O casă din 1800, care l-a găzduit pe Regele Carol I, oprită de la demolare după ce un profesor s-a urcat pe ziduri

1.517 vizualizări
Foto: Ziarul de pe net
Lucrările de demolare a unei clădiri din municipiul Fălticeni au fost oprite, luni, după ce un profesor, Ion Ilișescu, a recurs la un gest extrem și s-a urcat pe zidurile acesteia, relatează Monitorul de Suceava.

Este vorba despre demolarea Casei Morțun, din municipiul Fălticeni, construită în anii 1800, clădire în care a funcționat și un dispensar uman, dar care l-a găzduit și pe Regele Carol I și a fost considerată cea mai cochetă casă din oraș timp de mulți ani.

În timp ce o firmă suceveană lucra la demolarea clădirii, profesorul Ion Ilișescu s-a urcat pe unul dintre zidurile rămase în picioare în semn de protest față de decizia autorităților cu privire la acest imobil.

La fața locului au ajuns, rând pe rând, un echipaj de poliție și un reprezentant al primăriei, care au încercat să-l convingă profesor să coboare de pe zidurile clădirii. Discuțiile nu au avut nici un succes până în momentul în care profesorului Ion Ilișescu nu i s-a prezentat un ordin de sistare temporară a lucrărilor, semnat de primar.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

1 comment
  1. La noi se demoleaza cladirile istorice in prostie.
    Nu ne-a ajuns ca fiecare oras din Romania a ajuns o colonie de cutii de chibrituri multumita lui Ceausescu, mai si demolam ce ne-a ramas.
    Cine a crescut in cartierele istorice din Bucuresti tine minte cum strazi intregi de case au fost demolate iar in locul lor, au aparut blocuri de apartamente de 6-7 etaje, fix in mijlocul capitalei!
    Sa ne fie rusine, ne distrugem propria istorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

După 12 ani de școală, elevii au probleme cu lexicul, cu localizarea informației, spune Bogdan Rațiu, profesor de limba română, despre rezultatele simulării la BAC: La liceu se simte că stagnăm de foarte mulți ani, iar standardele s-au diminuat – în anii 2000 se cereau 3-4 pagini de eseu, acum 400 de cuvinte

Bogdan Rațiu, profesor de limba și literatura română la Liceul Teoretic „Bolyai Farkas” din Târgu Mureș, spune că “rezultatele simulării de la BAC 2024 nu sunt foarte bune per ansamblu”,…
Vezi articolul

Salariul unui profesor debutant să fie 23% din indemnizația președintelui României, propune FSLI / Indemnizația brută a lui Iohannis este de peste 24.900 de lei

Salariul unui cadru didactic debutant să fie 23% din indemnizația președintelui României, este una dintre propunerile Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, potrivit unei informări. Conform reprezentanților profesorilor, pe 6 februarie…
Vezi articolul

Ghiduri metodologice pentru învățători și pentru cei care le predau elevilor de gimnaziu. Descarcă documentele realizate în cadrul proiectului CRED pentru cele 14 discipline

Ghiduri metodologice pentru învățători și pentru profesorii care le predau elevilor din clasele gimnaziale, pentru anul școlar 2023-2024, au fost realizate în cadrul proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți…
Vezi articolul