O profesoară din Singapore a conceput un sistem elaborat pentru a ajuta elevi să trișeze la examene / Femeia este căutată acum de Interpol

2.736 de vizualizări
Foto: Interpol.com
Profesoara Poh Yuan Nie, în vârstă de 57 de ani, este căutată de Interpol, deoarece a fugit din Singapore după ce a conceput o înşelătorie elaborată în timpul examenelor anuale GCE O Level ale ţării din Asia de Sud-Est, pe care elevii le susţin în ultimul an de liceu, relatează CNN, citată de G4Media.ro.

Poh nu s-a predat poliţiei, după ce un tribunal a condamnat-o la patru ani de închisoare pentru că a elaborat o escrocherie, în care ea şi trei complici ai săi au oferit răspunsuri elevilor folosind un sistem de camere corporale, căşti şi dispozitive Bluetooth.

Potrivit documentelor din instanţă, Poh, în vârstă de 57 de ani, şi cei trei complici ai săi – nepoata ei Fiona Poh Min, fosta iubită Tan Jia Yan şi un cetăţean chinez pe nume Feng Riwen – au fost plătiţi fiecare cu 8.000 de dolari singaporezi (6.100 dolari) de către un bărbat din China pentru ajuta şase elevi cu vârsta cuprinsă între 17 şi 20 de ani – tot din China – să promoveze examenele GCE în 2016, astfel încât să poată intra în colegiile locale.

Plata ar fi fost rambursată integral dacă studenţii nu ar fi promovat examenele.

La instrucţiunile lui Poh, cei şase elevi au purtat căşti de culoarea pielii şi au lipit telefoane mobile şi dispozitive bluetooth pe corpul lor, astfel încât să poată primi răspunsuri de la Tan, care s-a dat drept studentă.

Cu ajutorul unui telefon cu cameră ascunsă, lipit de piept, Tan a transmis în direct întrebările lui Poh şi celorlalţi doi tutori din centrul de şcolarizare, care apoi au elaborat răspunsurile şi le-au dat studenţilor.

Au fost descoperiţi când un supraveghetor a a auzit zgomote neobişnuite venind de la unul dintre elevi, care a recunoscut totul când a fost interogat.

După un proces de un an care s-a încheiat în 2020, Poh a fost condamnată pentru 27 de acuzaţii de înşelăciune şi condamnată la patru ani de închisoare. Ea a ajuns pe lista Interpol, care a inclus o fotografie şi a enumerat acuzaţiile ei de „încurajare la înşelăciune”.

Articolul integral, pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Măriuca Talpeș: Noi susținem greva profesorilor și e bine că se întâmplă, e o grevă a noastră, ca societate / Mingea este la puterea politică, clar. Și are soluții. Numai să dorească și să înțeleagă că educația este un pilon al societății, nu o Cenușăreasă, nu o masă de profesori care ne deranjează și de care trebuie să scăpăm. Nu! Ei ne educă copiii, ei duc țara înainte – acești profesori

Coordonatoarea pilonului Educație din Coaliția pentru Dezvoltarea României, Măriuca Talpeș, a declarat într-un interviu pentru Edupedu.ro că susține greva profesorilor și consideră că aceasta este „o grevă a noastră, ca…
Vezi articolul

Consiliul Național al Elevilor ia apărarea Bacalaureatului, după ce Asociația Elevilor din Constanța a cerut desființarea sa în forma actuală: Rămâne un element esențial în procesul de selecție și în verificarea cunoștințelor și competențelor elevilor, conforme cu cerințele programei și planurilor-cadru aflate în vigoare

Consiliul Național al Elevilor, organizația reprezentativă a elevilor, înființată prin lege și al cărui regulament este aprobat prin ordin de ministrul Educației, ia apărarea examenului de Bacalaureat, pe Facebook. Reacția…
Vezi articolul

Cătălina Curceanu: Putem să avem bani, putem să avem orice, dar dacă nu avem tineri instruiți, totul rămâne în urmă. E greu să-ți imaginezi că, apoi, ai miniștri, guverne care înțeleg importanța educației și a investiției în știință, în cercetare

Fără tineri instruiți rămânem în urmă – este semnalul tras de Cătălina Curceanu, director de cercetare la Institutul Național de Fizică Nucleară din Italia, filiala din Frascati, care susține că…
Vezi articolul

Universitățile tehnice critică felul cum sunt elaborate, la CNATDCU, standardele minimale pentru acordarea titlurilor de conferențiar și profesor universitar, a atestatului de abilitare și a diplomei de doctor, pe noua lege / Standardele urmează să fie finalizate până la sfârșitul anului și adoptate la începutul lui 2024

Procedurile prin care sunt stabilite standardele minimale pentru conferirea titlurilor de conferențiar și profesor universitar, a atestatului de abilitare și a diplomei de doctor, conform noii legi a învățământului superior,…
Vezi articolul

Grevă generală în educație, de luni, cu peste 150.000 de angajați care sistează activitatea în școli, după negocierile eșuate de la Guvern / Pentru ca examenele să nu fie date cu jandarmii, lucrurile trebuie tratate mult mai serios, avertizează sindicaliștii

De luni, peste 150.000 de angajați din sistemul de Educație intră în grevă, după cum a precizat pentru Edupedu.ro Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”. Miercuri, 17…
Vezi articolul