O profesoară din Argentina, care prezenta simptome Covid-19, s-a prăbușit în timp ce preda online și a murit

3.311 vizualizări
Sursa: Captura Youtube/MDA

Circa 40 de studenți de la o universitate din Buenos Aires urmăreau, săptămâna trecută, cursul online susținut de profesoara lor de istorie recentă, când aceasta, prezentând simptome de Covid-19, s-a oprit din predare și s-a prăbușit, potrivit Washington Post, care citează ziarul argentinian Clarin și studenți care au fost martori la incident. Profesoara a murit imediat după aceea. Ea scrisese, pe Twitter, că prezintă simptome de Covid-19 care persistă de săptămâni.

Potrivit sursei citate, profesoara Paola De Simone de la Universitad Argentina de la Empresa, susținea un curs online despre istoria secolului al 20-lea când s-a oprit din predare. Studenții au văzut că este profund tulburată și nu mai poate să respire. I-au cerut să le spună adresa ei, ca să trimită o ambulanță, dar nu a răspuns. Potrivit unei studente citate de publicația americană, De Simone părea că își contactează soțul, iar elevii au rămas online alături de ea până când acesta a ajuns acasă. Profesoara a murit la scurt timp după aceea.

Sursa menționată citează foști și actuali studenți și colegi ai profesoarei, care au spus că nu sunt uimiți că aceasta a continuat să predea chiar și după ce s-a îmbolnăvit de Covid-19, știută fiind pentru dedicația ei profesională.

Washington Post amintește că Argentina a raportat peste 450.000 de cazuri de coronavirus și peste 9.000 de decese, fiind una dintre țările sud-americane lovite cel mai puternic de pandemie.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Regulamentul standardelor naționale de evaluare ar putea fi aprobat în ianuarie 2024 / Profesorii vor fi sancționați dacă evaluează fără respectarea standardelor, potrivit noii legi a Educației

Regulamentul de realizare a standardelor naționale de evaluare ar putea fi aprobat până în ianuarie 2024, după cum propune Ministerul Educației într-un grafic de activități privind noul curriculum național, lansat…
Vezi articolul

„Ce, cât și cum mănâncă un copil isteț!” – campanie națională pentru școlari, părinți și profesori / În România, obezitatea este al patrulea factor de risc pentru anii de viață pierduți prin dizabilitate / Broșuri online pentru copii și adulți

O campanie pentru școlari, părinți și profesori intitulată „Ce, cât și cum mănâncă un copil isteț!” este desfășurată de Ministerul Sănătății și Institutul Național de Sănătate Publică în luna noiembrie.…
Vezi articolul

BREAKING Csaba Asztalos, președintele CNCD, despre examenul suplimentar de admitere la liceu: Principiul egalității nu este respectat, iar școala trebuie să ridice toți elevii la un anumit standard, nu să polarizeze / Pentru ceilalți 40% dintre elevi nu ne interesează dacă urmează specializarea care li se potrivește, ei sunt second-hand?

Ce se întâmplă cu elevii care vor intra pe baza repartizării computerizate, pe cele 40% locuri la un profil de liceu, rămase în urma examenului de admitere propus prin proiectul…
Vezi articolul