O poveste despre anxietate, pentru cei care cred că sunt singuri. Și singurii – Andreea Pavel, Info-sud-est.ro

1.326 de vizualizări
Andreea Pavel, info-sud-est.ro
Era în miezul verii, puțin trecut de prânz și terminasem de tastat ultimul cuvânt dintr-o anchetă când am simțit, brusc, pentru prima dată, că o să mor pe loc. Eram atât de convinsă că e o chestiune de câteva minute până o să dispar, încât am început să inventariez ce pot să mai rezolv rapid și cât de multe pot să las în ordine, până urma să pic.

Da, la asta îmi stătea gândul când eram față în față cu moartea: n-am loc de veci, vreau florile cutare, ce-o să spună mama, trebuie să îmi anunț colegii unde sunt documentele pentru ancheta X, trebuie să descui ușa ca să n-o spargă când nu voi mai fi răspuns la telefon etc.

Eram convinsă că tocmai am făcut un AVC și sigur și un infarct, nu conta că nu mă durea nimic. Erau suficiente zvâcniturile din piept și gât, amețeala, tremurul interior și impresia că mă sufoc.

 

Plus: Cum îți dai seama dacă ai anxietate și depresie? Institutul privat de cercetare condus de Mircea Miclea a deschis gratuit testele de screening pentru anxietate (pe Paxonline.net) și depresie (pe Depreter.ro) pe care le-a creat și care pot să fie folosite în regim self-help, în contextul epidemiei de coronavirus.

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Bacalaureatul “aproximativ”. Statisticile cu înscrişi au fost rotunjite de minister, în loc să fie exacte, după ce numărul oficial de înscrişi de la Evaluarea Naţională a fost diferit în fiecare din cele 3 comunicate date de instituţie

Ministerul Educaţiei anunţă în premieră că la Bacalaureat 2020 “pentru susținerea probelor scrise s-au înscris aproximativ 155.500 de candidați”. Anunţul cu cifrele rotunjite vine cu o zi înainte de prima…
Vezi articolul

Liceenii sunt criticați că ei controlează sursele de disconfort prin interacțiunile digitale, nu reacționează la opinii diferite și critici / În vremea inteligenței artificiale, e important să ne construim maturitatea emoțională prin schimb de idei și polemici – profesorul Răzvan Rughiniș

“Este important, așa cum un organism își construiește anticorpii în fața unor amenințări noi”, în epoca  ascensiunii inteligenței artificiale “să ne construim o maturitate emoțională prin schimb de idei, prin…
Vezi articolul

Cum a mințit secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, că PNRR nu ar permite creșteri de salarii sau sporuri pentru profesori, aflați în grevă generală: Guvernul și Parlamentul au mărit constant în 2023 veniturile diferitelor categorii de bugetari

Secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, a declarat miercuri după negocierile cu sindicatele că PNRR nu permite creșteri de salarii sau sporuri la profesori. Realitatea este că în PNRR nu…
Vezi articolul