UPDATE O profesoară din Constanța a fost reclamată că şi-ar fi însuşit bani de la elevi pentru o tabără şcolară care nu s-a organizat / Cadrul didactic poate fi sancţionat de Arhiepiscopia Tomisului prin retragerea acordului de a preda Religia

1.642 de vizualizări
Foto: © Katarzyna Zwolska | Dreamstime.com
UPDATE: Reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului au spus, referitor la o profesoară de Religie de la o şcoală gimnazială anchetată pentru înşelăciune, că, dacă fapta se confirmă, cultul o poate sancţiona prin retragerea acordului de a preda respectiva materie, transmite Agerpres.

„Responsabilitatea verificării şi eventual a sancţionării presupusei fapte o au conducerea şcolii, inspectoratul şcolar şi poliţia. Pe cale religioasă, dacă fapta se confirmă de către autorităţile sus-menţionate, cultul poate sancţiona prin retragerea acordului de a preda religia. Aşteptăm, aşadar, rezultatele cercetărilor”, a răspuns purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Mircea Cristian Pricop.

Știrea inițială: Poliţiştii au demarat o anchetă după ce părinţii a doi elevi de la o şcoală gimnazială din municipiul Constanţa au reclamat că o profesoară a solicitat şi a primit bani pentru ca şcolarii să meargă într-o tabără, însă, deşi aceasta nu a mai fost organizată, banii nu au fost returnaţi, potrivit Agerpres.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa a informat vineri, referitor la informaţiile apărute în spaţiul public cu privire la un cadru didactic de la Şcoala Gimnazială nr. 8 Constanţa care ar fi solicitat şi primit diferite sume de bani de la elevi, pentru ca aceştia să participe la o tabără în cursul verii, că doi părinţi au reclamat că nu li s-au înapoiat banii în condiţiile în care tabăra nu s-a organizat.

„La datele de 11 şi 14 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Constanţa au fost sesizaţi de părinţii a doi elevi cu privire la faptul că, în cursul anului şcolar 2023-2024, o profesoară le-ar fi solicitat sumele de 1.760 de lei şi, respectiv, 1.800 de lei, pentru ca elevii să participe la o tabără de vară. Părinţii ar fi achitat sumele respective, dar tabăra nu ar fi fost organizată, iar banii nu le-ar fi fost restituiţi”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ.

Poliţiştii efectuează cercetări în acest caz sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Nivelul de analfabetism funcțional al elevilor români nu are legătură cu nivelul de trai. Peste tot în România sunt elevi târâți de la șase ani, din clasa pregătitoare mai departe cu acest nivel precar, sub pragul analfabetismului funcțional, spune co-autorul Raportului național de literație, Dragoș Iliescu

Problemele legate de analfabetism funcțional pot fi rezolvate mai ușor dacă sunt depistate în timp, remarcă expertul în testare, profesorul universitar Dragoș Iliescu, care a prezentat joi Raportul național le…
Vezi articolul

Transportatorii din Prahova suspendă “cursele de elevi” pentru că Ministerul Educației nu le-a decontat nici după 1 februarie facturile pe abonamentele elevilor din octombrie și noiembrie

Transportatorii din județul Prahova anunță că vor suspenda “cursele de elevi” de marți, 6 februarie, scrie Observatorul Prahovean. Aceștia nu au primit bani de la Ministerul Educației pentru decontul facturilor…
Vezi articolul

Candidații la examenul de Bacalaureat 2024 nu mai trebuie să stea ore în șir pentru încărcarea lucrărilor în platformă. Trebuie să fie prezenți doar la scanarea lor, spune președintele comisiei naționale de BAC, Zoltan Kallos

Candidații care dau joi, proba la alegere a profilului la BAC 2024, nu mai trebuie să aștepte mult timp în sală după terminarea lucrării, pentru a nu se repeta situația…
Vezi articolul