O profesoară din Vrancea, acuzată că a folosit două adeverințe false pentru a se înscrie la concursul de Titularizare din 2020. După ce a promovat examenul, a predat elevilor din trei licee

38.207 vizualizări
vârsta de pensionare, cancelarie profesori
Foto: INQUAM Photos – Octav Ganea
O profesoară din județul Vrancea este acuzată că a folosit două adeverințe false, pentru a se înscrie la concursul național de titularizare din 2020, după cum scrie monitoruldevrancea.ro. Potrivit sursei citate, s-a descoperit că, după ce a promovat concursul, cadrul didactic a predat la trei unități de învățământ din județ.

Este vorba despre următoarele unități de învățământ: Liceul Tehnologic „Alexandru Ioan Cuza” Panciu, Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Focşani și Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu.

Potrivit acuzațiilor descrise de procurori, profesoara a atașat la dosarul de titularizare o adeverință din 5 iunie 2020 conform căreia inculpata ar fi absolvit studii universitare de licență în anul 2007 și o alta, din 4 iunie 2020, conform căreia ar fi absolvit modulul psihopedagogic în anul 2009.

La finalul anului trecut, procurorii au dispus trimiterea în judecată.

Ce este Titularizarea

Titularizarea este examenul de angajare pe o perioadă nedeterminată într-o școală. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului.

Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.


6 comments
  1. N-am înțeles care ii problema nota prea mare la titularizare sau actele alții au acte la buget și i-au la titularizare 1,2 sau 3 abia știu să-și scrie numele și tot lucrează în învățământ

    1. Sunteți profesor?
      Cu siguranță cei care nu știu să-și scrie numele corect nu au ce căuta în învățământ.
      Dar cei care “i-au” notă mare la titularizare au ce căuta?🤔

  2. Nimic din acest material nu este adevărat! Adeverințele se eliberează din facultate,după absolvire în primul an,apoi dacă nu ai diploma următorul an , nu intri la examenul de titularizare.
    Promovarea examenului este ok,dar doar dacă sunt posturi titularizare.
    Predarea la 3 scoli ,nu este titulara!
    Deci ,informațiile sunt eronate!

  3. Adevărul este că nu poate ajunge oricine sa predea și să îa examenul,dac nu are pile!!! asta am văzut eu..
    ..când am incercat sa ajung la informații de înscriere , la care nu prea ai acces …., renunți de placere

  4. Te titularizezi, dacă există post de 18 ore, viabil 4 ani. Poți avea 10 la titularizare ani la rand, dacă nu este post nu devii titular, doar suplinitor!Deci titular înseamă contract de muncă pe perioadă nedeterminată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Consiliul Legislativ desființează proiectul de Ordonanță de Urgență prin care Guvernul îi forțează pe profesori să accepte majorări salariale cu 585 de lei, avertizînd că OUG-ul Guvernului Ciucă este neconstituțional

Consiliul Legislativ a acordat aviz favorabil Ordonanței de Urgență pe care Guvernul Ciucă o aprobă astăzi cu forța, ordonanță respinsă de profesori. În aviz, însă, Consiliul Legislativ avertizează că articolul…
Vezi articolul

INTERVIU Profesorii trebuie să fie mult mai informați decât elevii în privința drogurilor, altfel nu mai au nici o autoritate în fața lor / Într-un caz de suspiciune de consum de droguri, prima intervenție a profesorului trebuie să fie cu copilul pentru că responsabilitatea profesorului este în primul rând față de bunăstarea copilului, spune psihoterapeutul Bogdana Păcurari

“Pentru a putea recunoaște semnele unui elev care consumă droguri, un profesor ar trebui să fie instruit despre ce droguri există, cât de periculoase sunt, care sunt efectele asupra creierului…
Vezi articolul

Judecătorul Cristi Dănileț: Ce ne lipseşte din școli nu sunt legile, sunt practicile interne, sunt regulamentele interne. Să găsim trei, patru, cinci şcoli bune în România şi apoi profesorii din acele şcoli să promoveze practicile restaurative, că dacă vin eu autoritate şi impun, sunt refuzat

Judecătorul Cristi Danileţ este de părere că profesorii ar trebui instruiţi să accepte că “discuţiile sunt mai importante decât disciplinarea şi pedepsirea”, și a vorbit de formarea unor reţele de…
Vezi articolul