O poveste despre anxietate, pentru cei care cred că sunt singuri. Și singurii – Andreea Pavel, Info-sud-est.ro

1.328 de vizualizări
Andreea Pavel, info-sud-est.ro
Era în miezul verii, puțin trecut de prânz și terminasem de tastat ultimul cuvânt dintr-o anchetă când am simțit, brusc, pentru prima dată, că o să mor pe loc. Eram atât de convinsă că e o chestiune de câteva minute până o să dispar, încât am început să inventariez ce pot să mai rezolv rapid și cât de multe pot să las în ordine, până urma să pic.

Da, la asta îmi stătea gândul când eram față în față cu moartea: n-am loc de veci, vreau florile cutare, ce-o să spună mama, trebuie să îmi anunț colegii unde sunt documentele pentru ancheta X, trebuie să descui ușa ca să n-o spargă când nu voi mai fi răspuns la telefon etc.

Eram convinsă că tocmai am făcut un AVC și sigur și un infarct, nu conta că nu mă durea nimic. Erau suficiente zvâcniturile din piept și gât, amețeala, tremurul interior și impresia că mă sufoc.

 

Plus: Cum îți dai seama dacă ai anxietate și depresie? Institutul privat de cercetare condus de Mircea Miclea a deschis gratuit testele de screening pentru anxietate (pe Paxonline.net) și depresie (pe Depreter.ro) pe care le-a creat și care pot să fie folosite în regim self-help, în contextul epidemiei de coronavirus.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Daniel David: Au pătruns tot mai multe universități românești în clasamente, dar nu performăm la vârf. Avem nevoie de programe care să susțină excelența, să schimbe paradigme – câteva gânduri despre raportul Draghi

Recent a fost publicat „Raportul Draghi” asupra competitivității europene: The future of European competitiveness – A competitiveness strategy for Europe. Fără îndoială că raportul va genera discuții și reflecții aprinse, dar,…
Vezi articolul
Programa școlară

Rezultatele evaluărilor naționale din Franța 2022: Elevii de clasa a V-a au punctaje mai slabe și la franceză, și la matematică, față de 2021. Copiii de clasele pregătitoare și I au rezultate la fel ca anul trecut sau doar puțin mai bune

Rezultatele evaluărilor naționale din Franța, derulate în luna septembrie 2022, au fost publicate recent într-un raport de Direcția de evaluare specializată franceză – DEPP, similară Centrului Național pentru Politici și…
Vezi articolul

Doar 1 din 50 de studenți români din peste 30 de universități din țară au beneficiat de o mobilitate academică internațională – analiză realizată de Alianța organizațiilor studențești / ANOSR: Mobilitățile „nu reprezintă un obiectiv fundamental” pentru instituțiile de profil

Mai puțin de 3%din totalul studenților înscriși în universitățile participante la o cercetare de specialitate au aplicat pentru o mobilitate internațională de studiu sau de practică, iar dintre aceștia și…
Vezi articolul