O elevă de 17 ani din România a câștigat locul 1 la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, EGMO 2020

16.455 de vizualizări
FOTO: EGMO 2020
Prima Olimpiadă Europeană de Matematică pentru Fete desfășurată virtual a fost câștigată de Amina Abu Shanab, din România, în vârstă de 17 ani. Tânăra este elevă la Liceul Teoretic Internațional de Informatică, Bucureşti, potrivit site-ului oficial EGMO 2020.

Amina Abu Shanab este în clasa a XI-a, iar anul trecut la EGMO 2019 a câștigat medalia de argint, după ce în 2018 câștigase tot argintul la Florența, în Italia.

După eleva din România s-au clasat cele din Rusia, Serbia, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete 2020 (EGMO 2020) urma să se desfășoare în perioada 14-21 aprilie 2020 în Olanda. „Situația mondială creată de pandemia virotică a facut ca organizatorii și comisia internațională a acestei olimpiade să ia decizia desfășurării acesteia online”, scrie într-un comunicat Sociatatea de Științe Matematice din România.

România a fost reprezentată de elevele:
  • Alexandra Timofte (Colegiul Național de Informatică ,,Tudor Vianu”, Bucureşti),
  • Amina Abu Shanab şi Diana Ţolu (Liceul Teoretic Internațional de Informatică, Bucureşti)
  • Lucia Rîşnoveanu (Liceul Teoretic Internațional de Informatică, Constanţa)

Echipa este condusă de profesor Mihail Bălună (Colegiul Național ,,Mihai Viteazul”, Bucureşti) şi de profesor Anca Băltărigă (Liceul Teoretic Internațional de Informatică, Bucureşti).

Pentru probele de concurs s-a alocat o perioadă de 3 zile, fiecare ţară urmând să aleagă două dintre acestea. Ca urmare a condiţiilor speciale din acest an, fiecare elevă a concurat de acasă, cu monitorizare video de la distanţă.

Fiecare ţară a evaluat propriile lucrări şi a comunicat apoi notele organizatorilor, care au stabilit premiile.

Premiile vor fi anunțate pe 21 aprilie, dar clasamentul a fost publicat, iar reprezentanta României, Amina Abu Shanab este pe prima poziție cu 39 de puncte.

FOTO: Amina Abu Shanab /EGMO 2020

Știrea este în proces de actualizare


5 comments
  1. Felicitări Amina, felicitări întregii echipei. Felicitări profesorilor ce au condus echipa și celor care le-au format caracterul și le-au îndrumat!

    1. Deoarece, în general vorbind, bărbații sunt mai inteligenți decât femeile. Oricât de sexist ar suna asta, e adevărat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Regulile de predare online: Profesorii pot pune note și face evaluări fără să ceară acordul părinților, pun absențe elevilor care nu intră la cursuri / Inspectoratul: Profesorii nu sunt plătiți pentru orele online pe care nu le fac

Bucureștiul și alte zeci de orașe din România au intrat în Scenariul 3, roșu, în care toate unitățile de învățământ din preuniversitar, adică grădinițele, școlile primare, gimnaziale și liceele, precum…
Vezi articolul

BREAKING Marius Nistor, lider sindical: Profesorii au refuzat oferta Guvernului. Colegii mei vor o creștere a veniturilor cu 25%, nu acceptă o astfel de variantă / Nu avem nicio invitație de la premier pentru noi negocieri

Profesorii au refuzat oferta Guvernului Ciucă de a primi vouchere, în loc de creșteri salariale, a anunțat liderul Federației Sindicale „Spiru Haret”, Marius Nistor. „Colegii mei vor o creștere a…
Vezi articolul

Specialiștii MedLife atrag atenția: Ar trebui reevaluată decizia privind menținerea școlilor deschise până când gradul de ocupare a paturilor în spitale depășește 75% / „Se impune aplicarea de urgenţă a unor măsuri care să ţină cont de particularităţile noii tulpini, precum rata mare de transmitere şi incidenţa crescută în rândul copiilor şi adolescenţilor”

Noul studiu al rețelei de clinici MedLife arată că a identificat alte 274 de suspiciuni de Omicron dintr-un nou lot de 349 de probe analizate prin metoda pre-screening PCR. Potrivit…
Vezi articolul

Biblioteca școlară virtuală Edulib este online, dar încă nu permite acces la lecții sau la alte instrumente, la cinci ani după ce a fost anunțată / Sunt promise teste de măsurare a “alfabetizării funcționale a elevilor” și un “roboțel” bazat pe inteligență artificială, numit Ioana

Biblioteca Școlară Virtuală, proiect prevăzut de Legea educației încă din 2011, lansat de minister acum cinci ani și care ar fi trebuit finalizat anul trecut, cu o finanțare europeană de…
Vezi articolul