O cetate bine conservată din secolul al VI-lea, descoperită în oraşul antic Moesionis, în nord-estul Bulgariei. Profesor: Avem ocazia incredibilă de a înţelege cum arăta o cetate în timpul lui Iustinian cel Mare

0 vizualizări
Foto: G4Media.ro
O cetate bine conservată datând din secolul al VI-lea d.Hr., epoca împăratului roman estic Iustinian cel Mare, a fost descoperită în oraşul antic Moesionis, lângă Tărgovişte, în nord-estul Bulgariei, a declarat pentru BTA profesorul Nikolay Ovcharov, consultant ştiinţific al sitului arheologic, potrivit Agerpres.

Unele dintre rămăşiţele cetăţii sunt păstrate la o înălţime de cel puţin trei metri şi excavările continuă.

„Este unic, pentru că avem o oportunitate incredibilă de a înţelege cum arăta o cetate în timpul lui Iustinian cel Mare.

Mai mult, este important ca aceasta (cetatea) să includă o reşedinţă episcopală din secolul al VI-lea, care ne arată importanţa mormântului în Moesionis la acea vreme.

Ştim că aici a început în mare măsură cultul Sfântului Andrei, botezătorul Bulgariei de Nord-Est”, a explicat profesorul Ovcharov, conform sursei citate.

Detalii despre progresul lucrării în timpul verii arheologice 2024 a oraşului antic şi medieval târziu Moesionis vor fi oferite în cadrul unei conferinţe de presă marţi. În 2024, şeful lucrării de excavare este din nou Ştefan Ivanov, arheolog de la Muzeul Regional de Istorie Tărgovişte.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Atribuțiile inspectoratelor școlare în privința concursului național de Titularizare 2024, potrivit unui ordin de ministru / Proba scrisă are loc pe 17 iulie

Inspectoratele școlare asigură instruirea profesorilor evaluatori din comisiile de evaluare/soluţionare a contestațiilor în vederea utilizării platformei informatice pentru evaluarea lucrărilor scrise în cadrul concursului national de Titularizare 2024, potrivit unui…
Vezi articolul