O învățătoare din județul Sibiu a organizat o școală de vară pentru copii din familii monoparentale: Mă dedic lor, fiind și eu un părinte care își crește singur copiii și am speranța că ideea mea va fi preluată și de alte cadre didactice din țară

3.663 de vizualizări
Foto: © Konstantin Yuganov | Dreamstime.com
La Școala Gimnazială „Georg Daniel Teutsch” din Agnita, judetul Sibiu s-a organizat o școală de vară pentru 15 copii crescuți de un singur părint, la începutul lunii iulie. Proiectul aparține profesoarei Bianca Firuța Toth și se numește „Școala de vără pentru copiii proveniți din familiile monoparentale”, potrivit Turnul Sfatului.

„Ce poate fi mai frumos decât să faci rai din ce ai și să poți oferi copiilor din familiile monoparentale din comunitatea ta, un strop de fericire! Cu grijă și dăruire povestind și empatizând cu ei, mi-am dat seama că acești copii care sunt crescuți de un singur părinte au nevoie de o atenție mai specială. Am simțit că trebuie să mă dedic, în mod special, lor, fiind și eu, la rândul meu, un părinte care își crește singur copiii. Așa s-a înfiripat o idee, apoi un plan pe care astăzi îl văd împlinit”, explică învățătoarea pentru Turnul Sfatului.

Activitățile au fost concepute în așa fel încât copiii vin cu nerăbdare, la școală, zi de zi. Prioritare sunt activitățile de dezvoltare personală și cele de tip outdoor. În implementarea acestui proiect s-au implicat și inspectorul pentru învățământul primar, Diana Bucuță primarul orașului Agnita, Alin Ciprian Schiau Gull și Asociația Libertas (Libertate) Sibiu care oferă zilnic o masă caldă copiilor din proiect. De asemenea, câțiva oameni cu suflet mare, au grijă să ofere copiilor desertul mult dorit: fructe, dulciuri, clătite, papanași. „Impactul proiectului asupra comunității mi-a confirmat că fac ceea ce trebuie pentru copiii monoparentali și am speranța că ideea mea va fi preluată și implementată și de alte cadre didactice, din țară, care predau în învățământul primar și nu numai”, încheie prof. Bianca Firuța Toth, potrivit sursei citate.

Foto: © Konstantin Yuganov | Dreamstime.com | Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cîmpeanu: Cred că sunt suficient de mulți elevi care primesc bursă de merit și e cazul să ne concentrăm atenția spre ceilalți elevi / Dacă va fi cazul, vom revedea criteriile în așa fel încât tot bugetul de burse să fie cheltuit pentru bursele elevilor

Întrebat de jurnaliști cum va proceda dacă vor rămâne bani de burse după ce va fi calculat numărul total de elevi beneficiari ai burselor, ministrul Educației a declarat că „vom…
Vezi articolul

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj și Universitatea din București – singurele universități românești incluse în ediția din acest an a QS World University Rankings

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj și Universitatea din București sunt singurele instituții de învățământ superior din România care figurează în QS World University Rankings 2021, unul din principalele clasamente ale universităților…
Vezi articolul

Confuzie creată în rândul directorilor de școli și angajaților aflați în grevă generală, printr-un document trimis de Ministerul Educației care făcea trimiteri și la amenzi / Sindicatele îl demontează punct cu punct: Conține dispoziții contradictorii și creează o presiune nejustificată asupra directorilor

Sindicatele din învățământul preuniversitar demontează un document trimis de Ministerul Educației, care conținea prevederi din legislație care ar avea legătură cu conflictul de muncă. Adresa de la minister a fost…
Vezi articolul

Pe 15 noiembrie, toate școlile cu clase primare și gimnaziale vor testa o aplicație a Ministerului Educației, pentru colectarea datelor de la evaluările naționale la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a / Calendarele acestor evaluări sunt întârziate de 2 luni

Pe 15 noiembrie, între orele 9-12, toate școlile care au clase primare și gimnaziale vor testa o aplicație dezvoltată de Centrul Național de Evaluare și Politici în Educație, potrivit unui…
Vezi articolul

EXCLUSIV Profesor universitar din Ucraina: Și eu și toți colegii mei suntem bine, suntem în viață. Eu am plecat din Kiev, cursurile sunt complet suspendate pentru 2 săptămâni / Avem un sistem în care verificăm zilnic dacă toată lumea e în siguranță

Profesorul universitar Igor Zaitsev de la Universitatea Națională Taras Shevchenko din Kiev, despre care am scris săptămâna trecută, a părăsit Kievul și se adăpostește acum într-un sat din apropiere. Când…
Vezi articolul