O elevă din Italia protestează zilnic în faţa școlii, pentru a cere redeschiderea acesteia: Nu aş mai putea suporta încă un an de cursuri la distanţă. Ministrul educației m-a felicitat pentru că îi plăcea lupta mea

2.804 vizualizări
Anita Iacovelli / Foto: Captura Youtube.com
O elevă din Italia, în vârstă de 12 ani, merge în fiecare zi în faţa şcolii sale din Torino (Piemont, nord-vest) pentru a cere redeschiderea acesteia, în condiţiile în care unitatea de învăţământ a fost închisă după instituirea de noi măsuri de carantină în regiune în contextul celui de-al doilea val de epidemie de COVID-19 care afectează Italia, relatează marţi AFP, preluată de Agerpres.

Din 6 noiembrie, dată la care guvernul a clasificat Piemont drept “zonă roşie”, Anita Iacovelli, însoţită de mama ei, merge în fiecare zi în faţa şcolii Italo Calvino, numită în onoarea scriitorului italian, pentru a urma cursurile la distanţă, aşezată pe un scaun şi la un birou aduse de ele.

Timp de câteva zile, Anitei i s-au alăturat colega ei de clasă Lisa şi câţiva elevi de la un colegiu din apropiere, pentru a apăra în mod paşnic accesul la educaţie.

În fiecare dimineaţă, Anita ajunge cu un scăunel roz şi micuţa ei masă pliantă şi se aşează în faţa şcolii, alături de un banner care explică lupta ei: “Prezent! Şcoala în clasă este dreptul nostru. Prioritate pentru şcoală!“.

Ministrul educaţiei, Lucia Azzolina, a contactat-o telefonic pentru a-i da asigurări că şcolile se vor redeschide în curând.

M-a sunat şi m-a felicitat pentru că îi plăcea lupta mea şi mi-a spus că va face tot posibilul pentru a redeschide şcolile cât mai curând posibil“, a declarat Anita pentru AFPTV, notează Agerpres.     

Când au anunţat că şcolile urmează să se închidă, m-am gândit că nu aş mai putea suporta încă un an de cursuri la distanţă. Este greu să te concentrezi în faţa unui computer şi nu poţi urmări cursurile aşa cum ai face-o în clasă“, a explicat Anita.

Italia, prima ţară europeană afectată de pandemie, a raportat peste 45.000 de decese la peste 1,2 milioane de cazuri de COVID-19.

https://www.youtube.com/watch?v=G58sGnxFEks

2 comments
  1. Deschideți scolile…. si grădinițele…… Copiii, s, au.. sălbăticit……
    O sa scriu pana… mor…..
    Lăsați…. sărbătorile de iarna……. Lăsați orice……… începeți deschiderea scoli, gradinitelor
    Școală de,,,, azi …. tara de mâine

  2. Deschideți scolile…. si grădinițele…… Copiii, s, au.. sălbăticit……
    O sa scriu pana… mor…..
    Lăsați…. sărbătorile de iarna……. Lăsați orice……… începeți deschiderea scoli, gradinitelor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Gabriel Diaconu, medic psihiatru: Ce alegi, să faci o injecție sau să stai la coadă cu alți 20 de oameni cu insuficiență respiratorie? Dacă nu ești vaccinat, e aproape sigur că vei lua boala, așa de mare este incidența COVID / Nu cred că e o discriminare să fie vaccinarea obligatorie

Nu cred ca e o discriminare să fie vaccinarea obligatorie, a declarat medicul psihiatru Gabriel Diaconu la webinarul “Vaccinarea – între mituri și adevăr”, organizat de proiectul Școli Curate. Acesta…
Vezi articolul

BREAKING Bursele de merit vor fi acordate indiferent de medie, pentru primii 30% dintre elevii fiecărei clase – proiect. Singura condiție este nota de la purtare / Dispar 91 de mii de burse de studiu

Ministerul Educației a pus în dezbatere publică un proiect de ordin privind modalitatea de acordare a burselor școlare, începând din acest an școlar, 2023-2024. Printre noutăți: dispare pragul mediei pentru…
Vezi articolul

VIDEO Limbajul științific românesc din prezent „este pestriț”, cu termeni neadaptați din limbi străine, pentru că ultimul vocabular specific este din 1960, atrage atenția vicepreședintele Academiei Române, Marius Andruh: Răspunzători suntem și noi specialiștii. De atunci știința a evoluat

Limbajul științific romanesc este unul „pestriț”, cu termeni din limbi străine, cei mai mulți neadaptați, pentru că ultimele norme și reglementări ale termenilor care să se folosească în diverse domenii…
Vezi articolul