Oana Moraru, despre simulări: După zeci de schimbări anunțate și retrase în ultima lună, a căpiat lumea de stres. Nu e nicio coerență

3.071 de vizualizări
Oana Moraru / Sursa foto: Facebook Oana Moraru
“După zeci de schimbări anunțate și retrase în ultima lună, a căpiat lumea de stres. Nu e nicio coerență” în decizia de a organiza simulare a Evaluării naționale și la clasa a VII-a, scrie Oana Moraru pe pagina sa de Facebook. Pedagog cu 20 de ani de experiență la catedră și fondator al unei școli private, Moraru acuză că “doamna ministru e tulbure în gândire, dar suficient de abilă să știe că îi face bine politic să dea știri zilnic. Bune sau rele, se scrie de ea!”.

“Acum văd și profesorii supărați că nu e etic sa dai teste neanunțate din timp. Pfiu! Sunt alte lucruri ‘mult mai neetice’ pentru care nu i-am văzut protestând niciodată! Eu cred că le e teamă că se dă covorul la o parte și se prea vede gunoiul băgat acolo! Note mici, copii nepregătiți, numai bun de meditat la anul și de îngrășat porcu’ în ajun. Dacă se prind părinții acum că nu prea se face treabă din timp și că toți ne punem speranța în dresajul de la anul, din preajma examenului?”, spune Moraru.

Deci e bună sau nu ‘ievaluarea’ asta simulată!? E bună, dar pe subiecte prost facute! E și proastă pentru că o să arate, ca la primul bac cu camere, că e jale!“, avertizează aceasta.

Textul integral al Oanei Moraru, publicat pe contul său de Facebook:

“Simulările de azi.

1.Cam 60% din ce testăm nu măsoară ce ne interesează cu adevărat la un copil de 13-14 ani: cât înțelege un text, ce deducții face pe marginea lui, cum corelează idei de acolo cu propria experiență sau cum le comentează. Aparent ne interesează cum se explică o virgulă, ce sufixe și prefixe are un cuvânt, ce funcții sintactice și cazuri apar – exerciții bune pentru gimnastica minții, dar ‘dresabile’ în copil, fără relevanță sau impact pentru modul lui de exprimare, coerență și nuanță în scriitură.

2. Trecând peste ce testăm acum: să testăm sau nu și clasa a VII-a? O fi bine așa, neanunțat?

După zeci de schimbări anunțate și retrase în ultima lună, a căpiat lumea de stres. Nu e nicio coerență în decizie; doamna ministru e tulbure în gândire, dar suficient de abilă să știe că îi face bine politic să dea știri zilnic. Bune sau rele, se scrie de ea!

3. Acum văd și profesorii supărați că nu e etic sa dai teste neanunțate din timp. Pfiu! Sunt alte lucruri ‘mult mai neetice’ pentru care nu i-am văzut protestând niciodată! Eu cred că le e teamă că se dă covorul la o parte și se prea vede gunoiul băgat acolo! Note mici, copii nepregătiți, numai bun de meditat la anul și de îngrășat porcu’ în ajun. Dacă se prind părinții acum că nu prea se face treabă din timp și că toți ne punem speranța în dresajul de la anul, din preajma examenului?

Deci e bună sau nu ‘ievaluarea’ asta simulată!? E bună, dar pe subiecte prost facute! E și proastă pentru că o să arate, ca la primul bac cu camere, că e jale!”

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Șeful Inspectoratului Școlar Constanța anunță că de luni, 9 octombrie, transportatorii vor emite abonamente gratuite pentru elevii navetiști, după ce primul termen anunțat de ISJ nu a fost respectat

De luni, 9 octombrie, elevii navetiști din Constanța vor avea transport gratuit, spune șeful Inspectoratului școlar județean (ISJ), Sorin Mihai, după ce termenul inițial a fost depășit cu săptămână. Amintim…
Vezi articolul

Anchetă la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din București unde zeci de elevi au fost puși să-și rescrie lucrările la Limba română, după o oră de la începerea probei, fără prelungirea timpului de examen. Comisia ar fi luat decizia anulării a peste 70 de lucrări pe motiv că numele probei nu se incadra perfect pe două rânduri, ca în foaia model dată de inspectorat – surse

Anchetă a Inspectoratului Școlar București la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din București, după ce mai multe lucrări au fost anulate, cu mult timp după începrea probei la Limba și literatura…
Vezi articolul

„Anul acesta am văzut adoptate măsuri ferme de consolidare a eticii universitare” – spune Iohannis în ultimul discurs ca președinte la inaugurarea anului universitar, după două mandate fără nicio decizie relevantă în cazurile răsunătoare de plagiat și în care instanțele și Legile promovate de el prin Ligia Deca au diluat puternic reglementările de etică

Președintele Klaus Iohannis a salutat măsurile din ultimul an în domeniul eticii în învățământul superior, în cadrul unui discurs rostit, marți, la Universitatea Națională de Muzică din București, cu ocazia…
Vezi articolul

Remus Pricopie – SNSPA, un nou atac la Sorin Câmpeanu: “Este inacceptabil” să reprezinte universitățile / Premierul Orban, care s-a folosit de votul rectorilor parlamentari, să demonstreze că nu are nimic în comun cu Liviu Dragnea sau Viktor Orban

Rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), Remus Pricopie, a lansat, joi, un nou atac la adresa lui Sorin Câmpeanu, căruia îi contestă statutul de președinte al Consiliului…
Vezi articolul

Elevii care au primit burse sociale sub pragul minim de 200 de lei trebuie să se adreseze secretariatului, spune secretarul de stat în ministerul Educației, Florian Lixandru / Unele școli nu au primit destui bani, dar acest lucru se va regla săptămâna viitoare

Mai mulți părinți au semnalat, în urma articolului Edupedu.ro despre cum se calculează bursele în funcție de numărul de zile de școală, faptul că unele școli au acordat elevilor și…
Vezi articolul