OFICIAL Calendar Evaluare Națională pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023-2024

110.755 de vizualizări
Foto: © Arne9001 | Dreamstime.com
Ordinul ministerului Educației privind calendarul de administrare a evaluărilor naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023-2024 a fost publicat în Monitorul Oficial. Evaluarea Națională de la clasa a II-a începe pe 13 mai, cea de la clasa a IV-a pe 21 mai, iar elevii de clasa a VI-a vor avea prima probă a evaluării pe 28 mai. 

Vor fi testate cunoștințele elevilor la Limba română, Limba maternă și  Matematică și Științe ale naturii. Notele nu se pun în catalog, dar se discută pe marginea lor împreună cu părinții.

Aprobarea calendarului a fost mult întârziată față de anul trecut, când încă din septembrie 2022, elevii știau când vor susține evaluările, fiind deja aprobate prin ordin de ministru.

Calendar Evaluare Națională clasa a II-a

13 mai – Limbă și comunicare – scris – Limba română

13 mai – Limbă și comunicare – scris Limba maternă

14 mai – Limbă și comunicare – citit – Limba română

15 mai – Limbă și comunicare – citit – Limba maternă

16 mai – Matematică și Științe ale naturii

17 mai – Limbă și comunicare – scris-citit – Limba română pentru minoritățile naționale

Calendar Evaluare Națională clasa a IV-a

21 mai – Limba Română

22 mai – Matematică

23 mai – Limba maternă

Calendar Evaluare Națională clasa a VI-a

28 mai – Limbă și comunicare

29 mai – Matematică și Științe ale naturii

 Subiectele de la Evaluarea Națională pentru clasa a II-a din 2023
 Subiectele de la Evaluarea Națională pentru clasa a IV-a din 2023
Informații de context despre Evaluarea Națională pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

În anul școlar 2022-2023, Evaluarea națională pentru elevii de clasa a VI-a nu s-a mai organizat în anul școlar, potrivit ordonanței de urgență nr. 56 din 11 iunie 2023.

Inițial, examenele ar fi trebuit să se desfășoare pe 24 și 25 mai, însă au fost amânate în contextul grevei angajaților din Învățământ. Pe 30 mai, Ministerul Educației anunța că probele vor avea loc în zilele de 12 și 13 iunie, fiind publicat și un ordin în Monitorul Oficial.

Pe 15 noiembrie 2023, între orele 9-12, toate școlile care au clase primare și gimnaziale ar fi trebuit să testeze o aplicație dezvoltată de Centrul Național de Evaluare și Politici în Educație, potrivit unui document obținut de Edupedu.ro.

Conform surselor Edupedu.ro, testarea aplicației Ministerului Educației în toate școlile cu clase primare și gimnaziale, pentru colectarea datelor de la evaluările naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a, nu s-a mai ținut miercuri, 15 noiembrie, din cauza unor probleme tehnice.

DOCUMENT Ordinul nr. 3.771 privind aprobarea Calendarului de administrare a evaluărilor naționale la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a în anul școlar 2023-2024

Foto: © Arne9001 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
La ce folosesc Evaluările de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a și de ce nu sunt folosite de profesori, școli și minister, potrivit lui Mircea Miclea, cel care le-a introdus în Legea Educației
Întârziere de peste 4 luni a calendarului pentru Evaluările Naționale de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a
SURSE Eșec al simulării aplicației Ministerului Educației pentru colectarea datelor de la evaluările naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. Ar fi apărut probleme tehnice, iar simularea se va relua joi în toate școlile cu clase primare și gimnaziale
Pe 15 noiembrie, toate școlile cu clase primare și gimnaziale vor testa o aplicație a Ministerului Educației, pentru colectarea datelor de la evaluările naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a / Calendarele acestor evaluări sunt întârziate de 2 luni

2 comments
  1. Iar dormim in scoala pana pe 1 iunie. 🙁 Iar rapoarte, coduri si alte cawcaturi. Doamne, unde nu s-o scoate odata porcaria asta de evaluare fara nicio finalitate!!! Elevii mei mi-au zis pe sleau ca diriginta i-a anuntat ca nu se trec, ca sunt doar niste coduri. Drept urmare, nici macar nu s-au obosit sa scrie, au lasat rubricile goale. Vreo doi mi-au zis ca le-a fost lene si daca tot nu se trece… Nu a venit niciun parinte la scoala. Au fost cativa care au intrebat de “nota” pe Messenger si cand au auzit ca sunt coduri comunicate de scoala, ca nu stiu eu rezultatele, eu fiind doar evaluator, s-au razgandit, desi, initial, vreau sa vina la scoala. Niciun rost nu au. Subiectele nu dovedesc nimic. Poti lua totul prin copiere din texte la Limba si comunicare, fara sa stii sau sa te spetesti prea mult, doar sa fii smecher. Nu au nicio relevanta, nu verifica gramatica, nu verifica nimic.

    1. 1 iunie?! Am vrea noi. La liceul tehnologic, ne apropiem de începutul lui iulie înainte de a termina cu orele propriu-zise, nu cu examenele. Și în timp ce sunt examene în școală (EN, competențe la bac), mergem și la ore, maiștrii fac și instruire…

      Și nici nu clipim bine că ajungem și la cele 2 săptămâni de corigențe. Și când să zici, gata, s-a terminat… vine tura 2 de competențe la bac.

      Noroc că nu sunt obligatorii participările la examene, unii mai scapă, dar nu toți. Și toate astea pe 35+ Celsius, că așa e frumos și patriotic (și pentru noi, și pentru copii…)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Matei Vișniec, interviu pentru Cultura la Dubă: România a fost maltratată de interesele personale ale clasei politice, care poartă principala vinovăție a faptului că timpul nu s-a transformat în civilizație mai repede

Imaginea României, la 30 de ani de la Revoluție, este una “plină de constraste”, spune într-un interviu pentru publicația Cultura la Dubă cel mai apreciat dramaturg român contemporan la nivel…
Vezi articolul

Plan strategic pentru educația în domeniul STEM, pentru a remedia declinul performanțelor elevilor și lipsa profesorilor, prioritate a președintei Comisiei Europene Ursula von der Leyen în noul mandat

Un plan strategic pentru educația în domeniul STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), în limba română ȘTIM, al cărui obiectiv va fi remedierea declinului îngrijorător al performanțelor și a lipsei cadrelor…
Vezi articolul

Premiul Nobel pentru Pace 2024 a fost acordat unei organizații japoneze formată din supraviețuitori ai bombei atomice de la Hiroshima și Nagasaki / Mișcarea a demonstrat prin mărturii că armele nucleare nu trebuie să mai fie folosite niciodată

Premiul Nobel pentru Pace 2024 a fost acordat organizației japoneze Nihon Hidankyo, o mișcare populară a supraviețuitorilor bombei atomice de la Hiroshima și Nagasaki. Organizația “a demonstrat prin mărturii că…
Vezi articolul