O regiune din Elveţia ridică obligativitatea purtării măştii în şcolile care au participat la testarea în masă

254 de vizualizări
Foto: © Vladimir Melnikov | Dreamstime.com
Elveţia s-a alăturat statelor care oferă privilegii celor care se conformează măsurilor anti-COVID19, după ce o regiune elveţiană a permis elevilor de clasele a V-a şi a VI-a să nu mai poarte măşti dacă şcolile lor au participat la testarea în masă, transmite Agerpres.

Măsura se va aplica din 12 aprilie în Grisons, la graniţa cu Italia, unde autorităţile au introdus obligativitatea purtării măştii pentru elevii din clasele a V-a şi a VI-a în februarie, la scurt timp după ce angajaţii din hotelurile de lux din St. Moritz au dat rezultate pozitive la COVID-19.

De atunci, Grisons a lansat testarea în masă pentru COVID-19, inclusiv în şcoli, şi a anunţat că elevii din 95% din instituţiile care au participat la testare ar trebui să poată să nu mai poarte măşti.

„Decizia se bazează pe influenţa pozitivă a strategiei de testare la nivel de canton. Prin testarea săptămânală în şcoli, am avut acces la un instrument care poate identifica rapid cazurile COVID-19 şi întrerupe lanţul infecţiei”, au anunţat autorităţile din Grisons într-un comunicat.

Cu toate acestea, în Grisons purtarea măştii continuă să fie obligatorie pentru profesori şi pentru elevii începând din clasa a VII-a. Alte regiuni din Elveţia, inclusiv în Zurich, unde şcolile nu participă în general la testarea în masă, cer în continuare purtarea măştii pentru elevi, începând din clasa a IV-a.

Foto: © Vladimir Melnikov | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


1 comment
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Fosta președintă a Asociației Elevilor din Constanța, Ariana Dudună, a fost admisă la Universitatea Stanford: În cel mai frumos viitor pe care aș fi putut să-l am, nu aș fi plecat la Stanford, ci la facultate la București / Nu cred în mesianism. De ce să mă întorc să salvez ceva, nu s-a întors Ligia Deca și a schimbat destul?

Ariana Dudună, fosta președintă a Asociației Elevilor din Constanța, anunță că a fost admisă la Universitatea Stanford. „Plănuiesc să studiez economia, dar fiind o universitate din SUA, deci nu pe…
Vezi articolul

Nouă decese la un milion de locuitori, asociate Covid-19, în România, un nou record al pandemiei, anunță cercetătorii de la Universitatea Babeș Bolyai Cluj-Napoca / Numărul copiilor și tinerilor infectați a atins și el un record – 2.388 de cazuri pe zi

Numărul deceselor zilnice legate de COVID-19 raportate la un milion de locuitori din România ajunge la un record absolut pe perioada întregii pandemii – 8,99 la un milion de locuitori,…
Vezi articolul

Profesoara Nicoleta Zărnescu, despre structura subiectelor de Bac la Istorie: La subiectele I și II se poate obține mult prea ușor nota 6-7. Aș schimba itemii generoși cu întrebări care generează răspunsuri de gândire critică reală

La subiectele I și II se poate obține mult prea ușor nota 6-7, spune profesoara de Istorie Nicoleta Zărnescu de la Colegiul Național „Ferdinand I” din Bacău. Profesoara a remarcat…
Vezi articolul

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, despre revenirea la școală în format fizic a tuturor elevilor: „Ar trebui ca pandemia să fie foarte bine controlată și incidența să fie extrem de redusă, ceea ce nu cred să se întâmple în două săptămâni”

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat miercuri seara, la TVR, că revenirea la cursuri în format fizic a tuturor elevilor s-ar putea face doar dacă pandemia este „foarte controlată” și…
Vezi articolul