O echipă de studenți de la Universitatea Tehnică din Cluj a câștigat Competiția de Inginerie Seismică. În concurență cu ei au fost și studenți de la Berkeley și Politehnica din California, SUA

306 vizualizări
Foto: Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca / Facebook.com
O echipă de studenți de la Facultatea de Construcții din cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca a obținut primul loc la Competiția de Inginerie Seismică, desfășurată în perioada 27 iunie – 1 iulie în Salt Lake City, statul Utah, Statele Unite ale Americii, anunță instituția de învățământ superior într-o postare pe Facebook.

În cadrul Undergraduate Seismic Design Competition 2022, în română Competiția de Inginerie Seismică, au concurat 32 de echipe de la universități din SUA și din întreaga lume. Competiția este organizată anual în SUA de către EERI – Institutul de Inginerie în Cercetare Seismică, organizație non-profit care reunește specialiști din domeniul ingineriei seismice și studenți care studiază inginerie civilă, se arată în descrierea acestei asociații de peste Ocean.

Echipa studenților clujeni a participat la Undergraduate Seismic Design Competition 2022 alături de studenți americani de la marile universități americane Berkeley, Massachusetts, Cornell, New York și Toronto, potrivit sursei citate. Mai este un loc obținut de studenți români. Este vorba despre locul III care a fost revendicat de studenți de la Universitatea Tehnică de Construcții București.

Acești au primit, în seara aceasta, și felicitări din partea ministrului Sorin Cîmpeanu, într-o postare pe Facebook: “Felicitări Universității Tehnice din Cluj-Napoca și echipei SDC care a reprezentat-o la 19th Annual Undergraduate Seismic Design Competitition/Salt Lake City/SUA, competiție de prestigiu în domeniul ingineriei seismice! Rezultatele studenților clujeni – locul 1, înaintea unor echipe din universități mondiale de top – sunt excepționale și fac cinste învățământului superior tehnic din România, certificându-i încă o dată valoarea!

Felicit, de asemenea, Universitatea Tehnică de Construcții București, pentru locul 3. Între cele două universități românești s-a clasat Cornell University. După UTCB s-au clasat marile universități tehnice din California – Berkeley și San Diego, University of Buffalo, University of British Columbia și multe alte universități de renume! Multe felicitări și mult succes!”, a transmis oficialul.

Ce au avut de făcut studenții

“Fiecare echipă a proiectat un model complex de clădire înaltă din lemn de balsa [n. red. arbore tropical cu lemn ușor] care va fi testat pe o masă vibrantă. Echipele de studenți sunt evaluate în funcție de prezentarea orală a proiectului, de posterul rezumativ, de designul arhitectural al modelului, de capacitatea lor de a se încadra în criteriile și constrângerile de proiectare, de predicția analitică a performanței modelului și de răspunsul modelului lor în timpul testării pe masa de scuturare / vibrantă”, potrivit informațiilor oficiale de pe site-ul concursului.

Obiectivele concursului sunt promovarea studiului ingineriei seismice în rândul studenților de la nivel universitar, dar și “să ofere studenților de la licență în domeniul ingineriei civile posibilitatea de a lucra la un proiect practic de proiectare și construcție a unei clădiri cu cadre rentabile care să reziste la solicitări seismice”, conform aceleiași surse. Un alt obiectiv este și “promovarea activităților EERI în rândul studenților de la inginerie civilă, precum și al publicului larg, și încurajarea participării internaționale la aceste activități”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iasi -Studenţii rămaşi în camine au fost mutaţi în camere de mai multe persoane

Studenții vin cu propuneri pentru salvarea anului universitar. Orele on-line sunt de formă, iar propunerile Ministerului Educației sunt slabe și dezamăgitoare, susține LS Iași

Liga Studenților Iași propune Ministerului Educației Naționale (MEN), Consiliului Național al Rectorilor (CNR) și universităților românești o serie de măsuri punctuale, în urma unei consultări realizate cu studenţii și cadrele…
Vezi articolul

Studenții îi cer ministrului Deca și premierului Ciucă o procedură de constatare a plagiatelor „realmente funcțională”, cu restabilirea CNATDCU în poziția de for care analizează plângerile. Amendamentele cerute de ANOSR la proiectul Legilor Deca

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) cere oficial Ministerului Educației, Guvernului și Parlamentului să modifice procedura de constatare a plagiatelor, în proiectele legilor Deca, „astfel încât aceasta să…
Vezi articolul

Universitățile din consorțiul Universitaria, în contradicție cu declarațiile ministrului Educației: Susținem proiectul România educată, dar nu actualul proiect de lege pentru învățământul superior / Criticile prezentate la Guvern

Într-un comunicat de presă de marți, 26 iulie, după întâlnirea de luni cu premierul Ciucă și ministrul Educației Sorin Cîmpeanu la Guvern, Consorțiul Universitaria critică mai multe aspecte legate de…
Vezi articolul

Shanghai Ranking 2022 după domenii de studiu. Universitățile românești au o prezență modestă în clasamente, similară anului trecut. 7 din 14 apariții revin instituțiilor din Cluj-Napoca

Universitățile din România au și în acest an apariții modeste în clasamentele globale după domenii de studiu realizate de compania de consultanță Shanghai Ranking – Global Rankings of Academic Subjects 2022.…
Vezi articolul