușim ulterior să oferim cadrul în care adulții ieșiți de pe băncile școlii, să-și poată dezvolta aceste competențe, competențe pe care noi cred că ar trebui să le definim în primul rând”.

Declarația, la minutul 42:46:

Radu Szekely este consilierul ministrului Educației, a fost secretar de stat din partea USR-PLUS în Guvernul Cîțu.


1 comment
  1. Nu mai ai poți să ai alte păreri foarte rau trebuie sa fi din la fel da reguli trebuie respectate astea țin o societate stabilă și civilizata DAR și regulile pot fi aberante de acea se fac proteste pentru prostie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Criteriile pentru bursele elevilor au fost aprobate prin ordin de ministru / Elevii de clasa a V-a nu mai primesc burse de merit, iar pentru bursele de studiu și cele de ajutor social cererile se mai pot depune până la finalul lunii septembrie

Elevii de clasa a V-a nu mai primesc deloc burse de merit, potrivit ordinului de ministru nr. 5.379 din 7 septembrie 2022. Este vorba despre ordinul care reglementează criteriile generale…
Vezi articolul

E nevoie de o lege unică a salarizării „care să nu fie ciuruită a doua zi după ce a fost publicată în Monitorul Oficial”, așa cum s-a întâmplat cu măsurile care au dus la actuala grevă din educație – președintele Consiliului pentru Combaterea Discriminării

Președintele Consilului Național pentru Combaterea Discriminării, Csaba Astalos, a declarat, luni, că important ar fi să avem o lege unică de salarizare coerentă şi care să nu fie ciuruită a…
Vezi articolul

Votul a mers la Opoziție în amfiteatrul Colegiului Național „Ferdinand I” din Bacău, pentru elevii participanți la debate de Ziua Europei 2025 / Profesoara Nicoleta Zărnescu: O metodă didactică interactivă, complexă. Tinerii învață să analizeze opțiunile prezentate de decidenți

Elevi din Bacău și Onești au avut ocazia, de Ziua Europei 2025, să participe la o dezbatere publică de tip World Schools (WS), să-și exerseze gândirea critică, să învețe să…
Vezi articolul

Secretarul de stat Florian Lixandru explică de ce școlile nu au înscris la Evaluarea Națională peste 15.000 de elevi: Sunt elevii declarați repetenți, cât și elevii care nu doresc să susțină Evaluarea Națională / Dorința elevilor nu este prevăzută în legislația prin care școlile sunt obligate să înscrie toți absolvenții din „evidențele școlii”

Motivele pentru care peste 15 mii de elevi, adică aproape 1 din 10 adolescenti de 14 ani care erau înscriși în clasa a VIII-a în acest an școlar, nu au…
Vezi articolul