OFICIAL Ceremonie cu alocuțiune a președintelui Iohannis, fără întrebări, organizată de Cotroceni pentru semnarea decretelor de promulgare a legilor educației

8.828 de vizualizări
Foto: Ilona Andrei – G4Media
Administrația Prezidențială a anunțat oficial că marți, 4 iulie, de la ora 17.00, va avea loc o ceremonie pentru semnarea decretelor de promulgare a legilor educației de către șeful statului, Klaus Iohannis, după cum Edupedu.ro a scris joi. Anunțul nu menționează vreo conferință de presă sau sesiune de întrebări și răspunsuri cu această ocazie, ci doar o “alocuțiune” la care are acces presa acreditată la Cotroceni.

Edupedu.ro a scris, joi, pe surse că președintele Iohannis, inițiator al proiectului “România Educată”, intenționează să marcheze procedura de promulgare a legilor educației printr-o ceremonie cu invitați, care să aibă loc pe 4 iulie, la Cotroceni.

Semnarea decretelor de promulgare a legilor, atribut al președintelui, este o procedură marcată, de obicei, prin simple note de informare ale președinției. Situația urmează să fie diferită în cazul legilor educației.

Acestea, promovate de guvern și adoptate de Parlament, s-au întemeiat pe un raport din 2021 al Președinției, neasumat de nicio persoană. Proiectul descrie o “viziune strategică” pentru  educație până în 2030, legile fiind în mod declarativ rezultatul proiectului “România Educată”, lansat cu șapte ani în urmă. 

  • “România Educată” a fost declarat de președintele Iohannis drept principalul său proiect ca șef al statului, pentru care a dedicat șapte ani din cele două mandate ale sale. Proiectul a fost anunțat la doar cinci ani de ce o lege a educației fusese adoptată și propunea o serie de reforme, dintre care multe nu au fost nici până acum puse în practică. 

Legile au fost criticate pe tot parcursul procedurilor de dezbatere și adoptare – atât proiectul Legii învățământului superior, cât și proiectul Legii învățământului preuniversitar – pentru problemele legate, între altele, de examenul de admitere la liceu, chestiunea diversității, mandatele rectorilor, prevederile privind plagiatul etc.. Și după ce Curtea Constituțională a decis că legile sunt respectă Constituția, iar acestea au mers la promulgare, mai multe entități politice sau din societatea civilă i-au cerut președintelui fie să retrimită legile în parlament, fie să susțină corectarea lor prin legislație ulterioară.

Citește și:
Președintele Klaus Iohannis organizează o ceremonie cu invitați pentru a semna promulgarea Legilor educației, pe 4 iulie – surse

7 comments
  1. Cel mai prost presedinte ever! Un smecher combinagiu, o nulitate perversa, un hot dovedit…! Cat ma bucur ca nu am pus botul la : “uuu, vine neamtu’, sa vezi dezmat” . Da, dezmat pt el si clica lui

  2. Când un făt este suspectat de anomalii genetice grave (lipsa coloanei vertebrale), recomandarea medicală este întreruperea sarcinii. Când un președinte dovedește anomalii caracteriale (vezi numirea traseiștilor în funcții după câștigarea alegerilor cu mesajul onestității și independenței față de vechile racile politice, vezi guvernarea ilegitimă alături de cei puși la colț în timpul campaniei electorale, vezi neantizarea oricărei speranțe de transparentizare a administrației, vezi succesul programului anti-justiție, cu parchete si DNA de formă, vezi coborârea ștachetelor integrității, cu ANI de formă, vezi tăcerea în fața cumpărării presei, vezi tăcerea în fața eșecului economic, vezi tăcerea în fața abuzurilor împotriva jurnaliștilor curajoși), avortul se produce nechirurgical, foarte costisitor, dar la fel de dureros. Tot luxul și toate palatele minciunii nu vor putea consacra ideea că mortul este viu.

  3. Un incompetent calificat, hot dovedit, combinator ratat, profitor, mincinos. La final de mandat, daca nu va da socoteală (socoteli) în justiție și va fi protejat de licurici și UE se va cantona in vila de la Miami și ne va trimite bezele împreună cu consoarta plimbăreață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Explicațiile vicepreședintelui Consiliului de Etică pentru decizia care-l “spală” pe Lucian Bode de plagiat, în cazul cărții bazate pe o carte demonstrat plagiată: Legea lasă multe aspecte neclarificate / “Nicăieri în lege nu se menționează despre folosirea ghilimelelor”

“Putem cu toții observa că legea 206/2004 lasă foarte multe aspecte neclarificate. Îl cităm sau nu pe Newton când folosim legea gravitației? Unde tragem linia pentru ce trebuie sau nu…
Vezi articolul

Numărul minim și maxim de elevi pentru fiecare clasă și de copii dintr-o grupă, conform Legii învățământului preuniversitar / Se va aplica din anul școlar 2024-2025, doar pentru formațiuni de studiu noi: grupa mică, clasa pregătitoare și a IX-a

Ministerul Educației a publicat informații despre care este numărul minim/maxim de copii dintr-o grupă sau clasă, conform noii Legi a învățământului preuniversitar, pe pagina de Facebook. Prevederile se vor aplica…
Vezi articolul

Grupul profesorilor de “specialitate” care a analizat rezultatele simulării Evaluării Naționale recomandă profesorilor de limba română să realizeze hărți mentale cu elevii pentru a putea învăța mai ușor, să îi încurajeze să-și exprime punctul de vedere și să rezolve fiecare cerință în parte, chiar și parțial – raport

Profesorii de limba română sunt sfătuiți de grupul profesorilor de “specialitate” din cadrul Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație care a analizat rezultatele simulării Evaluării Naționale pe itemi…
Vezi articolul