OFICIAL Calendarul evaluărilor naționale pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. Probele au loc în lunile aprilie și mai

65.211 vizualizări
Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com
Evaluarea Națională pentru elevii de clasa a II-a are loc între 20 și 23 aprilie și probele se susțin la scris-citit Limba română și Matematică, potrivit calendarului publicat în Monitorul Oficial. Este vorba despre Ordinul nr. 3462/2021 privind aprobarea Calendarului de administrare a evaluărilor naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2020-2021.

Evaluarea competențelor fundamentale la finalul clasei a II-a – EN II:

Scris – Limba română – 20 aprilie 2021

Scris – Limba maternă – 20 aprilie 2021

Citit – Limba română – 21 aprilie 2021

Citit – Limba maternă – 21 aprilie 2021

Matematică – 22 aprilie 2021

Scris – Citit – Limba română pentru minoritățile naționale – 23 aprilie 2021

Evaluarea națională pentru clasa a IV-a are loc între 18 și 20 mai.

Evaluarea competențelor fundamentale dobândite în ciclul primar la finalul clasei a IV-a – EN IV:

Limba română – 18 mai 2021

Matematică – 19 mai 2021

Limba maternă – 20 mai 2021

Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a – EN VI are loc pe 12 și 13 mai.

Limbă și comunicare – 12 mai 2021

Matematică și Științe ale naturii – 13 mai 2021

Reamintim că de pe 6 martie, noile reguli sanitare prevăd că simulările pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională, Evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, orele remediale și examenele sunt permise cu prezență fizică a elevilor.

Elevii de clasa a II-a, de exemplu, vor avea la dispoziție 30 de minute pentru a rezolva subiectele, în fiecare zi de testare. Copiii vor susține testarea la Limba română scris, citit și la Matematică. Subiectele sunt concepute de instituția din subordinea Ministerului Educației care realizează cerințele pentru toate examenele școlare. La aceste evaluări, subiectele sunt pe modelul testelor PISA, potrivit regulilor de testare.

Rolul Evaluărilor Naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a este de a-i „identifica din timp pe cei care vor avea probleme la Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a sau vor avea probleme la testele PISA”, a spus fostul ministru al Educației Mircea Miclea. Acesta a explicat că aceste evauări nu sunt folosite pentru scopul lor inițial, pentru că ministerul „nu a cerut profesorilor să utilizeze aceste note, aceste valori, ca modalitate de a crea programe individualizate de învățare, iar profesorii, la rândul lor, ca să nu fie trași la răspundere de părinți – că ‘de ce nu fac ceva cu copilul pe care l-au identificat ca fiind copil care are probleme’ – au mușamalizat toată situația”.

Foto: © Pojoslaw | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


2 comments
  1. Va rog frumos sa mi spuneti daca elevul are bunica cu care locuieste cu diagnostic BPOC si are aprobarea scolii pe tru lectii online ce se intampla daca nu se poate duce la evaluare clasa a doua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ministerul Educației: 7069 de elevi au lipsit la proba scrisă de limba română la Evaluarea Națională 2024, număr similar cu cel de anul trecut / Un singur elev a fost eliminat din examen pentru tentativă de copiat

La proba scrisă de limba și literatura română la Evaluarea Națională 2024 nu s-au prezentat 7069 de elevi de clasa a VIII-a, adică 4,4% din totalul elevilor înscriși, anunță Ministerul…
Vezi articolul

DOCUMENT Calendar Evaluare Națională 2025. Probele încep pe 23 iunie, cu o zi liberă după fiecare examen. Rezultatele inițiale apar pe 3 iulie și elevii au timp trei zile să vadă lucrările, până să decidă dacă depun contestații

Evaluarea Națională 2025 are loc în perioada 23-27 iunie, potrivit calendarului avizat joi de Ministerul Educației în ședința Comisiei pentru Dialog Social (CDS). Proba la Limba română se va desfășura…
Vezi articolul

DOCUMENT Evaluarea Națională 2019: Inspectoratul București anunță 2-4 ore de meditații la Română și Matematică, la clasele a VII-a și a VIII-a. Părinții vor afla absențele lunar

Elevii de clasele a VII-a și a VIII-a vor face între 2 și 4 ore de pregătire suplimentară săptămânală la Matematică și Română, la școală, în București. În plus, profesorii…
Vezi articolul