Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a decis organizarea unei sesiuni extraordinare a concursului de rezidențiat în data de 14 mai 2023, pentru cele 628 de locuri și posturi rămase neocupate în sesiunea noiembrie 2022, potrivit unui anunț făcut de Ministerul Sănătății pe Facebook.
- Amintim că doi parlamentari USR îi cereau ministrului Rafila, la începutul lunii ianuarie, să organizeze încă o sesiune de rezidențiat pentru că 600 de locuri au rămas neocupate.- Detalii aici
- Lista locurilor și posturilor disponibile se regăsește aici.
Ministerul Sănătății anunță într-un comunicat de presă că va organiza o nouă sesiune a concursului de rezidențiat în data de 14 mai 2023. Această sesiune se va desfășura împreună cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.
Concursul va fi organizat în mod similar cu cel din luna noiembrie și va avea o durată de 4 ore, în care trebuie rezolvate teste de tip grilă cu 200 de întrebări.
“Multe din locurile rămase neocupate în sesiunea din toamna anului 2022 au fost în specialități deficitare, precum medicina de urgență, medicina de familie, chirurgie generală, neonatologie. Continuarea pregătirii pentru tinerii medici este esențială și, așa cum am declarat încă de la finalul anului trecut, am luat măsurile necesare pentru a oferi această nouă posibilitate absolvenților de medicină care nu au ocupat un loc în sesiunea precedentă a concursului de rezidențiat. Trebuie să ne asigurăm că tinerii medici au un loc de muncă și, totodată, sprijin în ocuparea tuturor locurilor disponibile, inclusiv în specialitățile deficitare.”, a declarat ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.
Ministerul Sănătății anunțase în noiembrie anul trecut, după sesiunea concursului de rezidențiat, că s-ar putea organiza “în mod extraordinar” în prima jumătate a anului 2023, o sesiune nouă, “având în vedere că multe dintre locurile rămase neocupate sunt din categoria specialităților deficitare (medicină de urgență, medicină de familie, ATI, neonatologie, specialități chirurgicale pediatrice, sănătate publică și management, epidemiologie, microbiologie medicală etc.) precum și faptul că licențiații facultăților de medicină obțin dreptul de practică numai după dobândirea titlului de specialist de către medicii rezidenți”. – Detalii aici