Directorii de școli din mai multe județe au primit un ultimatum de la inspectoratele școlare, conform surselor Edupedu.ro. Inspectoratele au cerut să fie trimise la județ, de către fiecare școală, estimări cu „necesrul de credite pentru plata salariilor lunii mai 2023”, iar termenul limită este luni după-amiază. Este prima dată când se solicită o asemenea estimare, iar ea are loc în contextul grevei generale. Acest lucru poate fi o formă de presiune pentru angajații din școli.
După documente trimise în școli, cu prevederi legale inaplicabile conflictului de muncă actual, după presiuni făcute prin inspectorate pentru completarea registrelor de muncă și după presiuni suplimentare puse pe angajații școlilor prin neadecvarea calendarului înscrierilor la bacalaureat la situația produsă de greva generală, Ministerul Educației și inspectoratele pun presiune pe școli din nou. De data aceasta prin directorii de școli s-au transmis mesaje de numărat zilele în care fiecare angajat a fost în grevă, ca să nu fie pus la salariul pe luna în curs, salariu care ar trebui primit, conform calendarului, pe 12 iunie.
Mesajele inspectoratelor pleacă de la situația de grevă și pe baza evidențelor pe care le au directorii li se cere acestora ca până luni la ora 16:30 „să calculați, estimativ, necesarul de credite pentru plata salariilor lunii Mai 2023, corelând cu raportările pe care le-ați transmis la ISJ în fiecare zi a grevei”, conform surselor Edupedu.ro.
Mesajele au fost primite luni la prânz. Estimările sunt solicitate în condițiile în care noua variantă a programului de salarizare apare de regulă la începutul lunii viitoare, pentru luna precedentă.
Greva generală a fost declanșată pe 22 mai, în toate școlile și grădinițele din sistemul public de Învățământ din România. Sunt în grevă circa 200.000 de angajați, atât cadre didactice cât și personal nedidactic.
Foto: © Lovelyday12 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev sădescarce imagini de calitate cu 50% discount.
48 comments
Nu sunt frustrat , dar daca umilesti ,umileste si copilul al cărei mama este diriginte si se află în aceeași clasa, sau daca schimbi regulile jocului în timpul rezolvării unui exercițiu,schimbale si fata de copilul dirigintelui , cat si al acolitului…, ca vorba aceea vindeți note pe bani!!!!
Asa v-ați luat masini electrice ( asa are dl.prof.de matematica, conduce HONDA CR-V electrica , nou nouță,, prin bulling si amenintari., din salariul de 3.500 lei / net
Nu fac politica , doresc mărirea salariului dumneavoastră cu 125% , dar daca esti prins ca faci meditatii, sa fi dat afara , cat si restituirea salariului pe ultimii 5 ani.
Credeti ca exista posibilitatea , ca acolitii sa primească intrebarile de la lucrări, la materii, pentru a fi ajutați acolitii!!!Eu zic , că da!!!
Despre ce vorbim!
Sunt de acord cu tot ce solicitați, dar daca ati gresit , sa plătiți !
se pare ca ai o problema veche cu cadrele didactice. esti suparat ca te puneau absent cand chiuleai de la orele de lb romana, mai ales de la orele cand s-a predat cratima. e cel mai agramat si analfabet comentariu citit de mine in ultimul an. daca e asa bine sa fi profesor, de ce nu esti si tu? aaa…am uitat…nu ti-a placut scoala. pe facebook si tu ai la profil “skoala vieti” absolvita?
Cratima lu’ peste! Ce are “skula” cu prefectura? E cel mai aerian comentariu cu pretenție de replică, văzut de mine. Mai pe intelesul tău: Cristi a pus o problemă de matematică și “profesor” a răspuns la gramatică. Geaba ai cratima in buzunar dacă nu ai semantica la cap.
Felicitări.. Vad și eu un părinte căruia nu ii este frica sa spună ADEVĂRUL GOL GOLUT
BRAVO!
Nu ar trebui sa îi cereți sa plătească în primul rând președintelui? Cel care, ghinion, are 6 case din meditații?
Dacă părinții și-ar pune odraslele să învețe zi de zi nu ar fi nevoie de meditații. Sunt copii care nu fac meditații dar fac performanță. Dar nu se vede gunoiul din ochiul propriu. In educație intervin trei factori. Școala, FAMILIA, mediul.
ce sa faca? pai parinti ca el au chiulit mai mult decat sa frecventeze cursurile si dvs doriti sa isi puna plozii la invatat?
bravo ! frumos răspuns !!!
Dar cu profesorii incompetenti ce ne facem ca sunt tare multi,habar nu au ce sa faca la ora;din cauza lor invatamantul este la pamant.Aceasta este realitatea.Copiii sunt slab pregatiti si nu este corect sa aruncam vina doar asupra lor pentru ca dascalul nu stie ce si cum sa predea.
Sunt de acord sa li se mareasca salariile ,dar sa fie platiti in functie de rezultatele de la clasa.
Stiu sigur ca adevaratii dascali,cu vocatie, bine pregatiti in aceste zile sunt alaturi de elevii lor pentru ca ii respecta si-si respecta munca de dascal.
Cei care isi bat joc azi de copii nostri sunt cei cu 0 implicare,care nu au salarii atat de mici precum credeti si care zi de zi nu le pasa …decat de bani.
Lucreaza atat de putin pentru salariile pe care le primesc in acest moment.
Si mai stiu ca trebuie sa imi tin copilul acasa si sa ii predau eu ceea ce ei nu au facut.Multumesc domnului ca inca stiu si pot sa fac acest lucru,si atunci intrebarea este de ce ne trimitem copiii la scoala in Romania.
Aceasta greva nu are nici un fundamen real, atata timp cat dascalii nu sunt trasi la raspundere pentru situatia dezastruoasa in care au adus invatamantul.
Știi tu care e realitatea, pentru că ai visat-o azi-noapte.
Hai să-ți desenez: dacă oferi un salariu de început de 2700 de lei, NU VINE NICIUN ABSOLVENT DE TOP să dea concurs pentru un post în învățământ. Cei în vârstă se pensionează, posturile trebuie să găsească ocupant. Și atunci alegi dintre cei care s-au dus la concurs și au luat peste 5 (marota aia cu sub 5 e altă balivernă pe care vă place s-o rostogoliți de parc-ar fi adevărul absolut). Iar respectivii vin și-și fac meseria așa cum se pricep, bine sau rău. Iar apoi vii tu și te plângi că n-ai calitatea pe care ți-o dorești.
E clar acum? Trebuie investit și în resursa umană, și nu, nici așa nu se vor vedea imediat rezultatele. A durat decenii până să ajungem în această situație, nu se redresează peste noapte.
Dar nici nu știu de ce-mi bat capul să vă explic lucruri absolut elementare unora care veniți doar cu pretenții însă sunteți incapabili sau nu doriți să înțelegeți.
Tocmai ai desenat că peisajul actual este format din “aproape pensionari” și “profesioniști de nota 5”. “Aproape pensionarii” nu au 2700. Deci cereți “supraaprecieri” pentru “cei de nota 5” ca să ce? – ca să-i școliți?😂
S-o credeți dv. Sunt oameni care muncesc pe brânci. Au și rezultate și performanta. Nu sunteți implicata în mod direct în aceasta problema și nici informata suficient. Sunt destui profesori învățători care vin în clasa cu grija zilei de mâine.
bravo ! frumos răspuns !!!
Cine ii opreste pe marii conducatori sa ii traga la raspundere pe profesorii care nu sunt pregatiti corespunzator sau care nu au rezultate cu elevii sau care fac meditatii fara sa plateasca impozit(sau care se fac doar pentru bani)?
Daca salariul minim al unui profesor ar fi jumatate din al unui medic/ procuror/judecator, atunci ar merge la universitate un numai mai mare de abslventi de liceu, care au avut rezultate bune sau foarte bune la bacalaureat.
Sunt multe de zis, dar rezolvarea problemelor se poate face numai de cei care scriu si aproba legi, tinand cont de toate nevoile oamenilor.
Nu inteleg de ce unii cetateni trebuie platiti cu sume mai mari de 10 000 lei pe luna, daca nu au contribuit dovedit la reducerea datoriei externe sau a numarului infractiunilor sau a numarului bolnavilor….
…..Probabil profesorii sunt vinovati….Sa se renunte la serviciile lor, daca au ajuns sa raspunda pentru problemele nerezolvate de restul societatii ….
Solicitare privind “estimarile salariale actuale” ?!?
Acum realizati ca astia habar nu au ce salarii primesc profesorii din moment ce solicita scolilor o astfel de situatie ?!?
Astea sunt sicane de cretini !
Sau poate ii explica cineva retardatului care a gandit o astfel de solicitare ca situatia salariala o poate afla direct de la ANAF, asa cum fac bancile cand soliciti un credit !
Meditațiile se justifică atunci când vrei performanță, vrei să te asiguri că iei o notă foarte mare la un examen, când tinzi spre 10. În rest, sunt doar un moft al celor care nu au chef săfie atenți în clasă. Sunt copii, în medii defavorizate, în clase cu elevi slabi la învățătură ( pentru că așa doresc, vin din an în Paște la școală, fără rechizite, vin să deranjeze etc), care au avut rezultate foarte bune la examene și fără meditații. Au învățat în clasă și acasă, individual, așa cum făceam toți pe vremuri. Nu stăteam cu telefonul în brațe de dimineață până noaptea. Vin copiii obosiți la ore pentru că au stat pe tik tok până la 4 dimineața.
Corect !
Am adus la cunoștință despre abuzurile profesorului la ore , la cabinetul doamnei Președinte din Senat pe Invatamant (dna. Natalia Intorero) , telefonic, pentru o audiență cu unul din consilierii dumneaei, mi sa spus că nu au timp.
Am trimis un email către , un membru din comisia de invatamant , nu am primit raspuns ….
Am solicitat in scris la ISMB – S…, sa recorecteze o lucrare , de către un specialist autorizat, pentru a se constata ,dacă profesorul a dat nota corecta, am primit raspuns ; ca nu sunt competenti , fără adresa de înaintare, fără număr, fără ștampila instituției, am primit un email sec , ( deși aveau obligația ca acea cerere, sa o trimită către instituția competenta teritoriala, spre soluționare în 5 zile + o adresa către beneficiar pentru informare , asa scrie la procedura )DESPRE CE VORBIM!!!!
Ce facem cu acei copii care sunt ținuți în brațe de către profesori , prietenii , amicitii..au numai note de 10 pe linie , beneficiind de burse de merit , dar la capacitate iau note sub , nota .9.00, nu cumva se prejudiciaza statul cu buna stiinta, furt…( Nu o spun eu , ci statistica din școli, mai verifică cineva , cum a luat acel elev acele note de 10 pe linie ….)
Nu ai luat peste nota 9.00 la capacitate sa dea părinții ,banii inapoi ,pentru toti anii de școlarizare ,anii 5-8 .cat si anularea premiilor ( 1-2-3)
Ce fac copii cu acele atestate ,profesionale , lingvistice de nivel , dacă nu-l pot folosi în cadrul scolii( copii au atestate ,dar profesorii la ore îi țin ,cu note de 8 și 9 ,pentru a da nota 10 pe linie pilosilor ), cum încurajăm un copil din rural / urban, dacă elevul este nevoit sa mai participe la examenul de capacitate ..Nu cumva acel copil este înjosit sa mai participe la acel examen.( practic îl da de 2 ori).Atunci dna.Ministru Deca, dați si dumneavoastră examenul de 2 ori.
Cine corectează testele capacitate clasa a 4 a si a 6 a, profesorii din școală,unde mai este corectitudinea…
Astfel de deficiențe, se stiu de la cel mai înalt nivel, dar nu o sa faca nimeni nimic, pentru că; o mana spală pe alta!
Nu dorim decât respect , DAR NU NE INJOSITI /UMILITI COPII LA ORE , pentru a face loc pilosilor….( dl.profesor cand puneți un elev sa faca un exercițiu la tablă nu schimbați regulile jocului , în timpul jocului , pentru al umili , injosi, pe pilosi îi ajutați …..),
De o așa școală ca a dvs eu nu am auzit niciodată. M-am pierdut în problemele pe care le enumerați. În școala mea nu sunt nici 10% din problemele astea.
Nu am înțeles despre ce examen pe care trebuie să îl dea copilul de două ori vorbiți.
Care e problema dacă trestările de la clasele a 2-a, a 4-a, a 6-a le corectează învățătorul sau profesorul de la clasă? E normal să fie așa, din moment ce scopul testului este orientarea elevului și remedierea problemelor de către acel profesor/învățător. Dar dvs nu aveți nici un pic de încredere în cadrele didactice din acea școală. Mutați copilul în altă școală, în actuala pare să fie dezastru. Vă garantez că veți găsi o mulțime de școli cel puțin decente.
Contestația unei note primite la o lucrare scrisă se face la unitatea școlară. Solicitați recorectarea sau reexaminarea.
Contestația unei note primite la un examen național se face către comisia de examen, conform procedurilor.
Contestațiile NU se fac direct la un trepăduș politic de la care să așteptați vreo acțiune, nu e treaba politicienilor să vă rezolve problemele. La fel, nu se fac către ISJ înainte de a încerca o rezolvare la unitatea școlară.
Dacă ați fi mers întâi la școală, n-ați mai fi atât de frustrat. Vă deranjează că iau alți elevi note mai mari decât copilul dvs? Sunteți în măsură să evaluați singur nivelul competențelor demonstrate de copilul dvs? Sunteți deja convins care e răspunsul corect, căutați doar pe cineva să vă dea dreptate… și nu-l găsiți pe acel cineva.
Din ianuarie 2020 au numit în inspectorate și în funcțiile de director , doar politic , fără pic de meritocrație , de aici a pornit greva . Maxima istoriei ” Istoria se repetă și din păcate, omenirea nu a învățat nimic din n asta ” . Profesorii de valoare nu pot suporta acest lucru : directori și inspectori semianalfabeți !!! Interesativă ce s-a întâmplat începând cu ianuarie 2020 in ISJMM !!!
Genul de comportament manifestat de guvern în actuala situație este un exemplu excelent de bullying. Ei nu ascultă propunerile profesorilor, dar vin cu propunerile dânșilor, pe care le aprobă singuri și apoi le legiferează. Între timp, trimit mesaje de intimidare pe toate canalele disponibile, ba o solicitare de situații, ba o notă de informare despre cum se taie ore și peste toate o ordonanță care să reglementeze suspendarea contractelor de muncă pe perioada grevei. Apoi niște mizerii de prime plătibile în tranșe și condiționate și acelea. Pe când cupoanele sociale pentru profesori?
Aș vrea să reamintesc tuturor că toate majorările și plățile făcute profesorilor au fost plătite cu întârzieri și eșalonări pe luni și ani de zile, astfel încât, pe lângă faptul că, în cuantum, ele nu reprezentau mare lucru, prin plata întârziată au devenit aproape nule. Ultimul exemplu ar fi orele remediale din pandemie, plătite după 11 luni. Asta în timp ce profesorilor li se cer intervenții rapide. Și eficiente.
Meseria de profesor, probabil precum cea de medic, a devenit o meserie de „hârțogar”: planuri individuale, planuri pe unitate, planuri remediale, fișe personalizate și apoi rapoarte individuale, cu planuri remediale pe baza rapoartelor. Săptămâna verde – dosare de planificări și raportări, săptămâna alfel la fel. Portofoliul personal, portofoliile elevilor, dosarul catedrei, dosarul comisiei, procese verbale, planificări în toate aceste dosare, planificare pe orice pas pe care îl faci în perimetrul școlii apoi analiza și raportarea lui plus planul remedial.
Mai nou, modulul MATE cu obligația profesorilor de a participa. I s-au arondat urgent și credite. De parcă problema abandonului școlar se rezolvă prin încărcarea problemelor (tot de către profesori) în SIIIR.
AAAA, să nu uităm de proceduri. Școlile din România au în jur de peste 150 de proceduri care reglementează cam tot ce s-ar putea întâmpla în școală. Pe care profesorii (în comisiile respective) trebuie să le elaboreze și revizuiască aproximativ anual. Tone de hârtii și prostii. Și predarea?
Dacă s-ar contabiliza orele de citit și revizuit și redactat toate aceste maldăre de hârtii și situații, ați vedea că, fără să ajungem la norma didactică de predare, s-a consumat și depășit săptămâna de lucru de 40 de ore.
dar genul de comportament manifestat de învățații învățaților, secare este?
este un comportament arogant, egoist și de prost gust…pe alocuri comportament de galerie, condusă de mustață de la FCSB.
buling ar trebui să facă societatea civilă cu voi, și pe unde va prinde ca luați șpăgi, atenții și bani din meditații, pe acolo sa va umfle cârcă și ochii.
sa va fie sa primiti banii ceruți, înzecit, dar banii aia sa fie pontati la cartela
Bun, atunci jos cu ei. Bine că au băgat religia la bac, ăsta le era stresul.
Am vorbit cu doamna dir.adjunct , cu doamna diriginte ,mi-au spus sa mut copilului la alta școală ( de ce trebuie să mut eu, copilul la alta școală ,dacă nu am bani de meditatii ).
Facetiva treaba zilnic.
Nu ne umiliți copii la scoala , în clase..
Fiți corecți, pe pilosi îi ascultați din lecția predată în urma cu o zi ,iar pe acel copil care nu face parte din rândul acolitilor îi ascultați ,ce le-ați predat acum 3-4 luni.
Unde este corectitudinea!!!
Copilul sa puna mana pe carte si nu are nevoie de meditatii! La cat de usoara e scoala de azi! E rusinos sa ai nevoie de meditatii. Inseamna ca ori esti putoare ordinara, ori nu te duce capul!
Da bă, dar pe pilos să-l asculți dintr-o lecție de biologie și îi pui 3 întrebări și are nota 10 iar pe cel fără pile îl asculți din 5 lecții și o mulțime de întrebări, si totuși elevul i-a răspuns la toate întrebările corect și îi pune 9……. este corect? fapt real! așa că hei, unde este putoarea ordinară? atenție! nu toți profesorii merită respectul ( doar unii) cât despre elevi sunt și pămpălai care deranjează ora și nu pot învăța ceilalți cu interes. o zi bună!
Circulă de vreo oră, prin mediile civice de la noi, ideea unui REFERENDUM NAȚIONAL pe tema pensiilor speciale. Propunerea de astăzi a guvernului este înșelătoare. Furturile și nedreptățile rămân în continuare neatinse. Nu ar trebui să existe deloc pensii speciale, cu sume oferite din afara principiului contributivității, iar scurgerile financiare către cei privilegiați vor afecta întotdeauna salarizările echitabile ale celorlalte sectoare de activitate.
Fac un apel anonim la redacția organizației Edupedu să publiciteze ideea unui “REFERENDUM NAȚIONAL pe tema pensiilor speciale. Este și corect din punct de vedere civic, și perfect constituțional. O implicare pe măsură ar face cinste inclusiv redacției dumneavoastră.
Pensiile speciale trebuie anulate, nu impozitate. Va sfatuiesc pe toti sa trimiteti petitii prin email la Parlamentul European prin care sa criticati aceste decizii.
Chiar si redactiile de presa o pot face.
PENSIILE SPECIALE SUNT O MARE NEDREPTATE SI O RUSINE NATIONALA.
In curand vor creste cu exact valoarea impozitului trambitat acum.
Nu v-ați prins că această campanie e precum băgatul bățului prin gard pentru întărâtare.Adică ,din nou ,,divide etc impera”.Este deci o falsă cauză a nivelului redus al salariilor din învățământ.Analizând,astfel de ascunde colectarea dezastruoasă a TVA, în prima parte a acestui an 2023.Dar de ce nu intervine sectorul privat oare? Vă spun de ce-pentru că menținerea salariilor mici este in interesul său ca beneficiar al ,,investițiilor” de la buget.Dar poziția aceasta haiducească de a lua de la polițiști și a da la învățământ duce la nemulțumirea acestora cu noi încetări ale lucrului.Poate vor face grevă și Ciuca și Ciolacu??? Așa făcea și Base’ în 2010 când anunța reducerea cu 25 la sută a salariilor dar avea grijă să mărească concomitent bugetul la Min.Turismului că doar acolo era doamna blondă de Pleșcoi dar și la Adm.Prezidentială că acolo erau ai lui.Deși asta era treabă lui Boc ca prin ministru,,yes man” cu excepția indicată.
Nu inteleg de ce nu reactioneaza cei din sectorul privat, care contribuie cu banii la buget….
Guvernul nu imparte bine acesti bani!!!
Rușine!
Așa se întâmplă când inspectoratele colcăie de oameni nepregătiți, numiți în funcții noaptea, după un apel telefonic, când vin la inspecțiile tematice și pleacă încărcați de ceea ce au solicitat anterior prin alții ca ei ( prepelițe, brânzeturi fine și multe altele), când, în fruntea ME, se află personaje care au pierdut contactul cu munca la catedră și nu cunosc nevoile elevilor, profesorilor și școlilor.
Poate ne merităm soarta, că pe unii dintre acești dușmani ai educației i-am trecut clasa, cândva. Asta se întâmplă când se lasă ștacheta, se înmulțesc proștii și ajung să ne conducă, să decidă soarta noastră și a copiilor noștri.
E legal asa ceva?
Trebuie dați în judecata și cerute daune și morale și materiale ,tot ce se poate!)
Buna seara.
Ce facem cu bulingul de la clasa , școală, de către profesorii , pentru a face meditatii.
Nu ne umiliți copii la ora , nu ne injositi copii la ore, ,, vrei mai mult căutăma….., ai învătat,…spune hai ce mai astepti ( bineînțeles si cu ajutorul elevului cu care face meditatii )
De astfel de cazuri nu spuneti nimic….
Sunt de acord cu mărirea salariilor cu 125% , dar daca profesorul este prins ca face meditatii cu copilul din clasa sau școală unde preda ,sa fie dat afara si sa restituie tot salariu pe ultimii 5 ani.
.
Știm că există asemenea cazuri. Văd că și dvs știți, chiar din clasa copilului dvs, bănuiesc. Cine ar trebui să îl oprească pe acel profesor, dacă nu cei implicați direct? Mergeți la director, la inspectorat, la poliție, la presă, oriunde, dar nu pe un forum de discuții sub anonimat. Aici nu vă poate ajuta nimeni. Eu vă cred, știu că se întâmplă și așa ceva, așa cum sunt și medici care condiționează actul medical. Pe medic cine îl oprește, confrații? Nu, pacienții!
Citiți legea, Autoritatea pentru inspecție școlară nu se autosesizează, scrie clar. Tot în lege veți vedea și sancțiunile pentru profesor.
Sunt profesor si sunt de acord cu dvs! Eu respect codul de etica si nu fac meditatii cu elevii de la clasele proprii (nici macar din scoala) dar daca mi s-ar mari salariul cu 125% nu as mai face cu niciun elev, ptr ca le facem mai mult de nevoie
Cu alte cuvinte, nu vă faceți treaba la clasă ca să aveți elevi la meditații!
Știti ce? M-am săturat sa tot aud de meditații … Meditații-meditații – dar reclamați-i odată pe ăia de fac meditații cu elevi de la clasă, cu elevi de la alta clasă, scoală, oraș, țară, univers etc. Mai ales reclamații pe profesorii care obligă elevii sa vina la meditații. Sa-i eliminăm din scoala odată. Ca altfel va meritați soarta! Sunteți buni doar de văicăreli și acuze, dar în rest nu faceți nimic! Va meritați soarta!
Cred ca aici esti absurda. Nu ai de ce sa reclami orice profesor care face meditatii, trebuie sa fii batut in cap. Problema e doar cand faci cu elevul de la clasa si mai ales daca il fortezi cumva sa vina (sunt cazuri putine de acest gen oricum, daca e un profesor la 5 scoli…)
|Trezeste-te , femeie! E o activitate ca oricare alta. Se duce profesorul ala sa caute un elev de la alta scoala sa il ia la pregatire? Nu, parintele il contacteaza. Nu e nimic ilegal aici. E o forma de munca suplimentara.
Tu daca ai avea salariu insuficient si cineva te roaga sa ii meditezi copilul, ai refuza?? E , cum ar veni, al doilea job. Si daca v-ati pune copiii aia sa invete, in loc sa stea numai pe facebook, nu ar mai avea nevoie de atatea meditatii…meditatiile sunt ptr elevi lenesi, asa ca, daca vreti sa dispara, puneti-va copiii cu burta pe carte! E si poeni bil, pe vremea noastra, celor mai in varsta, nu mai aveam nevoie de atatea mediattii si examenele erau mult mai grele, materia mai stufoasa, profesorul facea probleme mult mai grele si nici nu statea sa explice ca la idioti ca acum!
Poate iti dai totusi deama cat de ridicol este ce ai scris mai sus…
Citește mai bine ce-a scris. Părinții se plâng că sunt 1. obligați de profesorii de la clasă să trimită copiii la meditații (dar niciunul nu cheamă poliția pentru un flagrant), 2. că meditațiile sunt toate la negru (dar niciunul nu cere bon sau să cheme ANAF), 3. că suntem toți la fel.
Absurd. Toți știu cum ar fi bine, dar să facă altul, că ei se tem, auzi, de ce-ar putea păți copilul la oră. Păi dacă e adevărat ce reclamă, ce-ar mai păți copilul? Profesorul problemă ar fi îndepărtat. Și s-ar termina cu mitologia meditațiilor.
Profesorul poate face meditații când și cu cine dorește, cât timp nu-s copiii de la clasă obligați să vină (se pot organiza pregătiri gratuite în școală, cum facem toți ceilalți, pe gratis, cu elevii care au nevoie) și cât timp o face fiscalizat. De răul unora învățați la miere sunt puși la zid toți profesorii României, fac sau nu meditații. Așa că gata – să-și facă fiecare datoria cetățenească și să înceteze să dea șpagă mascată, dacă vor o țară ca afară.
Atâta timp cât e la negru, nu e deloc legal, fără a mai lua în calcul caracterul profund imoral. Și, da, părinții au tot dreptul să se plângă pentru că, dragi profesori, ați băgat școala în gard! Nici nu vreau să îmi aduc aminte de așa-zisa școală din pandemie! La ore cu prezență fizică ați renunțat imediat, dar meditații puteați face! Halal
@Miau: câte plângeri către fisc și/sau poliție ai făcut pentru meditatori la care ai dus copilul de nevoie și nefiscalizat?
Cristi@ De acord cu tine. Meditațiile cu elevii proprii sunt imorale. Cei care învață constant NU au nevoie de așa ceva, ba chiar consideră ca e rușinos pt ei.
Cu alți elevi (nu proprii!) sunt chiar utile, mai ales pt cei chiulangii, leneși sau scăpați de sub controlul părinților indiferenți. Chiar părinții ii roaga pe unii prof sa le ajute loazele. Ce fac in timpul lor liber profesorii nu e treaba altora. Orice angajat bugetar sau nu poate face Uber, Glovo cand au timp. Sau meditații. Nota de la clasă nu ar trebui sa conteze pt admiterea la liceu! Tot ministerul decide asta de la coana Andronescu încoace.
În altă ordine de idei, dacă copilul dv scrie la fel de greșit gramatical și incoerent precum faceți în comentariile de aici si daca aveți româna ca limbă maternă, atunci nu merită nota mare oricâte sesizări faceți la Iohanus.
Mă aștept la un raspuns cu insulte, dar macar redactati-l în română.
Oameni buni stati in strada , iar pe pancarde scrieti DEMISIA PRESEDENTIEI , GUVERNULUI , DEMISIA TUTUROR . SA LE SEMNEZE apoi cu pixurile lasate de noi .
NATIUNE NU MAI DORMII .
HAI Sa declansam in toata Romania o a 2 REVOLUTIE , mai mare decat cea din 89 .
DESTEAPTA-TE ROMANE , din somnul pieirii .
Cica ne da…la toamna ..Care toamna?
Nu au cerut numai pentru luna mai ci și pentru luna iunie ( o sumă foarte exactă ținând cont de faptul că nu se știe cât va dura greva din educație). Poate ar fi cazul ca sindicatele din educație să adauge la revendicări și desfințarea imunității președintelui, a guvernului și a parlamentarilor precum și acționarea in judecată a guvernului României pentru suspendarea legii salarizării pentru 2-3 ani sub pretextul unei situații economice precare a țării dar care nu a împiedicat guvernele României să mărească anumite salarii și sume forfetare. Dacă ar mai avea un pic de demnitate ar trebui să-și dea demisia toți de la președinte, guvern și până la parlament.
Demisia plavanului si a guvernului !
În stilul caracteristic al celor de la ME, care încă din 2016 au întocmit GRILE de calcul ERONAT al drepturilor salariale, începând cu 5% și ajungând până la 10-12% în fiecare LUNĂ, situație constatată prin 4 decizii ale ÎCCJ din 2021-2022, din care a rezultat OUG nr. 48/2022, din martie 2022, care NU s-a aplicat, în luna iunie 2022, ci abia în 2023, fără să mai plătească dobânda legală, așa cu se întâmplă în situația personalului didactic care a câștigat drepturile salariale prin instanță.