Acuzații de îndepărtare a unei profesoare de dansuri populare de la Palatul Copiilor din București. Mai mulți părinți susțin în memorii trimise către Ministerul Educației că administrația Palatului ar fi descurajat o profesoară performantă să se înscrie la etapa de pretransfer pentru a deveni cadru didactic în București și că nu a cerut nici detașarea acesteia pentru încă un an, de la Piatra Neamț, în condițiile în care are rezultate cu peste 100 de elevi la concursuri și postul ei ar fi fost scos la concurs de conducerea instituției.
Părinții susțin că profesoara a avut o colaborare foarte bună cu copiii lor care doresc să facă dansuri populare cu același îndrumător și în anul școlar următor. Părinții reclamă că au depus mai multe memorii și la conducerea palatului, dar și la Ministerul Educației și că hotărârile de Consiliu de Administrație (CA) în care ar fi trebuit să se discute mobilitatea profesoarei nu sunt afișate nicăieri pentru consultare.
- Contactată de Edupedu.ro, profesoara Andreea Mihuț a răspuns că nu dorește să facă vreo declarație.
- Peste 140 de copii sunt înscriși la cercul profesoarei Andreea Mihuț și cel puțin 100 de au depus cereri pentru a continua în anul școlar viitor.
Contactată de Edupedu.ro, directoarea Palatului Copiilor din București, Teodora Bentz, neagă că ar fi făcut presiuni asupra profesoarei de a nu depune dosar de pretransfer în perioada alocată, spune că a fost opțiunea profesoarei de a-l depune sau nu și că ar fi putut să se înscrie la concursul de titularizare – deși este deja titulară în sistem.
Bentz mai susține că hotărârile de CA al Palatului Copiilor ar fi afișate la secretariat și ținute într-un dosar pe care îl poate prezenta în cazul intervenției unui organ de cercetare. Declarațiile integrale, mai jos în articol.
Este vorba despre profesoara Andreea Mihuț, titulară în sistem, din Piatra Neamț, care s-a detașat la Palatul Copiilor din București în anul 2022, la cerere, după câștigarea postului prin ședință publică. Postul din București era neocupat la acea vreme de doi ani, potrivit surselor Edupedu.ro.
Apoi, pentru anul școlar 2023-2024, cel în curs, profesoara a fost solicitată de la Piatra Neamț de către conducerea palatului din București, directorul instituției fiind la vremea respectivă Diana Melnic. Conducerea Palatului Copiilor din Capitală s-a schimbat în august-septembrie 2023: a fost preluată de Teodora Bentz, fostă inspectoare școlară adjunctă de București.
Profesoara ar fi putut să se pretransfere în primăvară la Palatul Copiilor din București, însă ar fi fost descurajată de conducere să-și depună dosarul de pretransfer, pe motiv că nu ar fi destul de performantă. Apoi, conducerea Palatului Național al Copiilor nu a mai cerut în acest an nici detașarea Andreei Mihuț de la Piatra Neamț, ceea ce o plasează într-o situație incertă, potrivit părinților, fiind de fapt nevoită să plece de la București și să revină pe postul său de la Piatra Neamț, deși este susținută să rămână și să continue lecțiile de către elevii săi și de părinții acestora, potrivit documentelor consultate de Edupedu.ro.
Postul pe care este acum detașată profesoara Mihuț a fost scos la concursul de Titularizare 2024. Adică dacă cei care se înscriu pentru acest post vor lua peste 7, vor putea ocupa postul în locul profesoarei Andreea Mihuț, cum e firesc. Dacă nu vor fi candidați, instituția va putea solicita din nou detașarea unui cadru didactic.
- Potrivit informațiilor Edupedu.ro, ar exista o candidată pe acest post, care este o fostă cursantă a actualei șefe de catedră de dansuri de la Palat.
Profesoara Andreea Mihuț ar fi solicitat viabilitate de 4 ani pentru post, însă ar fi primit un răspuns abia după intervalul de timp prevăzut de mobilitatea didactică pentru această mișcare, rămânând astfel cu cererea de detașare pentru anul școlar viitor, la care nu a primit răspuns.
Cererea de detașare în continuare la Palatul Copiilor din București ar fi ignorată la fiecare ședință a Consiliului de Administrație de câteva luni, conform plângerilor părinților. În plus, deciziile de CA în responsabilitatea căruia este rezolvarea acestei situații nu sunt afișate nicăieri online și nu ar fi nici la avizier, spun părinții – lucru infirmat de către directoarea palatului, Teodora Bentz, care susține că la secretariat ar fi afișate hotărârile CA. Profesoarei i s-ar refuza comunicarea vreunei decizii, din motivul că nu face parte din Consiliu.
Profesoara Mihuț, cercetată disciplinar după ce a cerut inventarierea costumelor
Un conflict s-ar fi deschis și când profesoara Andreea Mihuț ar fi cerut inventarierea costumelor de dans, după ce în trecut ar fi existat mai multe probleme cu acestea, cum ar fi dispariția lor.
Mihuț ar fi solicitat această inventariere pentru a fi sigură că predă același număr de costume câte primește și că nu poate fi acuzată de pierderea vreunuia. Înainte de consiliul de administrație în care urma să se dezbată cererea de inventariere, un memoriu din partea unor profesori colegi a fost făcut pentru a argumenta de ce nu este oportună păstrarea profesoarei la Palatul Copiilor din București.
Pentru profesoară s-ar fi făcut și o comisie de cercetare disciplinară după inițiativa de a număra costumele populare, fără a i se prezenta derapajul pentru care este cercetată.
În documentele consultate de Edupedu.ro și din declarațiile părinților reiese că au adus la cunoștința reprezentanților din Ministerul Educației inclusiv despre „sumele de bani cerute de alte două profesoare de dansuri – pentru că știți cum este, când ți se spune pe față că nu au materiale, dai [bani] ca să facă copilul dansurile”, după cum explică un părinte sub protecția anonimatului.
Directoarea Teodora Bentz: Părinții uneori înțeleg așa cum doresc dumnealor
Contactată de Edupedu.ro pentru o poziție, directoarea Palatului Copiilor din București, Teodora Bentz, spune că informațiile privind descurajarea de a depune dosar de pretransfer sunt „subiective” și că „nu se poate vorbi în cazul niciunui manager sau a vreunei conduceri de presiune. De ce? Pentru că este o opțiune personală”.
Reporter: Legat de profesoara Andreea Mihuț, aceasta ar fi cerut viabilitate de 4 ani pentru post și nu s-ar fi acordat în ședință de CA. Iar pentru alți profesori, s-ar fi acordat – cum comentați?
Teodora Bentz: Punctul 1. Viabilitatea unui post, de 1 sau de 4 ani, din punct de vedere al calendarului mobilității, puteți verifica, nu este importantă, deoarece te poți titulariza pe post de 1 sau de 4 – nu este important acest lucru. Puteți verifica, aveți titularizare pe post indiferent de viabilitate.
Punctul 2. Pentru a vorbi despre viabilitate vorbim despre niște etape, o propunere a conducerii palatului, o discuție în consiliul profesoral, apoi o nouă discuție în consiliul de administrație. Deci sunt mai multe voci care puteau discuta și care puteau să-și declare oportunitatea sau lipsa de oportunitate din perspectiva tipului de post, pentru că la Palatul Copiilor sunt posturi mai deosebite decât cele din sistemul curricular, adică au o dimensiune aplicativă.
Reporter: Doamna Mihuț este deja titulară în sistem.
Teodora Bentz: Doamna Mihuț este titulară în sistem, dar la Piatra Neamț. Pentru un post de titular la București, trebuie să facă transfer sau să dea concurs, acestea sunt alternativele.
Reporter: Concurs de ce? Este deja titulară, atunci transfer sau pentru a continua – detașare.
Teodora Bentz: Ideea era în felul următor. Dacă dorea acest post, era liber și în 2021, din câte am văzut pe titularizare.edu.ro, puteți vedea și dumneavoastră asta. Eu sunt aici din septembrie și am încercat să privesc cât de obiectiv am putut situația aceasta și, deci, ca să mă informez m-am uitat pe platformă. Din 2021 a fost postul liber, dumneaei a optat pentru Piatra Neamț.
Dacă dorea, putea să opteze mai multe ori pentru acest post, evident respectând etapele de mobilitate și tot ce presupune un pretransfer. Nu văd efectiv unde este problema în acest an, probabil un dialog mai puțin onest cu părinții care uneori înțeleg așa cum doresc dumnealor.
Reporter: Legat de părinți, aceștia au organizat un protest în fața Palatului. Ați discutat cu ei, de ce protestează?
Teodora Bentz: Protestul respectiv așa cum a ajuns la mine informația trebuia să cuprindă 150 de oameni, din păcate au fost amestecați părinți și copii, cel mai mult au fost 20 de oameni. La negocieri au venit niște părinți și din păcate doi dintre ei au recunoscut că au fost dezinformați și au plecat destul de dezamăgiți că nu au informații corecte din partea doamnei profesoare. (…) Procesul verbal al acestei întâlniri a fost trimis la Minister, înțeleg că așa se face, pentru a fi informat și Ministerul cu privire la amestecătura care nu a fost în acord cu legea, amestecătură de părinți și copii.
Reporter: Profesoara este cercetată disciplinar. Care sunt problemele și care sunt concluziile dacă ați ajuns la ele?
Teodora Bentz: Nu s-a ajuns deocamdată la nicio concluzie, e adevărat că există diferite memorii, multe și ale părinților de la acest cerc. Vorbim de comisii prealabile de cercetare care vor realiza un raport și abia atunci vorbim de o cercetare disciplinară care să înceapă. Deocamdată este doar o cercetare a împrejurărilor, scrie în legea învățământului și în regulamentul de organizare și funcționare a palatelor.
Reporter: Împrejurări legate de ce anume?
Teodora Bentz: Împrejurările sunt legate de dialogul mai puțin onest ale doamnei profesoare cu colegele de catedră, respectiv de ceea ce părinții reproșează altor două profesoare din catedră, legat de o colaborare care nu a fost pe placul dumnealor. Deci sunt mai multe perspective, dar memoriile acestea au fost luate la cunoștință și urmează să se facă cercetare în sensul unor comisii deja numite.
Reporter: Deci celelalte profesoare sunt cercetate și ele pe lângă doamna Mihuț?
Teodora Bentz: Pentru că orice conducere se sesizează când este vorba de informații care trebuie verificate.
Reporter: În cazul celor două doamne, care ar fi informațiile pe care le verificați?
Teodora Bentz: Acum ar trebui să vă prezint date din memoriul părinților, ceea ce nu mi se pare onest din perspectiva unei cercetări care nu s-a finalizat.
Reporter: Este vorba de remarcile despre spectacole cu bilete de intrare și echipamente de dans plătite solicitate părinților?
Teodora Bentz: Vă dați seama că în momentul în care vorbim despre niște comisii care trebuie lăsate să-și facă treaba, nu o să vă dau amănunte până când nu se va termina cercetarea aceasta.
Reporter: Aceste lucruri v-au fost semnalate și la conducerea Palatului?
Teodora Bentz: V-am răspuns, vă dau amănunte când își face treaba comisia. Nu are rost să mă implic după ce comisiile au fost numite de consiliul profesoral, trecute prin CA, așa e corect din partea unui manager.
Reporter: Am căutat deciziile/hotărârile luate de CA și nu sunt pe site-ul palatului. Unde pot fi găsite, unde se publică?
Teodora Bentz: Hotărârile luate de CA se redactează după fiecare ședință, ele se pun la avizierul – de la o bucată de timp – de la secretariat, niciodată nu cred că veți găsi pe site-urile instituțiilor – eu m-am uitat cât am fost inspector – nu cred că sunt de interes public, mai degrabă pentru instituție, pentru angajații instituției.
Reporter: Bineînțeles că sunt luate de membrii de CA, ei sunt primii care au acces la informațiile din CA, dar ele sunt de interes pentru public pentru că arată funcționarea instituției.
Teodora Bentz: Sunt publice în măsura în care sunt publice pentru angajații instituției. Imaginați-vă că sunteți un părinte și căutați informații despre înscrieri, despre școala de vară și așa mai departe. Nu știu, ar trebui, vă invit cu drag la Palat să vedeți ce se întâmplă acolo. Lucrurile sunt dinamice, mai dinamice decât într-o școală, întrucât aici din 1986 instituția funcționează cu angajați noi, cu 14 cercuri, cu 69 de cercuri per total, cu o grămadă de performanțe, de rezultate, cred că trebuie să vedeți în ansamblu.
După 35 de ani vrem să deschidem săptămâna viitoare amfiteatrul de vară pentru elevi, haideți să vedeți cum este să se găsească fonduri, să se investească în băi și cabine de actori – toate lucrurile ăstea se întâmplă și pe părinți îi interesează de fapt dacă funcționează ventilația din sala de spectacole. Și iată că funcționează. Sunt lucruri mai importante decât faptul că trebuie să le punem pe site hotărârile. Ele sunt publice, dar sunt la avizier. Poate oricine dorește să le vadă după Consiliul de Administrație (CA).
Reporter: Revenind, pe lângă a verifica metodologia pentru posibilitățile de mobilitate ale profesoarei, este vorba despre descurajările pe care le-ați fi făcut pentru a nu se înscrie la pretransfer.
Teodora Bentz: Sunt subiective [informațiile], despre ce descurajare vorbim dacă fiecare își poate face dosar și optează dacă îl depune sau nu la inspectoratul școlar?
Reporter: Ați făcut vreo presiune sau nu asupra doamnei Mihuț legat de depunerea dosarului de pretransfer?
Teodora Bentz: Atenție, nu se poate vorbi în cazul niciunui manager sau a vreunei conduceri de presiune. De ce? Pentru că este o opțiune personală. Dacă dumneaei vrea să depună dosar, dumneaei lucrează la el, dumneaei semnează și se prezintă la ședințele publice și așa mai departe. Nici măcar nu are legătură cu instituția noastră acest demers. Etapele mobilității revin inspectoratelor școlare. Vă dați seama că iarăși vorbim de dimensiunea subiectivă a modului în care au fost ajustate informațiile. Nici nu am ce să comentez”.
Coincidență, într-un material realizat de TVR, recent, difuzat în urmă cu 3 săptămâni, cursurile de dansuri populare predate de profesoara Mihuț nu apar nici măcar menționate.
25 comments
Nu este normal ca soarta unui cadru didactic titular ( chiar și detașat) să fie decisă de colegele de catedră și directorul instituției. Este un abuz absolut abominabil și cine comentează de comentările acide către direcțiune să realizeze că acestea nu sunt nici 1% din cât a pătimit un profesor tânăr la început de drum, fără sprijin managerial care era legal să îl primească, fără drept la replică în comisiile în care s-a discutat “cazul” etc. După lumea se miră că pleacă tinerii și nu mai avem profesori, păi dacă sistemul ii sperie și ii pune pe fuga. Dacă oricând 2, 3 colege se pot alia împotriva ta și îți pot face hârtie mincinoasa să fi data afara iar omul care trebuia să calmeze spiritele, să fie neutru, managerul instituției, aproba și chiar incita la ura. Este un caz care dacă nu e rezolvat deschide o cutie a Pandorei..din moment ce profesoara de dansuri populare avea elevi, avea rezultate, participa la evenimente dedicate nu trebuia nici un moment să se pună problema de înlăturare. O echipa de manageri ar fi discutat și rezolvat acest conflict pe loc prin COMUNICARE. Cu acest incident cred că s-a demonstrat performanță direcțiunii și se pot lua măsurile aferente.
Consider că niște oameni rezonabili ar trebui să verifice înainte de a „da cu piatra”. Intervin pentru că sunt mama a două fetițe: cea mică este înscrisă la un cerc din Palat, iar cea mare este învingătoare în viață, pentru că a fost ajutată să obțină rezultate excepționale la examene de către doamna profesor doctor Teodora Bentz, înainte de a fi director aici, la Palat. A fost cea mai dedicată profesoară pe care a avut-o la clasă fata mea până acum. Cum puteți afirma că e o „nulitate” și că „nu știe să se exprime”, dacă are doctorat, toate gradele didactice, olimpici la naționale, conduce echipe de dezbateri cu premii? Mă șochează și cum un site precum edupedu accepta comentarii care calcă în picioare munca de zeci de ani a unor profesori cu rezultate.
pai daca scrie cu greseli cum poate fi catalogata altfel? experienta dumneavoastră o fi placuta, dar asta nu inseamna ca experienta tuturor trebuie sa fie identica.
deci toata lumea minte, doar madam bent e aia sincera si competenta, nu? pana sa vina doamna in cauza nu sa intamplat niciodata asa ceva in palat acum iata se dezbate in presa. rusine!!!
Este o vorbă printre dascăli despre cei care vânează doar funcții “cine nu știe să predea conduce”.
Dar luați-o acasă dacă tot vă place așa mult…Noi părinții din Palat am văzut în doamna director o persoană lipsită de diplomație, de tact, o persoana care nu își poate gestiona emoțiile și care țipă, urla, și cearta inclusiv părinți. Doamna în cauza are un comportament total deplasat normelor didactice și în fața elevilor ( elevi care nu sunt ai dânsei ci ai cadrelor didactice din palat), țipând și având un ton extrem de ridicat astfel încât copiii sunt speriați de ea. În toți anii în care mi-am adus copiii la Palat nici măcar nu știam cine este director, pentru că aceștia nu si-au făcut simțită prezenta ci probabil s-au ocupat de treburile manageriale nu de circ.
Îmi pare foarte rău, dar această “doamnă” Teodora Benz, manager la PNCB susține că “interesul superior al copilului este reletiv”, așa că nu știu ce alte competențe are, dar de manager la Palatul Național al Copiilor nici nu se poate fi vorba…
Rușinos tot ce am citit aici! Mi-ar crăpă obrazul de rușine în locul doamnei director
, poate are puțină decență și pleacă
Fiica mea a frecventat timp de 11 ani diverse cercuri ale PNCB printre care si ROMANASUL, unde a invatat sa cante la clape si i-a fost insuflata dragostea pentru folclor de catre genialul profesor Coman Stelian.
Si acest cerc a fost eliminat. Locul domnului Coman a fost ocupat de un domn care preda acordeon si pian, un domn care sunt sigura ca nu va avea vreodata rezultatele domnului Coman.
Din pacate conducerea PNCB (sa nu o uitam si pe doamna jurist care de fapt face legea la PNCB) nu doreste ca folclorul sa mai fie predat la PNCB, in ciuda faptului ca sunt multi copii care doresc sa duca mai departe mostenirea culturala a acestui popor.
Adevarul este ca PNCB a devenit SRL-ul unor persoane, un SRL care nu plateste taxe si impozite. Profesorii care nu aduc foloase materiale, cei care nu cer bani copiilor sunt indepartati.
Comenta cineva ca in PNCB s-au facut investitii in ultimul timp, probabil ca este asa, fiica mea s-a simtit atat de respinsa, dezamagita si dezgustata incat nu a mai vrut sa mai intre in PNCB. INVESTESC IN ZIDURI DAR CALCA IN PICIOARE SUFLETELE UNOR COPII INOCENTI, care nu stiau ca in aceasta lume primeaza interesul material.Tocmai oamenii care aveau rolul de a-i invata valorile adevarate ( adevar, cinste, credinta, iubire, compasiune…), de a-iproteja, de a le aduce zambetul si increderea in oameni sa le arate mizeria in care se afla societatea noastra in acest moment. Pacat!
RUSINE!!!
Rușine! Am lucrat peste 40 de ani la Palat și nu s-au mai întâmplat niciodată asemenea lucruri! Nu-mi vine să cred… Toată conducerea ar trebui schimbată de la Resurse umane la directori!
subscriu. e absolut dezolant să vezi o asemenea instituție târâtă în scandal din pricina incapacității unor persoane de a gestiona un conflict între colegi.
Exact! Și luate măsuri urgent cu privire la încasările de bani ce nu se mai opresc la aceste catedre!
Fetita mea a fost la cele doua cercuri de dans si da, ni s-a spus(parintilor) sa facem donatii lunar de 150 lei pentru a le ajuta(aer conditionat, staff, curatenie, etc.) + bani pentru costume spectacol- 400 lei un costum + bani pentru minim doua bratari la spectacol-50 lei biletul +bani pentru costumul de antrenament(tricou+ hanorac+geanta/ghiozdan). Fiica mea fiind începătoare nu vreau sa ma gandesc daca era la avansati cat ma costa.
La cursuri nu veneau mereu deoarece aveau repetitii pentru diferite concursuri sau spectacole cu trupa de performanta.
Doamna director le lauda, in deschiderea unui spectacol, pe aceste doua doamne de dans spunand ca dansele ” tin” acest palat si le doreste iesind la pensie de aici.
Fetita a fost inscrisa si la dans popular dar nu ni s-au cerut bani, ramanand placut surprinsa.
Bună ziua!
Doamna Bentz vede o realitate doar a ei pe care o expune cu atâta seninătate și convingere de parcă noi părinții nu știm ce se întâmplă la PNCB.Daca poate convinge consilierul juridic și administratorul să zugrăvească, pe noi părinții ne-a convins că știe să țipe și să intimideze copii!
Și trebuie să mai completez ceva important pentru știința tuturor: dna director nu a ocupat acest post prin concurs( cum are ea pretenții)…
in sfârșit ies la iveala niste chestii. când a câștigat profesoara de ceramica nush ce premiu, imediat s-au găsit unii sa ii cânte ode. palatul copiilor e o glumă. prezintă cursurile ca fiind gratuite, dar profesorii cer bani chiar și când nu sunt materiale implicate! unii profesori nu calcă pe la cursuri (de ex. doamna de ceramica menționată) și copiii fac cursurile cu cine știe ce studentă trimisă să o înlocuiască.
hai sa ne gândim câți bani încasează (cine? nu prea îmi dau seama.. profesorii? directoarea? îi împart, cum fac cu bacșișul echipele de la restaurant? 🙂 de la un curs daca se tine de 2-3 ori pe săptămână cu minim 10 elevi fiecare și se cer de la părinți 50 Ron pe trimestru :))
Sunt profesoara de peste 10 ani la Palat. Nu o sa comentez cazul colegei noastre, insa ce pot sa va spun este că într-un an de când este doamna director aici s-au mișcat in bine lucrurile și s-au făcut mai multe îmbunătățiri și renovări decât în ultimii 10 ani la un loc. Se aruncă cu noroi degeaba.
Bună seara Andreea! Poate ar trebui să comentați și cazul colegei, că nu se știe niciodată când vă vine rândul și ieșiți din grațiile conducerii…
Noi nu aruncăm cu noroi, noi spunem lucrurilor pe nume, spunem lucruri care până acum au fost băgate sub preș…
Și poate vă asumați ceea ce declarați și vă scrieți numele complet, dacă tot susțineți că sunteți profesor în Palat.
Bună ziua
Ceea ce spune dna Director este o minciuna. Părinții au făcut sesizării și proteste și dna Director I a bruscat și continua sa minta.Ma întreb care sunt interesele dumneaei si pe cine doreste sa aduca in palat din apropiatii dansei. Cred ca acest aspect ar trebui verificat in amanunt de cei de la Minister.Dna prof Mihuț Andreea , nu numai ca are o grămadă de realizări cu cercul, dar este și un cadru didactic dedicat.
Exista multe cadre didactice absolut minunate în Palatul Național al Copiilor, există oameni care cu modestie și pasiune se dedică total Copiilor, acestea bineînțeles că sunt date la o parte de Cercurile vedetă adică Dansurile de unde se produc bani sub formă de donații lunare, întrări spectacole, costume la preturi umflate etc. Am avut fetita la Dans și știu exact ce se întâmplă. Sub cupola unei asociații se strâng sume cu orice prilej, ca “donație”. Donația este ceva ce se face voluntar, fără îngrădiri de nici un fel. în momentul când tu ai părintele responsabil pe un grup care cere bănuții de donație cu insistenta sau diferite sume ptr diverse , aceea nu mai este donație este obligație. Nu suntem toți bătuți în cap, mulți tăcem pentru binele copilului sau pentru că copilul este bun în acea activitate , dar nu înseamnă că ne convine sau este ok . pe ce se duc taxele și impozitele noastre dacă copiii nu au de niciunele? Dansul este un sport care se poate face și cu 0 lei, ia uitați-vă în Africa cum dansează acei oameni și nu au nici costume nici nu plătesc taxe lunare etc…copilul face dans ptr sport nu sa se fabdoseasca în niște costume…care pot spune ca de multe ori sunt urâte și nepotrivite pentru copii( ii sexualizeaza excesiv)
Fiica mea a fost la mai multe cercuri de in cadrul Palatului, inclusiv la cercul de dans “Dinamic”al sefei de catedra , unde pt. a face parte din grupa de performanta al Palatului trebuia sa te inscrii si la un club particular sl d.nei profesoare( MoveArt Project). Acum 2 ani , canda venit d.na prof. Andreea Mihut si s.a redeschis cercul de dans popular, a fost o mana cereasca. Este diferita de toti profesorii din Palat. Nu face performanta in particular, copiii o iubesc enorm, nu cere sa le cumparam lucruri inutile cum fac celelalte cercuri. Intra pe scena cu 40 de copii , toti sunt foarte bine pregatiti.Parintilor le.a fost teama sa le spună copiilor ca este posibil sa nu mai predea d.na Adndreea , din toamna. Copiii sunt foarte necajiti ca o vor pierde.Participa la toate concursurile gratuite, niciodata nu i.a dus la concursuri cu plata , asa cum fac celelalte cercuri unde parintii au ajuns sa faca imprumuturi la banci pt concursuri. D.nele profesoare, colege, vor sa scape de dansa pt ca este prea omenoasa si nu face cum fac dansele.
Eu sunt total socata de aceste comentarii. Imprumut la banca pentru concursuri???? Probabil acel copil face performanta si stim cu toti ca un sport de performanta implica un cost mai mare! Daca ar fi adevarat!
Dar eu, ma intreb, cu ce va ajuta aceste neadevaruri si rautatii spuse?
Dragi parinti, daca sunteti nemultumiti de activitatea doamnelor din palat, mutati-va copilasi! Orice activitate presupune un mic cost. Daca acest ,, necesar,, nu este oferit de catre stat gratuit, trebuie sa-l suportam, altfel ii tinem acasa si facem noi cu ei. La particular, platiti o taxa lunara si separat recuzita (costume, deplasari, etc). Suntem liberi sa alegem!!!! Iar eu in calitate de parinte, va pot spune ca sunt cercuri care nu cer un leu si ti se recomanda un manual ieftin, tocmai pentru a nu exista asemenea comentarii.
Iar in ceea ce priveste Palatul, intr-adevar si eu mi-as dori o implicare mai mare din partea conducerii pentru conditii mai bune. Dar aici, conteaza foarte mult dorinta lor de implicare si capabilitatea lor de a cere fonduri!!!!! Sau poate sunt implicati si capabili si se lovesc de ceva. Nu stiu, nu imi place sa judec pe nimeni. Intai, ne uitam in ograda noastra si pe urma ii judecam pe altii.
Oricum, au inceput sa mai schimbe una alta, comparativ cu anii trecuti!
Una e un cost mic (cateva zeci de lei pe an) si cu totul altceva contributi lunare, fie ele si deghizate in donatii.
Doamna Alina, aici părinții spun adevăruri dureroase pentru noi. Acestea nu sunt răutăți, dar cu siguranță sunteți părtinitoare și aveți ” ceva relații ” cu cercurile vizate… Vedeți-vă de treabă ca și până acum… Vocea noastră se va auzi de data asta, nu vor scăpa basma curata cele care au făcut atâtea nemernicii, stai liniștită!
Această directoare face declarații halucinante. Este inadmisibil ce se întâmplă sub conducerea dânsei la Palatul Național al Copiilor…auzi tu: hotărâri publice pentru angajații instituției( nu există nici pe site, nici la avizier niciodată). Ar trebui cercetată în primul rand doamna director dacă nu cumva lucrează în tandem cu doamnele profesoare reclamate că cer părinților foarte mulți bani pentru cursuri, costume, spectacole, orice…