O nouă sesiune de admitere în 2024 la școlile de Poliție. Ministerul de Interne scoate la concurs 2.880 de locuri pentru agenți. Cererile de înscriere se trimit exclusiv în format electronic până pe 6 octombrie / Model de cerere de înscriere

Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr”, Câmpina / Foto: scoalapolitie.ro


Peste 2.800 de posturi au fost scoase la concurs în şcolile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI), potrivit site-ului oficial. Cererile de înscriere completate se trimit exclusiv în format electronic pâna la data de 6 octombrie, iar probele sportive încep pe 1 noiembrie.

Au fost scoase la concurs locuri în următoarele unități de învățământ:


Numărul de locuri pentru fiecare specializare este următorul, conform anexei nr. 1, publicată de MAI:

Admitere postliceală Poliție 2024

Înscrierea

Cererile tip de înscriere se transmit exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail a unităţii de recrutare, până la data de 6 octombrie, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică.

Candidaţii se pot înscrie la o singură şcoală postliceală. 

Vezi și următoarele documente suport pentru admiterea în sesiunea octombrie-decembrie 2024:

Probele sportive

Proba de evaluare a performanţei fizice se susţine în perioada 1 – 6 noiembrie, indiferent de unitatea de învăţământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecţie, astfel:

Proba de evaluare a cunoștințelor

Candidaţii care au promovat proba de evaluare a performanţei fizice vor susţine proba de evaluare a cunoştinţelor în data de 9 noiembrie, iar rezultatele obţinute vor fi postate pe site-ul oficial al unităţilor de învăţământ.

Proba de evaluare a cunoștințelor constă într-un test grilă și cuprinde:

a) subiecte din disciplinele: limba română – 40% și limba străină – 15%;

b) subiecte din legislația specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum și a instituțiilor politice ale statului – 20%;

c) subiecte de educație civică și cetățenească, exerciții de evaluare a capacității de analiză și sinteză, precum și exerciții privind deprinderea raționamentului logic – 15%.

La punctajul obținut la proba de evaluare a cunoștințelor se acordă un punct din oficiu, reprezentând 10% din nota maximă.

Tematica și bibliografia pentru proba de evaluare a cunoștințelor se publică pe site-ul unităților de învățământ.

Examinarea medicală

Examinarea medicală are loc în perioada 13 noiembrie – 23 decembrie. 

Rezultatele finale

Se afișează la sediul unităților de învățământ și se postează pe site-ul oficial al acestora, până la data de 24 decembrie, potrivit sursei citate.

Nota finală se calculează ca medie aritmetică a notelor obținute la cele două probe: de evaluare a cunoștințelor și de evaluare a performanței fizice.

De menționat că departajarea candidaților cu note finale egale se face aplicând, în ordine, următoarele criterii:

a) media generală obținută la examenul național de Bacalaureat;

b) nota obținută la proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul examenului național de Bacalaureat;

c) nota obținută la proba scrisă obligatorie a profilului din cadrul examenului național de Bacalaureat;

d) nota obținută la proba scrisă la alegere a profilului și specializării din cadrul examenului național de Bacalaureat;

e) media aritmetică a mediilor anuale obținute pe parcursul studiilor liceale la prima limbă străină, potrivit foii matricole;

f) media aritmetică a mediilor anuale obținute pe parcursul studiilor liceale la a doua limbă străină, potrivit foii matricole.


Detalii cu privire la această sesiune de admitere se regăsesc pe site-ul MAI, iar ulterior pe site-urile inspectoratelor generale şi ale fiecărei instituţii de învăţământ:

Exit mobile version