O coaliție de mari organizații și companii globale, înființată să-i sprijine pe cei 1,5 miliarde de elevi afectați de închiderea școlilor

2.042 de vizualizări
Harta scolilor inchise la nivel national sau local, din cauza noului coronavirus -26.03 / Sursa: Unesco
O serie de organizații internaționale, companii, platforme de învățământ online și media s-au asociat într-o coaliție globală pentru educație, care să sprijine țările în efortul lor de adaptare la învățarea online/la distanță, a anunțat UNESCO. Această coaliție apare în condițiile în care 87% din populația de elevi a planetei, însemnând peste 1,5 miliarde de copii și tineri din 165 de țări, este afectată de închiderea școlilor din cauza pandemiei Covid-19.

Potrivit directorului-general UNESCO Audrey Azoulay, pentru că “nu am mai văzut o perturbare de asemenea proporții a sistemului de educație”, “parteneriatul este singurul mod de a merge mai departe. Această coaliție este un apel la acțiune coordonată și inovatoare, pentru a debloca soluții care nu doar să îi sprijine acum pe elevi și profesori, dar și prin procesul de recuperare, cu o atenție deosebită la incluziune și echitate”.

Scopul declarat este reducerea inechităților adâncite de închiderea școlilor, având în vedere că învățarea la distanță și tehnologia îi avantajează pe copiii din mediile dezavantajate și crește dezavantajul suferit de cei din medii sărace.

Cine face parte din această coaliție globală pentru educație:

  • organizații interaționale precum Organizația Mondială a Muncii, Organizația Mondială a Sănătății, Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiați, Parteneriatul Globalpentru Educație, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică etc.
  • Mari companii și platforme online precum Microsoft, Google, Facebook, Zoom, KPMG, Coursera, Weidong etc. Acestea pun la dispoziție resurse și expertiză în domeniul tehnologiei, conectivității și consolidării capacităților de acțiune
  • ONG-uri precum Academia Khan, Dubai Cares, Sesame Street
  • Media sunt și ele invitate să facă parte din coaliție, așa cum a făcut, de exemplu, BBC, care va produce materiale de consiliere, știri, materiale educative pentru copiii izolați din cauza coronavirusului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

UPDATE Bugetul Educației, avizat favorabil în Comisiile reunite, după o ședință cu scandal. Trei sferturi de oră aleșii s-au certat pe cine să conducă ședința în care se dezbate bugetul Educației. La vot a câștigat prezidiul Monica Anisie – „conduceți dictatorial”, i-a reproșat PSD

Bugetul Educației a primit aviz favorabil fără amendamente, din partea comisiilor de Învățământ ale Camerei Deputaților și Senatului, în cadrul ședinței reunite de astăzi, care s-a desfășurat cu scandal. În…
Vezi articolul

Pentru condițiile precare oferite în cadrul unor Olimpiade naționale “vina aparține 99% autorităților locale”, susține președintele Federației asociațiilor de părinți, Iulian Cristache, deși responsabilitatea organizării revine unei direcții din Ministerul Educației

“Vina aparține 99% autorităților locale, și-n egală măsură conducerilor ISJ-urilor (…) Acolo unde lucrurile au scârțâit, repet, vina aparține  autorităților locale, fie că vorbim de primar, președinte de CJ, prefect…
Vezi articolul

Toți elevii și toți profesorii din școlile cu secții de votare fac cursuri exclusiv online, de azi până marți. Părinții nu pot cere libere plătite de la serviciu, pe baza OUG 147, ca să stea cu copiii în aceste 3 zile

De vineri, 25 septembrie 2020 și până marți 29 septembrie 2020, inclusiv, cursurile din toate școlile care au secții de votare în incintă se organizează online, potrivit unui ordin de…
Vezi articolul

Portofoliul educațional, obligatoriu din septembrie 2024 pentru copiii care intră în grupa mijlocie și elevii de clasa pregătitoare, prevede legea educației. Ce va conține acesta

Portofoliul educațional este obligatoriu din anul școlar 2024-2025 pentru copiii care intră în grupa mijlocie și elevii de clasa pregătitoare, după cum prevede legea educației 198/2023. Portofoliul ar urma să…
Vezi articolul